Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2020

Vin de France Petit Ours Blanc

Du Coulet, Rhône

Normale prijs: € 21,81

Special Price € 19,90*

0.75l · € 26,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende witte wijn uit het Rhônestreek (noorden).
  • Aromatische tonen van citrusvruchten, limoen en witte peper.
  • Perfect bij visgerechten of lichte salades.
  • Uitstekende balans tussen zuren en fruitigheid.
  • Geproduceerd en gebotteld in Frankrijk, dat bekend staat om zijn uitstekende wijnen.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Terre de Tramontane Terre de Tramontane Arrivant Blanc AOP -
    Domaine Terre de Tramontane
    Terre de Tramontane Arrivant Blanc AOP -
    € 14,63*
    Gérard Bertrand Orange Gold
    Gérard Bertrand
    Orange Gold
    € 17,09*
    Paul Jaboulet Aîné Saint-Péray Les Sauvagères
    Paul Jaboulet Aîné
    Saint-Péray Les Sauvagères
    € 24,95*
    E. Guigal Saint-Joseph blanc, Guigal d
    E. Guigal
    Saint-Joseph blanc, Guigal d'Origine AOP
    € 27,56*
    Gérard Bertrand Orange Gold
    Gérard Bertrand
    Orange Gold
    € 19,88*
Beschreibung

Wijn noot: Vin de France Petit Ours Blanc

Met de Petit Ours Blanc in 2020 vult het Domaine du Coulet een assemblage van 50% Roussane, 40% Marsanne en 10% Viognier. Alle klassieke witte druivenrassen van de regio worden dus gebruikt. Helder, rijk citroengeel met groene reflecties De neus is gevarieerd en intens. Witte peper, vuursteen en een beetje rook zorgen voor een briljante start. Rijpe gele vruchten zoals mirabellen, peren, kweeperen en ananas zijn in overvloed aanwezig. De vruchten verschijnen zowel in rauwe vorm als gekonfijt. Een beetje groene thee en vers hooi onderstrepen het fruit met een aangename groene basis. De peperkruid blijft doorkomen. Op de achtergrond zijn anijs en venkel waarneembaar. Een beetje amandel en bijenwas ronden het geheel af. Het gehemelte is ambivalent. Aan de ene kant is hij vol in het glas met veel druk en een hoge concentratie fruit. Het is warm en uitnodigend. Aan de andere kant is hij helder, gepolijst en zuiver. Een zeer goede balans tussen dichtheid en precisie. De gele vruchten laten duidelijke voetafdrukken achter. De rokerige hints zijn slechts subtiel op de afdronk. proefnotitie door Marian Henß van 20.07.2021, Copyright Marian Henß
Restsuiker: 1 g/l / Zuurgraad: 4,3 g/l

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Vin de France Petit Ours Blanc

Geglaceerde kikkerbilletjes met knoflookboter en stokbrood (Speciale gerechten) ; Op de huid geroosterde snoekbaars met boternoedels en paneermeel (Vis) ; Venkelpannetje met feta, sultana's en amandelen (Groenten & Vegetarisch)

Du Coulet

Du Coulet de wijnmaker achter Vin de France Petit Ours Blanc

Du Coulet is een gerenommeerde wijnmaker uit het Rhônestreek in het noorden van Frankrijk. De familie van de wijnmaker heeft een lange traditie van wijnmaken en een passie voor wijn die wordt weerspiegeld in de heerlijke aroma's en smaken van hun wijnen. De wijnen van Du Coulet, gemaakt van de beste druiven van de Travatine-terrassen in het noorden van de Rhône, staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en unieke smaak en worden gekenmerkt door hun gelaagde aroma's en tonen. De rode wijnen zijn krachtig en vol, met aroma's van rijp fruit en een vleugje specerijen. De witte wijnen daarentegen zijn fris en fruitig, met tonen van citrus en bloemen. De wijnmaker is vooral trots op zijn Syrah-druiven, waarvan hij een opmerkelijke, rijke rode wijn maakt. Du Coulet's wijnmaken is een kunst die zorgvuldige aandacht en toewijding vereist. De wijnmaker heeft veel respect voor het milieu en het is zijn doel om dit erfgoed te beschermen. De druiven groeien op natuurlijke wijze om een perfecte symbiose tussen milieu en smaak te creëren. De druiven worden met de hand geoogst om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden geselecteerd en het wijnmaken gebeurt op traditionele wijze. Du Coulet is een wijnmaker die zijn vak onder de knie heeft en zijn wijnen zijn een bewijs van zijn talent en passie. De wijnen zijn een perfecte aanvulling op elke maaltijd en zullen indruk maken op elke wijnkenner met hun verscheidenheid aan aroma's en unieke smaken. Ontdek het erfgoed van de wijnmaker met een glas volle Du Coulet en herken de schoonheid en vreugde in elke slok.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Vin de France Petit Ours Blanc

De Noordelijke Rhônevallei, een werkelijk majestueuze regio in het oosten van Frankrijk, is het paradijs voor wijnliefhebbers en fascineert mij als sommelier elke keer weer. Omlijst door de machtige rivieren de Rhône en de Saône strekken de wijngaarden zich uit over een steil, grandioos landschap en bieden ze een optimale bodem voor het verbouwen van exquise druivenrassen. In het hart van dit landelijke kunstwerk springt de appellation Côte-Rôtie er magnifiek uit. Hier worden de verfijnde Syrah-druiven geteeld, beroemd om hun donkere bessenfruit, peperige kruiden en subtiele mineraliteit. In de buurt ligt Condrieu, de parel van de Viognier-druif. De wijnen van deze appellatie betoveren met onvergelijkbare aroma's van abrikoos, perzik, vanille en rijp tropisch fruit. Ook de appellations Cornas en Hermitage laten het hart van elke wijnliefhebber sneller kloppen. Cornas wordt gedomineerd door karaktervolle, complexe Syrah-wijnen die ribbetjes van bessenfruit, viooltjes en pure chocolade combineren. Hermitage staat bekend om zijn expressieve en langlevende wijnen van syrah, maar ook van de witte wijnvariëteiten Marsanne en Roussanne. Hermitage wijnen tonen intense fruitaroma's vergezeld van tonen van hazelnoten, honing en specerijen. De diversiteit en uniciteit van de wijnen uit de noordelijke Rhônevallei zijn indrukwekkend. Elke oogst vertelt over de diepte van het terroir, het vakmanschap van de wijnmakers en de ongelooflijke biodiversiteit van dit land. Een glas wijn uit de noordelijke Rhônevallei is meer dan een plezier, het is een reis door een van 's werelds oudste en meest gerespecteerde wijngebieden. Of je nu een liefhebber bent van intense rode wijnen of van gracieuze en aromatische witte wijnen, de noordelijke Rhônevallei biedt met zijn diverse appellations en gepassioneerde wijnmakers een ware cornucopia aan vinofiele ontdekkingen. Diep geworteld in traditie, maar altijd op zoek naar vernieuwing, fascineert deze regio bij elke slok.



Vin de France Petit Ours Blanc wordt geproduceerd door Du Coulet in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Vin de France Petit Ours Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Du Coulet misschien ook lekker.
Du Coulet en Vin de France Petit Ours Blanc zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Vin de France Petit Ours Blanc

Naam Vin de France Petit Ours Blanc
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Roussanne, Marsanne, Viognier
Restsuiker (g/l) 1 g/l
Zuurgraad (g/l) 4.3 g/l
Serveertemperatuur 10°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine du Coulet, rue du Ruisseau 43, 07130 Cornas / France
Wijnmaker Du Coulet

UVP
€ 21,81
€ 19,90*
0.75l·€ 26,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Du Coulet

    Du Coulet Côtes Du Rhône Petit Ours rouge AOP
    Du Coulet
    Côtes Du Rhône Petit Ours rouge AOP
    € 16,80*
    Du Coulet Vin de France Petit Ours Blanc
    Du Coulet
    Vin de France Petit Ours Blanc
    € 19,90*
    Du Coulet Côtes Du Rhône Petit Ours Rosé VdF SALE
    Du Coulet
    Côtes Du Rhône Petit Ours Rosé VdF SALE
    € 12,91*
    Du Coulet Ours Brut, Brut Nature Vin Rosé Mousseux
    Du Coulet
    Ours Brut, Brut Nature Vin Rosé Mousseux
    € 23,52*
    Du Coulet Cornas Brise Cailloux
    Du Coulet
    Cornas Brise Cailloux
    € 45,23*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD