Land

Coastal Region
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2020

Backsberg Merlot

Backsberg, Coastal Region

€ 12,19*
0.75l · € 16,25/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de kuststreek, Zuid-Afrika
  • Medium-bodied, harmonieus uitgebalanceerde Merlot
  • Zachte tannines met sappige pruimen- en bessensmaken
  • Perfect voor volle gerechten en barbecues
  • Duurzame wijnbouw met een milieuvriendelijke filosofie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    De Toren Delicate Stellenbosch
    De Toren
    Delicate Stellenbosch
    € 14,63*
    Leopard
    Leopard's Leap Family Vineyards
    Leopard`s Leap Culinaria Grand Vin
    € 13,57*
    Goedverwacht Family Wines Great Expectations - Triangle Robertson Valley - South Africa
    Goedverwacht Family Wines
    Great Expectations - Triangle Robertson Valley - South Africa
    € 9,72*
    Glenelly Estate Glenelly Glass Collection Merlot
    Glenelly Estate
    Glenelly Glass Collection Merlot
    € 13,12*
    Boschendal Lanoy
    Boschendal
    Lanoy
    € 13,06*
Beschreibung

Wijn noot: Backsberg Merlot

Robijnrood van kleur, doet denken aan muskus, gestoofde pruimen, koffie, kaneel en vanille. Aroma's van rode biet, bramen, zwarte olijven en frambozen. Backsberg controleert de rijpheid van de druiven in de wijngaard en concentreert de opbrengsten door de wijnstokken te snoeien. In plaats van simpelweg rijpe druiven te oogsten, geeft Backsberg de voorkeur aan het oogsten van 'rijpe' wijnstokken. De oogst vindt 's nachts plaats en wordt uitsluitend met de hand geplukt. Gecontroleerde gisting bij ongeveer 28°C. Rijping in eiken vaten gedurende ongeveer 6 maanden, voor vrijgave voor ongeveer 6-12 maanden in de fles. Opgericht in 1916, wordt Backsberg Estate met zijn 110 hectare wijngaarden nu geleid door Michael Back, de derde generatie van de Backsberg familie. Zijn zoon Simon maakt nu deel uit van het managementteam en is verantwoordelijk voor de wijnproductie. Zijn filosofie is strikt gericht op kwaliteit, wat zijn wijnen de afgelopen 30 jaar een individuele, onvergelijkbare stijl heeft gegeven. De wijngaarden liggen voornamelijk in het grensgebied tussen Stellenbosch en Paarl en genieten van een gematigd klimaat in de winter en redelijk warme temperaturen in de zomer met matige regenval. Het wijnhuis is een pionier in de productie van CO2-neutrale wijnen en heeft naast milieuvriendelijke productie ook bebossingsprojecten opgezet om overtollige uitstoot te compenseren.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Backsberg Merlot

Serveer bij rood vlees, vooral lamsgerechten op ongeveer 18-20°C. Decanteren aanbevolen afhankelijk van de leeftijd van de wijn; kan direct worden gedronken als de wijn jong is.

Backsberg

Backsberg de wijnmaker achter Backsberg Merlot

Backsberg is een bekroonde wijnmaker uit de kuststreek van Zuid-Afrika. Sinds 1916 produceert de familie Backsberg wijnen die zich onderscheiden door hun unieke smaak, kwaliteit en karakter. Vandaag de dag runt de vierde generatie, Simon Back, het wijnhuis en bouwt voort op de tradities van de familie om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Backsberg gebruikt een duurzame en milieuvriendelijke productiemethode en is het eerste wijnhuis in Zuid-Afrika dat officieel gecertificeerd is als Carbon Neutral. De druiven worden met de hand geplukt en alleen druiven van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd om de kwaliteit van de wijnen te garanderen. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon - elke wijn is uniek in smaak, met een duidelijke focus op frisheid en fruitigheid. De producten van Backsberg hebben talloze prijzen gewonnen en het wijnhuis staat bekend om zijn uitzonderlijke gastvrijheid, waardoor bezoekers het prachtige landschap en de unieke sfeer ter plekke kunnen ervaren. Met zijn combinatie van traditie en innovatie is Backsberg een wijnmaker waar je op kunt vertrouwen als je op zoek bent naar wijnen van de hoogste kwaliteit.


Coastal Region

Coastal Region het teeltgebied van de Backsberg Merlot

De Kustregio is ongetwijfeld het kloppende hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Het ligt, zoals de naam al doet vermoeden, dicht bij de kust en vormt het omhulsel van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad. Deze levendige regio is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze en historische wijndistricten van het land, waaronder Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Het biedt een breed scala aan microklimaten en terroirs, van de kustvlakten tot de hooggelegen gebieden van de Kaapse Vouwgordel. Wat betreft klimatologische omstandigheden geniet de Kustregio van het voordeel van gematigde temperaturen dankzij de verfrissende bries van de Benguelastroom die vanuit Antarctica stroomt. Deze koele winden dragen bij tot de langzame rijping van de druiven, wat resulteert in wijnen uit de Kustregio met verfijnde smaken en opmerkelijke zuren. De bodems in de Kustregio zijn al even divers, met alluvium, zandsteen, leisteen en graniet, wat resulteert in een verscheidenheid aan wijnstijlen in de regio. De buitengewone verscheidenheid aan bodems en microklimaten geeft wijnmakers de vrijheid om een breed scala aan druivenrassen te verbouwen. Van cabernet sauvignon tot merlot en syrah, de rode druivensoorten domineren echter. Onder de witte variëteiten valt vooral de wereldberoemde Chenin Blanc op. De Kustregio schittert echter niet alleen door de hoge kwaliteit van haar wijnen, maar staat ook bekend om haar avant-gardistische methoden in de wijnbouw. Hier worden traditie en innovatie in perfecte harmonie gecombineerd, het oude wordt bewaard terwijl het nieuwe met open armen wordt ontvangen. Als ik aan de Kustregio denk, denk ik aan wijnen met een uitstekende intensiteit en complexiteit die de unieke nuances van het terroir uitdrukken. Het fruit van de Kustregio is zeker een eminent geschenk van de natuur dat het gehemelte van elke wijnliefhebber streelt en de geest van de Zuid-Afrikaanse wijncultuur goed weerspiegelt.



Backsberg Merlot wordt geproduceerd door Backsberg in het teeltgebied Coastal Region in .
Als je Backsberg Merlot lekker vond, vind je de andere wijnen van Backsberg misschien ook lekker.
Backsberg en Backsberg Merlot zijn afkomstig van Coastal Region.

Details

Extra informatie: Backsberg Merlot

Naam Backsberg Merlot
Wijnbouwgebied Coastal Region
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten 100% Merlot
Wijnverwerking Backsberg controleert de rijpheid van de druiven in de wijngaard en concentreert de opbrengst door de wijnstokken te snoeien. In plaats van simpelweg rijpe druiven te oogsten, geeft Backsberg de voorkeur aan het oogsten van 'rijpe' wijnstokken. De oogst vindt 's nachts plaats en wordt uitsluitend met de hand geplukt. Gecontroleerde gisting bij ongeveer 28°C. Opslag in eiken vaten gedurende ongeveer 6 maanden, voor het op de markt komt ongeveer 6-12 maanden in de fles.
Restsuiker (g/l) 4,3 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,6 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Backsberg

€ 12,19*
0.75l·€ 16,25/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Backsberg

    Backsberg Backsberg Pinotage
    Backsberg
    Backsberg Pinotage
    € 11,48*
    Backsberg Backsberg Rosé
    Backsberg
    Backsberg Rosé
    € 8,73*
    Backsberg Backsberg Chenin Blanc
    Backsberg
    Backsberg Chenin Blanc
    € 14,01*
    Backsberg Backsberg Chenin Blanc SALE
    Backsberg
    Backsberg Chenin Blanc SALE
    € 7,74*
    Backsberg Backsberg Cabernet Sauvignon
    Backsberg
    Backsberg Cabernet Sauvignon
    € 13,19*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD