Land

Vinho Verde
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Vinho Verde Seixoso DOC

Quinta da Lixa, Vinho Verde

€ 8,95*
0.75l · € 11,93/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende Portugese witte wijn met DOC-keurmerk
  • Intense tonen van groene appels, limoen en munt
  • Uit het populaire Vinho Verde teeltgebied
  • Ideale begeleider van lichte zomergerechten en zeevruchten
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor alledaagse wijn

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dao Sul Vinha Maria Vinho Verde
    Dao Sul
    Vinha Maria Vinho Verde
    € 7,95*
    D.F.J Vinhos Casa Do Lago Branco
    D.F.J Vinhos
    Casa Do Lago Branco
    € 7,96*
    D.F.J Vinhos Portada Blanco
    D.F.J Vinhos
    Portada Blanco
    € 6,97*
    D.F.J Vinhos Portada Reserva Branco
    D.F.J Vinhos
    Portada Reserva Branco
    € 9,03*
    D.F.J Vinhos Casa Do Lago Branco
    D.F.J Vinhos
    Casa Do Lago Branco
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Vinho Verde Seixoso DOC

Quinta da Lixa, een familiebedrijf, werd opgericht in 1986. Sindsdien heeft de familie Meireles zich toegelegd op de productie van mousserende Vinho Verde. De wijngaarden rond het dorp Vila da Lixa konden de toenemende vraag niet langer aan, aangezien de kennerswereld al lang geleden heeft erkend dat Vinho Verde weer 'en Vouge' is. Quinta da Lixa werd daarom gekocht en is sindsdien de naamgever van het bedrijf. Vandaag de dag rijpen de druiven voor dit populaire, verfrissende en toch traditionele genot op 35 hectare en weten ze de smaakpapillen van de hele wereld te bekoren. Seixoso belichaamt de herontdekte passie van Vinoh Verde. Dit is zowel in de neus als in de mond voelbaar door een verleidelijke, exotische frisheid. Naast Vinho Verde is ook Alvarinho wijdverspreid in het noorden van Portugal. Het wordt vaak gebruikt voor Vinho Verde, maar ambitieuze wijnboeren produceren het ook als een single-variietal wijn en bewijzen dat ze op gelijke voet staan met de Albariños uit Rias Baixas in Noordoost-Spanje. Dit geldt ook voor de Alvarinho Pouco Comun, die een pittige frisheid heeft met een indrukwekkende fruitintensiteit.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vinho Verde Seixoso DOC

Als aperitief, bij gestoomde visgerechten, pastagerechten en snacks.

Quinta da Lixa

Quinta da Lixa de wijnmaker achter Vinho Verde Seixoso DOC

De wijnmaker Quinta da Lixa is een gevestigde producent van kwaliteitswijnen uit de Vinho Verde regio in Portugal. Het wijnhuis is opgericht in 1986 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het produceren van authentieke wijnen met een uniek karakter. De druiven, die groeien op de zonnige heuvels van de pittoreske regio, worden met de hand geoogst en zorgvuldig verwerkt tot wijnen van de hoogste kwaliteit. Het speciale terroir, gekenmerkt door graniet en leisteen, geeft de wijnen van Quinta da Lixa een unieke mineraliteit en frisheid. Het assortiment van Quinta da Lixa omvat een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en rosé wijnen, maar ook mousserende wijnen en port. Elke wijn weerspiegelt de filosofie van het wijnhuis, die gebaseerd is op de combinatie van traditie en moderniteit. De wijnen van Quinta da Lixa zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de afgelopen jaren talloze internationale prijzen ontvangen. Bijzonder opmerkelijk is de Loureiro wijn, die een van de beste witte wijnen in de regio is en door veel wijnliefhebbers wordt gewaardeerd. Als je wilt genieten van kwaliteitswijnen uit Portugal, moet je zeker de wijnen van Quinta da Lixa proberen. Je zult verrukt zijn van de kwaliteit en de unieke smaak!


Vinho Verde

Vinho Verde het teeltgebied van de Vinho Verde Seixoso DOC

Vinho Verde, wat zich laat vertalen als 'groene wijn', is veel meer dan alleen een wijnbouwgebied in Portugal. Het is een symbool van de rijke wijncultuur van het land en een bewijs van de voortreffelijkheid waarvan wijnliefhebbers over de hele wereld genieten. Als sommelier kan ik uit de eerste hand getuigen van het unieke karakter van dit wijngebied. Vinho Verde strekt zich uit van de Spaanse grens tot aan de Atlantische Oceaan en is het grootste DOC-gebied (Denominação de Origem Controlada) in Portugal, met ongeveer 21.000 hectare wijnstokken. Dit schilderachtige wijngebied wordt gekenmerkt door zijn granietbodems, koele zeeklimaat en een rijke selectie van inheemse druivenrassen die groeien op de zonovergoten hellingen langs de rivieren. Witte Vinho Verde wijnen behoren tot de bekendste en meest genoten wijnen uit deze regio. Ze zijn meestal licht, sprankelend en verfrissend met een karakteristiek sprankelend gevoel in de mond, met smaken van groene appels, citrus en stenen, wat resulteert in een verbazingwekkend evenwichtige smaak die het hart van elke witte wijnliefhebber sneller doet kloppen. De rode wijnen zijn in vergelijking sterker en rustieker, met een diepe kleur en uitgesproken tannines. Alvarinho, Loureiro en Trajadura voor de witte wijnen en Vinhão voor de rode wijnen zijn enkele van de belangrijke druivenrassen die de identiteit van Vinho Verde vormen. Vinho Verde wijnen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ook zeer veelzijdig en kunnen goed worden geserveerd als aperitief of uitstekend samengaan met zeevruchten, vis en wit vlees. Vinho Verde is dus niet zomaar een wijn, maar ook een uitdrukking van de rijke wijntraditie en diversiteit van Portugal. Elke slok onthult de magische combinatie van zon, grond en mensenhand die de wijn heeft voortgebracht. Als sommelier kan ik je alleen maar aanraden om deze unieke wijnen te ontdekken en zelf te ervaren hoe heerlijk ze zijn.



Vinho Verde Seixoso DOC wordt geproduceerd door Quinta da Lixa in het teeltgebied Vinho Verde in .
Als je Vinho Verde Seixoso DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Quinta da Lixa misschien ook lekker.
Quinta da Lixa en Vinho Verde Seixoso DOC zijn afkomstig van Vinho Verde.

Details

Extra informatie: Vinho Verde Seixoso DOC

Naam Vinho Verde Seixoso DOC
Wijnbouwgebied Vinho Verde
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 9.5
Druivensoorten Loureiro, Trajadura, Arinto
Serveertemperatuur 8°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Quinta da Lixa, Av. Dr. Machado de Matos, Vila Cova de Lixa, Portugal
Wijnmaker Quinta da Lixa

€ 8,95*
0.75l·€ 11,93/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Quinta da Lixa

    Quinta da Lixa Vinho Verde Seixoso DOC
    Quinta da Lixa
    Vinho Verde Seixoso DOC
    € 8,95*
    Quinta da Lixa Vinho Verde Seixoso Rosado
    Quinta da Lixa
    Vinho Verde Seixoso Rosado
    € 8,95*
    Quinta da Lixa Alvarinho Pouco Comum VR
    Quinta da Lixa
    Alvarinho Pouco Comum VR
    € 11,10*
    Quinta da Lixa Alvarinho Pouco Comum VR SALE
    Quinta da Lixa
    Alvarinho Pouco Comum VR SALE
    € 10,01*
    Quinta da Lixa 12 Voordeelpakket Vinho Verde Seixoso DOC
    Quinta da Lixa
    12 Voordeelpakket Vinho Verde Seixoso DOC
    € 105,67*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD