Winkelen per
  1. Filter verwijderen Burgenland/Neusiedlersee
  1. -

Wijngebieden - Burgenland/Neusiedlersee

meer informatie over Wijngebieden - Burgenland/Neusiedlersee

Van hoog naar laag sorteren

1-8 of 110

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

Van hoog naar laag sorteren

1-8 of 110

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  • Onze bestsellers: Wijngebieden - Burgenland/Neusiedlersee

    Meinklang
    Burgenlandrot
    € 9,57 €*
    Meinklang
    Foam Weiß, Petnat
    € 19,90 €*
    Heinrich
    Blaufränkisch Leithaberg DAC
    € 23,00 €*
    Heinrich
    Pinot Freyheit
    € 24,56 €*
    Heinrich
    Pannobile
    € 29,72 €*

Wijngebieden - Burgenland/Neusiedlersee

Burgenland, met zijn gerenommeerde wijngebied rond het Neusiedler meer, is een echte parel in het Oostenrijkse wijnlandschap. Als sommelier is het voor mij een bijzonder genoegen om de diversiteit en uniciteit die deze oostelijke provincie in haar wijnen kenmerkt, te herkennen. De geografische en klimatologische omstandigheden van Burgenland zijn al moeilijk te overtreffen in termen van uniciteit. De regio ligt in de Pannonische klimaatzone en wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en relatief milde winters. Het Neusiedler meer, het meest westelijke steppemeer van Europa, zorgt voor een fascinerende atmosferische component. Door zijn ondiepe aard warmt het snel op en fungeert het als een natuurlijk warmtereservoir, dat de wijnstokken beschermt tegen vorst en bijdraagt aan een uitzonderlijk lang groeiseizoen. Wijnmakers, of ze nu modern of nuchter zijn, hebben al lang erkend dat dit unieke karakter van klimaat en bodem tot uiting moet komen in hun wijnen. Ze zijn er op meesterlijke wijze in geslaagd om het karakter van dit unieke terroir in hun wijnen te integreren. Wat druivenrassen betreft, maakt Burgenland indruk met zijn unieke diversiteit. Terwijl de Blaufränkisch zijn thuis heeft op de minerale bodems van het DAC Mittelburgenland, die rijk zijn aan ijzer en leisteen, vinden we in het DAC Neusiedlersee voornamelijk witte wijnen gemaakt van Chardonnay en Pinot Blanc. De echte specialiteit van Burgenland zijn echter de dure zoete wijnen, die het resultaat zijn van de regelmatige herfstmist veroorzaakt door Botrytis cinerea, de 'edelrot'. De regio Burgenland/Neusiedl is een indrukwekkend samenspel van natuur, cultuur en toewijding, waarvan de wijnen op elk niveau een duidelijke boodschap uitdragen - van lichte, frisse witte wijnen tot volle rode wijnen en zoete Prädikat-wijnen: Het zijn onmiskenbare ambassadeurs van een unieke regio die weet hoe je traditie en wijn combineert.