Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2018

Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Clos du Moulin aux Moines, Burgund

€ 41,62*
0.75l · € 55,49/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Volle rode wijn uit de Bourgogne, Frankrijk.
  • Unieke Auxey-Duresses Monopole van oude wijnstokken.
  • Intense aroma's van braam, kers en nuances van truffel
  • Geproduceerd door ervaren wijnmakers volgens traditionele methoden
  • Elegant en complex met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dominique Derain Saint-Aubin rouge Le Ban AOP
    Dominique Derain
    Saint-Aubin rouge Le Ban AOP
    € 44,20*
    Chandon de Briailles Savigny-Les-Beaune Aux Fournaux rouge
    Chandon de Briailles
    Savigny-Les-Beaune Aux Fournaux rouge
    € 45,23*
    Dominique Derain Saint-Aubin rouge 1er Cru Le Puits
    Dominique Derain
    Saint-Aubin rouge 1er Cru Le Puits
    € 53,50*
    Trapet Alsace Chapelle 1441 rouge
    Trapet Alsace
    Chapelle 1441 rouge
    € 33,86*
    Thomas Morey Beaune 1er Cru rouge Beaune-Grèves AOC
    Thomas Morey
    Beaune 1er Cru rouge Beaune-Grèves AOC
    € 53,50*
Beschreibung

Wijn noot: Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Informatie over de wijn Auxey-Duresses ligt in het hart van een vallei die begint aan de Côte de Beaune en doorloopt in de Hautes-Côtes op de route van La Rochepot en Autun. De appellation ligt op de grens met Meursault. De Moulin aux Moines wijngaard is een van de drie monopole sites van het domaine. Het Monopole Vieilles Vignes gebied werd aangeplant in de jaren 1950 in het bovenste deel van de Clos, waar het terroir een andere samenstelling van kalksteen mergel heeft, steiler en droger is. Het gebied beslaat 0,90 ha en ligt op 300 meter boven zeeniveau. De druiven werden met de hand geoogst met een opbrengst van 38 tot 44 hl/ha. De spontaan gegiste wijn rijpte in Bourgondische pièces en tonneaux zonder nieuw hout. Kleur licht transparant intens robijnrood Neus In de neus lijkt de 2018 'Moulin aux Moines' Vieilles Vignes Monopole fris en bessig met tonen van frambozen en wilde aardbeien, vergezeld van een beetje vanillecrème, wat tomatenessence en tomatenblad, aarde, kreupelhout en lichte hints van tabak, waardoor de Bourgogne een relatief koele indruk maakt met warme elementen. Smaak In de mond lijkt de pinot noir enorm zijdezacht en elegant, maar tegelijkertijd biedt hij spanning en grip. Hier is de mineraliteit vanaf het eerste moment effectief. In de mond is de 'Moulin aux Moines' nog steniger en koeler dan de neus suggereert. Tegelijkertijd lijkt het rode fruit vrij rijp en is het enorm sappig. Naast het fruit komt er een beetje donkere chocolade in de wijn, net als amandelen, een beetje kruiden, kreupelhout en een heel licht goût de campagne. Over het geheel genomen is de wijn krachtig en complex, zijdezacht en vol finesse. (Groenten & Vegetarisch) (Wildfowl) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 29.06.2020, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Lamskebab met komijn, abrikozen en amandelpitten (vlees) | Risotto met pompoen (groenten & vegetarisch) | Fazantenborst op fettuccine met morieljescrème (wild gevogelte)

Clos du Moulin aux Moines

Clos du Moulin aux Moines de wijnmaker achter Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Clos du Moulin aux Moines is een gerenommeerd wijnhuis in het hart van de Bourgondische wijnstreek in Frankrijk. Het domein staat bekend om zijn complexe, expressieve en elegante wijnen, gecreëerd door een combinatie van traditie en innovatie. De wijngaarden van het domein werden in de 12e eeuw door monniken aangeplant en herbergen enkele van de beste wijnstokken van Bourgondië. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig verwerkt. Alle wijnen worden uitsluitend geproduceerd van druiven die groeien op de eigen wijngaard van het domein, wat zorgt voor een onderscheidend terroirprofiel. Clos du Moulin aux Moines staat bekend om zijn Pinot Noir-wijnen, die bekend staan om hun finesse, elegantie en complexiteit. De wijnen van het domein staan bekend om hun diepe en gelaagde aroma's van rood en zwart fruit, specerijen, aarde en mineraliteit, die worden geperfectioneerd door lange rijping op vat en fles. Naast de uitstekende rode wijnen produceert Clos du Moulin aux Moines ook grote witte wijnen die worden gekenmerkt door hun frisheid, helderheid en complexiteit. Het domein is een familiebedrijf en wordt nu beheerd door Bertrand Devillard en zijn familie. De Devillards vertrouwen op duurzame en milieuvriendelijke teeltmethoden en dragen zo aanzienlijk bij aan het behoud van de unieke wijngaarden van de Bourgogne. Clos du Moulin aux Moines is een wijnhuis van wereldklasse en een must voor alle liefhebbers van grote Bourgognewijnen.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole wordt geproduceerd door Clos du Moulin aux Moines in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole lekker vond, vind je de andere wijnen van Clos du Moulin aux Moines misschien ook lekker.
Clos du Moulin aux Moines en Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole

Naam Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
bewaarbaar 2025
Druivensoorten Pinot Noir/Spätburgunder
Restsuiker (g/l) 1 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.2 g/l
Serveertemperatuur 15°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Clos du Moulin aux Moines, 21190 Auxey-Duresses / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Clos du Moulin aux Moines

€ 41,62*
0.75l·€ 55,49/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Clos du Moulin aux Moines

    Clos du Moulin aux Moines Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    Clos du Moulin aux Moines
    Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    € 47,30*
    Clos du Moulin aux Moines Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    Clos du Moulin aux Moines
    Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    € 41,62*
    Clos du Moulin aux Moines Pommard
    Clos du Moulin aux Moines
    Pommard
    € 51,44*
    Clos du Moulin aux Moines Bourgogne Perrières Rouge
    Clos du Moulin aux Moines
    Bourgogne Perrières Rouge
    € 62,96*
    Clos du Moulin aux Moines Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    Clos du Moulin aux Moines
    Auxey-Duresses Moulin aux Moines Vieilles Vignes Monopole
    € 195,96*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD