Land

Robertson Valley
Sorte
Witte wijn
Stilisik
complex & volwassen

2021

Wild Yeast Chardonnay

Springfield Estate, Robertson Valley

€ 18,25*
0.75l · € 24,33/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Chardonnay van wilde gisting uit Robertson Valley
  • Complexe smaak met perzik, citrus en vanilletonen
  • Diepe, lange afdronk met rijke, boterachtige tonen
  • Perfect in combinatie met vis, zeevruchten en gevogelte
  • Zuid-Afrikaanse topwijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Graham Beck Wines Cap Classique Bliss Nectar NV
    Graham Beck Wines
    Cap Classique Bliss Nectar NV
    € 19,25*
    Mulderbosch Mulderbosch Chardonnay
    Mulderbosch
    Mulderbosch Chardonnay
    € 16,23*
    Goedverwacht Family Wines Maxim Chardonnay Robertson Valley - South Africa
    Goedverwacht Family Wines
    Maxim Chardonnay Robertson Valley - South Africa
    € 18,25*
    De Wetshof Estate De Wetshof Estate The Site Chardonnay W.O. Robertson
    De Wetshof Estate
    De Wetshof Estate The Site Chardonnay W.O. Robertson
    € 25,48*
    A.A. Badenhorst AA Badenhorst White Blend
    A.A. Badenhorst
    AA Badenhorst White Blend
    € 25,25*
Beschreibung

Wijn noot: Wild Yeast Chardonnay

Strogele kleur. Aroma's van ananas en peer in de neus. In de mond combineert deze Chardonnay de complexiteit van de Oude Wereld met de zorgeloze, fruitige kracht van de Nieuwe Wereld. Met zijn diverse smaken is deze wijn een uitdagend plezier voor de kenner! De bodem waarop de Chardonnay wijnstokken groeien is stenig en kalkrijk. Het klimaat is gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. In de winter is het koud. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. Tijdens de oogst worden de druiven streng geselecteerd en de opbrengst per hectare is beperkt tot ongeveer 4 ton. De oogst voor deze Chardonnay begint begin februari. De gisting vindt uitsluitend plaats met natuurlijke, wilde gisten ('wilde gist') en duurt ongeveer 60 dagen in temperatuurgecontroleerde tanks. De wijn rijpt vervolgens nog eens 13 maanden in stalen tanks voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop. De Springfield Estate wijnmakerij wordt nu gerund door de 4e generatie toegewijde eigenaars Jeanette en Abrie Bruwer, wiens voorouders Franse Hugenoten uit de Loirevallei waren en in 1688 naar Zuid-Afrika emigreerden. Springfield Estate ligt in de Robertson Valley en wordt omringd door de McGregor en Langeberg bergketens. Het klimaat in dit gebied kan erg extreem zijn; in de zomer kan het overdag snel 30°C worden om 's nachts terug te vallen naar 15°C. De bodems worden sterk gekenmerkt door kleiachtige grond, kalksteen en graniet, waardoor ze vergelijkbaar zijn met de omstandigheden in de Sancerre regio in Frankrijk. Oenoloog Abrie Bruwer geeft de voorkeur aan lage opbrengsten en een optimale rijpheid van de druiven om de typische kenmerken van het terroir in de druiven te behouden. Om dezelfde reden worden de wijnen alleen gefermenteerd met natuurlijke gisten en wordt er helemaal geen filtratie toegepast.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Wild Yeast Chardonnay

Heerlijk bij intense en complexe visgerechten of verfijnde zeevruchten. Aanbevolen drinktemperatuur 8-10°C.

Springfield Estate

Springfield Estate de wijnmaker achter Wild Yeast Chardonnay

De gerenommeerde wijnmaker Springfield Estate uit Robertson Valley is een van Zuid-Afrika's meest uitzonderlijke wijnproducenten. In het schilderachtige landschap, omringd door de majestueuze Langberg Mountains, cultiveren eigenaren Abrie en Jeanette Bruwer de wijngaarden met grote toewijding en passie. De unieke windinvloeden en bodems van het terroir hebben geleid tot de creatie van diverse druivensoorten zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay, Shiraz en Cabernet Sauvignon. Zorgvuldig handwerk en het vasthouden aan traditionele productiemethoden resulteren in karaktervolle wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie. Bezoekers kunnen genieten van een charmante en gezellige sfeer in de boerderij, die is omgebouwd tot wijnmakerij, en zich laten inspireren door de uitstekende gastvrijheid. Een wijnproeverij op het terras met uitzicht op het prachtige landschap of een diner in het restaurant zijn onvergetelijke ervaringen. Springfield Estate bewijst opnieuw dat Robertson Valley een plek van uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit is met zijn eersteklas wijnen en unieke locatie.


Robertson Valley

Robertson Valley het teeltgebied van de Wild Yeast Chardonnay

De Robertson Valley in Zuid-Afrika is een schilderachtig wijnbouwgebied dat elke sommelier zal bevallen. De regio ligt in de provincie West-Kaap en biedt een verbluffende landschappelijke weelderigheid die ideaal is voor het verbouwen van topwijnen. Te midden van steil oprijzende bergen en kronkelende riviervalleien biedt de vallei een verscheidenheid aan microklimaten die elk van de hier gevestigde wijnmakerijen een uniek profiel geven. De druivenrassen die goed gedijen in deze idyllische vallei zijn divers. Ze variëren van fruitige Chenin Blancs en weelderige Chardonnays tot krachtige en sensuele Shiraz en Cabernet Sauvignons. De productie van uitstekende mousserende Methode Cap Classique (MCC) wijnen volgens de traditionele flesgistingsmethode, vergelijkbaar met grote Champagnes, is van bijzonder belang in de regio. Robertson Valley staat bekend om zijn kalkrijke bodem en hete, droge klimaat - beide factoren die intense fruitconcentratie in de wijnen bevorderen. De hete dagen staan in mooi contrast met de koele rivierbriesjes en de nevels 's nachts, wat leidt tot een langzame rijping van de druiven en uiteindelijk een evenwichtiger smaakprofiel. Als het gaat om duurzaamheid is de Robertson Valley toonaangevend. Veel wijnmakerijen gebruiken biologische landbouw, irrigeren hun wijnstokken met natuurlijk rivierwater en bevorderen de biodiversiteit op hun landgoed. Dit wordt niet alleen weerspiegeld in de kwaliteit van de wijnen, maar ook in het behoud van dit prachtige landschap. Een bezoek aan de regio biedt een zintuiglijke ervaring die zowel je smaakpapillen als je ogen in verrukking brengt. De wijnmakerijen bieden vaak wijnproeverijen en rondleidingen aan waar je niet alleen de wijnen kunt proeven, maar ook de mensen en verhalen achter de etiketten kunt ontdekken. De Robertson Valley is een verborgen juweel van het Zuid-Afrikaanse wijnlandschap - een gebied dat zowel door nieuwsgierigen als kenners wordt gewaardeerd. Het is een plek waar natuur, cultuur en ambacht samenkomen en waar wijnen van opmerkelijke kwaliteit worden geproduceerd.



Wild Yeast Chardonnay wordt geproduceerd door Springfield Estate in het teeltgebied Robertson Valley in .
Als je Wild Yeast Chardonnay lekker vond, vind je de andere wijnen van Springfield Estate misschien ook lekker.
Springfield Estate en Wild Yeast Chardonnay zijn afkomstig van Robertson Valley.

Details

Extra informatie: Wild Yeast Chardonnay

Naam Wild Yeast Chardonnay
Wijnbouwgebied Robertson Valley
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten 100% Chardonnay
Wijnverwerking De bodem waarop de Chardonnay wijnstokken groeien is steenachtig en kalkrijk. Het klimaat is gematigd in de zomer, met warme dagen en koelere nachten. In de winter is het koud. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De druiven worden streng geselecteerd tijdens de oogst en de opbrengst per hectare is beperkt tot ongeveer 4 ton. De oogst voor deze Chardonnay begint begin februari. De gisting vindt uitsluitend plaats met natuurlijke, wilde gisten ('wilde gist') en duurt ongeveer 60 dagen in temperatuurgecontroleerde tanks. De wijn rijpt vervolgens nog eens 13 maanden in stalen tanks voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Restsuiker (g/l) 2,2 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,8 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler MAX PIEHL GmbH & Co. KG, Hardenstrasse 51, 20539 Hamburg
Wijnmaker Springfield Estate

€ 18,25*
0.75l·€ 24,33/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Springfield Estate

    Springfield Estate Life from Stone Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Life from Stone Sauvignon Blanc
    € 13,34*
    Springfield Estate Wild Yeast Chardonnay
    Springfield Estate
    Wild Yeast Chardonnay
    € 18,25*
    Springfield Estate Methode Ancienne Cabernet Sauvignon
    Springfield Estate
    Methode Ancienne Cabernet Sauvignon
    € 42,02*
    Springfield Estate Special Cuvée Sauvignon Blanc
    Springfield Estate
    Special Cuvée Sauvignon Blanc
    € 15,72*
    Springfield Estate The Work of Time Bordeaux Blend
    Springfield Estate
    The Work of Time Bordeaux Blend
    € 22,82*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD