Land
Oostenrijk
Burgenland/Neusiedlersee
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fris & fruitig

2021

Blaufränkisch Burgenland

Moric, Burgenland/Neusiedlersee

€ 20,42*
0.75l · € 27,23/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Oostenrijkse rode wijn uit het teeltgebied Burgenland/Neusiedlersee
  • Gemaakt van de Blaufränkisch druivensoort
  • Harmonisch samenspel van kracht en elegantie
  • Hints van braam, kers en milde specerijen
  • Expressief met een fijne structuur en lengte

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Heinrich Pannobile
    Heinrich
    Pannobile
    € 29,72*
    Leo Hillinger Blaufränkisch Leithaberg DAC
    Leo Hillinger
    Blaufränkisch Leithaberg DAC
    € 22,38*
    Esterházy Esterhàzy Blaufränkisch Leithaberg DAC
    Esterházy
    Esterhàzy Blaufränkisch Leithaberg DAC
    € 23,15*
    Heinrich Blaufränkisch Burgenland QbA trocken
    Heinrich
    Blaufränkisch Burgenland QbA trocken
    € 23,26*
    Heinrich Blaufränkisch Burgenland QbA trocken
    Heinrich
    Blaufränkisch Burgenland QbA trocken
    € 13,13*
Beschreibung

Wijn noot: Blaufränkisch Burgenland

Informatie over de wijn Ongeveer 70% van de Blaufränkisch druiven komt uit Lutzmannsburg, de rest uit de noordelijke Burgenlandse gemeenten Zagersdorf, Sankt Georgen en Grosshöflein. Het merendeel van de druiven wordt verbouwd op kalkhoudende sedimenten - van zandige tot extreem kleiachtige consistenties tot schelpkalk en krijtachtige bodems - uit de Pannonische Zee. 15% van de Blaufränkisch werd gefermenteerd met de stengels als hele druiven. De giststarter vond spontaan plaats, duurde 18 tot 22 dagen en werd uitgevoerd in roestvrij staal en in open vaten. De rijping vond plaats in vaten van 500 tot 4500 liter gedurende 15 maanden. Er werd niet gefinetuned, niet gefilterd en er werden slechts kleine hoeveelheden sulfiet toegevoegd. Kleur intens paars tot violet met lichte transparantie Neus Roland Velichs Blaufränkisch 2021 slaagt er opnieuw in de kwadratuur van de cirkel te vinden. Aan de ene kant vertegenwoordigt hij de instapkwaliteit van deze druivensoort op het wijnhuis en moet hij daarom meteen aantrekkelijk zijn, omdat velen deze wijn zeker niet te lang zullen bewaren, terwijl het aan de andere kant een wijn is met hoge standaarden die zich over vele jaren zal ontwikkelen. Idealiter wordt deze wijn geserveerd in een Bourgogneglas. Dan worden de frisheid, finesse en sappigheid snel duidelijk, net als het licht wrange aroma van schillen, dat wordt gemengd met tonen van zoete en zure kersen, viooltjesbloemen, kruiden en een vleugje peper. Smaak Het gehemelte onthult ook snel de aantrekkelijkheid en het potentieel van deze jonge wijn. Hij lijkt aanvankelijk zijdezacht en charmant, helder en dansend met een indrukwekkend frisse zuurgraad en een tannine die met de tijd alleen maar aan aanwezigheid en stevigheid wint. Het is een strakke, pure Blaufränkisch die zeer sappig is met zijn tonen van knapperige wilde bessen, zure kersen, barbessen en bloedsinaasappels en die veel drinkplezier biedt, vooral omdat de zuurgraadstructuur bijna doet denken aan een witte wijn. Tegelijkertijd is hij gelaagd en heeft hij een uitstekende lengte. Ook dit jaar weer een ongelooflijke wijn voor deze prijs. (Wild) (Vlees) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 02.11.2023, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Blaufränkisch Burgenland

Genießen Sie den Rotwein Blaufränkisch Burgenland von Moric aus dem Anbaugebiet Burgenland/Neusiedlersee in Österreich mit:

  • Gegrilltem Lamm mit Rosmarin
  • Pasta mit Tomatensauce und Parmesan
  • Geräuchertem Käse und dunkler Schokolade

Moric

Moric de wijnmaker achter Blaufränkisch Burgenland

Moric is een opkomende wijnmaker uit de schilderachtige regio Burgenland/meer Neusiedl. Zijn wijnen hebben al vele prijzen gewonnen in de wijnwereld en zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw heeft hem een groeiende aanhang opgeleverd. Moric vertrouwt op traditionele wijnbereidingstechnieken en gebruikt alleen de beste druiven uit zijn wijngaardcollectie. Zijn wijnen staan bekend om hun diepte, complexiteit en robuustheid. Elke fles wijn is het resultaat van Moric's gepassioneerde streven naar uitmuntendheid en zijn vermogen om het unieke karakter van de regionale druiven te vangen. Als een van de jongere wijnmakers in de regio brengt Moric een frisse kijk op de wereld van het wijnmaken. Zijn wijnen zijn toegankelijk voor zowel kenners als liefhebbers en bieden een unieke smaakervaring die de zintuigen prikkelt. Voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een authentieke, uitdagende maar verfrissende wijn is Moric de perfecte wijnmaker.


Burgenland/Neusiedlersee

Burgenland/Neusiedlersee het teeltgebied van de Blaufränkisch Burgenland

Burgenland, met zijn gerenommeerde wijngebied rond het Neusiedler meer, is een echte parel in het Oostenrijkse wijnlandschap. Als sommelier is het voor mij een bijzonder genoegen om de diversiteit en uniciteit die deze oostelijke provincie in haar wijnen kenmerkt, te herkennen. De geografische en klimatologische omstandigheden van Burgenland zijn al moeilijk te overtreffen in termen van uniciteit. De regio ligt in de Pannonische klimaatzone en wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en relatief milde winters. Het Neusiedler meer, het meest westelijke steppemeer van Europa, zorgt voor een fascinerende atmosferische component. Door zijn ondiepe aard warmt het snel op en fungeert het als een natuurlijk warmtereservoir, dat de wijnstokken beschermt tegen vorst en bijdraagt aan een uitzonderlijk lang groeiseizoen. Wijnmakers, of ze nu modern of nuchter zijn, hebben al lang erkend dat dit unieke karakter van klimaat en bodem tot uiting moet komen in hun wijnen. Ze zijn er op meesterlijke wijze in geslaagd om het karakter van dit unieke terroir in hun wijnen te integreren. Wat druivenrassen betreft, maakt Burgenland indruk met zijn unieke diversiteit. Terwijl de Blaufränkisch zijn thuis heeft op de minerale bodems van het DAC Mittelburgenland, die rijk zijn aan ijzer en leisteen, vinden we in het DAC Neusiedlersee voornamelijk witte wijnen gemaakt van Chardonnay en Pinot Blanc. De echte specialiteit van Burgenland zijn echter de dure zoete wijnen, die het resultaat zijn van de regelmatige herfstmist veroorzaakt door Botrytis cinerea, de 'edelrot'. De regio Burgenland/Neusiedl is een indrukwekkend samenspel van natuur, cultuur en toewijding, waarvan de wijnen op elk niveau een duidelijke boodschap uitdragen - van lichte, frisse witte wijnen tot volle rode wijnen en zoete Prädikat-wijnen: Het zijn onmiskenbare ambassadeurs van een unieke regio die weet hoe je traditie en wijn combineert.



Blaufränkisch Burgenland wordt geproduceerd door Moric in het teeltgebied Burgenland/Neusiedlersee in Oostenrijk.
Als je Blaufränkisch Burgenland lekker vond, vind je de andere wijnen van Moric misschien ook lekker.
Moric en Blaufränkisch Burgenland zijn afkomstig van Burgenland/Neusiedlersee.

Details

Extra informatie: Blaufränkisch Burgenland

Naam Blaufränkisch Burgenland
Wijnbouwgebied Burgenland/Neusiedlersee
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Blaufränkisch/Lemberger
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Weingut Moric, Kirchengasse 3, A-7051 Großhöflein / Austria
Wijnmaker Moric

€ 20,42*
0.75l·€ 27,23/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Moric

    Moric Lutzmannsburg Alte Reben
    Moric
    Lutzmannsburg Alte Reben
    € 88,14*
    Moric Moric Reserve
    Moric
    Moric Reserve
    € 40,58*
    Moric Lutzmannsburg Alte Reben
    Moric
    Lutzmannsburg Alte Reben
    € 179,28*
    Moric Lutzmannsburg Alte Reben
    Moric
    Lutzmannsburg Alte Reben
    € 196,85*
    Moric Hidden Treasures Nr.2 Somlo, Kis Tamas
    Moric
    Hidden Treasures Nr.2 Somlo, Kis Tamas
    € 24,04*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD