Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Latium
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-10%

2022

Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

Famiglia Cotarella, Latium

Normale prijs: € 16,07

Special Price € 14,53*

0.750l · € 19,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • De teeltregio Lazio - de bakermat van de Italiaanse witte wijnen
  • Est! - een historische wijn met een groot erfgoed
  • Poggio dei Gelsi DOC - variëteit en kwaliteit gegarandeerd
  • Aroma's van tropisch fruit - genieten van een exotisch boeket
  • Elegante zuurstructuur - onderscheidende, evenwichtige smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Il Carpino Malvasia DOC Collio Vigna Runc
    Il Carpino
    Malvasia DOC Collio Vigna Runc
    € 11,22*
    Lunae Labianca Liguria di Lenvante
    Lunae
    Labianca Liguria di Lenvante
    € 17,47*
    Romagnoli Caravaggio Bianco Emilia IGT
    Romagnoli
    Caravaggio Bianco Emilia IGT
    € 13,65*
    Tenuta di Castellaro Bianco Porticello IGT
    Tenuta di Castellaro
    Bianco Porticello IGT
    € 16,80*
    Lunae Labianca Liguria di Lenvante
    Lunae
    Labianca Liguria di Lenvante
    € 17,30*
Beschreibung

Wijn noot: Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

De druiven voor deze briljante strogele wijn komen van de historische Poggio dei Gelsi wijngaard en van wijngaarden rond het meer van Bolsena. Hij ruikt heerlijk naar rijp fruit en presenteert zich in de mond met een prachtige balans en elegantie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

Aangezien de Est! Poggio dei Gelsi een droge witte wijn is met een hoge zuurgraad, past hij het beste bij lichte gerechten die niet te pittig zijn. Hier zijn enkele suggesties: 1. kipfilet met citroenknoflook en geroosterde groenten 2. gegrilde vis met citroenkappertjessaus 3. groentequiche met feta en olijven 4. aspergerisotto met parmezaan 5. tomaat-mozzarellasalade met basilicum en balsamicodressing Over het algemeen is de Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi ook een goed aperitief of bij lichte snacks zoals bruschetta of olijven.

Famiglia Cotarella

Famiglia Cotarella de wijnmaker achter Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

La Famiglia is een familiewijnhuis te midden van de schilderachtige wijngaarden van Veneto. De familie legt grote nadruk op vakmanschap en duurzaamheid en combineert de tradities van de regio met moderne technologieën om wijnen van topkwaliteit te creëren. De wijnproductie van La Famiglia omvat een breed scala aan druivensoorten, waaronder de beroemde Glera, die wordt gebruikt om de beroemde Prosecco te produceren. Alle druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. La Famiglia Winery onderscheidt zich door zijn unieke smaak en voelbare passie die in elke fles terug te vinden is. Of je nu op zoek bent naar een frisse en sprankelende Prosecco of een volle rode wijn, bij La Famiglia vind je zeker een wijnsoort die bij je smaak past. Bezoek La Famiglia Winery en ervaar de perfecte balans tussen traditie en moderniteit en ontdek de rijke geschiedenis van het wijnmaken in Veneto. Laat je verleiden door de heerlijke aroma's en tonen van de bekroonde wijnen van La Famiglia.


Latium

Latium het teeltgebied van de Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

Als gerenommeerd sommelier wil ik je graag laten kennismaken met de prachtige wijnstreek Lazio in Italië. Dit schilderachtige gebied, gelegen in de centrale regio van de Italiaanse laars, wordt overschaduwd door beroemde buren zoals Toscane en Piemonte, maar laat niets te wensen over als het gaat om de kwaliteit en variëteit van de geproduceerde wijnen. Lazio heeft het perfecte klimaat voor het verbouwen van druiven - de milde winters en warme zomers zorgen voor ideale omstandigheden voor de druiven om te rijpen. In combinatie met een landschap van glooiende heuvels, zachte valleien en de vulkanische bodem van de vulkaan Vesuvius, biedt Lazio een indrukwekkende reeks bodemsoorten die de wijnen die hier worden geproduceerd hun unieke kenmerken geven. Het wijngebied Lazio staat bekend om zijn druivenrassen zoals Trebbiano, Malvasia, Sangiovese en Merlot, waarvan sommige autochtoon en uniek zijn. Maar de echte trots van Lazio is de witte wijn 'Frascati' - een geurige, fruitige en uiterst verfrissende drank die perfect de lichtheid en zon van Italië uitdraagt. Maar ook de Est! Est!!! Est!!!, een andere beroemde witte wijn, is een ware ontdekking voor wijnliefhebbers. Daarnaast biedt Lazio wijnen van topkwaliteit, zoals Cesanese del Piglio DOCG - een intense rode wijn met tonen van bessen en specerijen en een bewijs van het kunstige wijnmaken van de regio. Een bezoek aan deze betoverende regio is een echte aanrader, want wat is een betere manier om de ware essentie van een wijn te begrijpen en te waarderen dan hem te proeven op de plaats van herkomst? Van landgoederen tot moderne wijnmakerijen en kleine familiebedrijven, Lazio biedt een breed scala aan wijnervaringen die gegarandeerd iemands smaak en passie voor Italiaanse wijn verrijken. Al met al is de wijnregio Lazio een stille maar schitterende ster in de wereld van de Italiaanse wijn, en de ontdekking en waardering ervan is een genot voor elke wijnliefhebber. Proost!



Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC wordt geproduceerd door Famiglia Cotarella in het teeltgebied Latium in Italië.
Als je Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Famiglia Cotarella misschien ook lekker.
Famiglia Cotarella en Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC zijn afkomstig van Latium.

Details

Extra informatie: Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC

Naam Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC
Wijnbouwgebied Latium
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Trebbiano,Roscetto,Malvasia
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weinland Ariane Abayan GmbH, , Hamburg, Deutschland
Wijnmaker Famiglia Cotarella

UVP
€ 16,07
€ 14,53*
0.750l·€ 19,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Famiglia Cotarella

    Famiglia Cotarella Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC
    Famiglia Cotarella
    Est!Est!Est! Poggio dei Gelsi DOC
    € 14,53*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD