Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
91
Punkte
Robert Parker

2015

Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Bodegas y Vińedos Valderiz, Ribera del Duero

€ 76,23*
0.75l · € 101,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens rood met violette reflecties
  • Tonen van rijp fruit, vanille en eikenhout
  • Groeigebied Ribera del Duero, Spanje
  • Evenwichtig en vol, lange afdronk
  • Perfect bij gegrild vlees en kruidige gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Finca Museum Museum Numerus Clausus
    Finca Museum
    Museum Numerus Clausus
    € 80,23*
    Bodegas Real 200 Monges Reserva
    Bodegas Real
    200 Monges Reserva
    € 64,31*
    Artuke El Escolladero
    Artuke
    El Escolladero
    € 80,39*
    Bodegas Lagar de Fornelos Áster Finca El Otero Tempranillo Ribera del Duero DO Grupo La Rioja Alta
    Bodegas Lagar de Fornelos
    Áster Finca El Otero Tempranillo Ribera del Duero DO Grupo La Rioja Alta
    € 59,99*
Beschreibung

Wijn noot: Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Een ware potpourri van verschillende aroma's: rijp fruit, nootachtige aroma's en wat kokosnoot verweven met geroosterde aroma's, wat grapefruit en tabaksnuances. Fluweelzacht en sappig met een perfecte balans tussen fruit- en houttonen. Een ware potpourri van verschillende aroma's: rijp fruit, nootachtige aroma's en wat kokos verweven met geroosterde aroma's, wat grapefruit en tabak nuances. Fluweelzacht en sappig met een perfecte balans tussen fruit- en houttonen. Donkere chocolade en een sigaar. 30 maanden in Franse eik.

Awards

Awards für Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Robert Parker: 91P voor JG 2010 Guia Penin: 94P voor JG 2010

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Zwarte chocolade en een sigaar.

Bodegas y Vińedos Valderiz

Bodegas y Vińedos Valderiz de wijnmaker achter Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Bodegas y Viñedos Valderiz is een gerenommeerde wijnmaker in de Spaanse regio Ribera del Duero. Het wijnhuis werd in 1997 opgericht door Tomás Esteban en staat sindsdien bekend om de productie van uitstekende rode wijnen. De wijngaarden van Valderiz beslaan meer dan 60 hectare en zijn allemaal biologisch gecertificeerd. Ze liggen op een hoogte van 800 meter boven zeeniveau en profiteren van een uniek terroir met kalkhoudende grond en een zonnig klimaat. Valderiz produceert uitsluitend rode wijnen gemaakt van de edelste druiven van het ras Tempranillo. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten en hebben een complexe reeks aroma's bestaande uit fruit, kruiden en houttonen. De wijnen van Valderiz hebben talloze prijzen gewonnen en worden wereldwijd gewaardeerd door wijnliefhebbers en critici. Bezoekers van het wijnhuis hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de wijngaarden en een proeverij van de wijnen, zodat ze de passie en expertise van de Valderiz wijnmakers uit eerste hand kunnen ervaren.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO wordt geproduceerd door Bodegas y Vińedos Valderiz in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas y Vińedos Valderiz misschien ook lekker.
Bodegas y Vińedos Valderiz en Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO

Naam Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2015
Alcoholgehalte (% vol.) 15.0
bewaarbaar 20 Jahre
Druivensoorten 100% Tempranillo
Wijnverwerking 30 Monate in französischer Eiche.
Restsuiker (g/l) 2.3
Zuurgraad (g/l) 5.1
Allergeneninformatie enthält Enthält Sulfite
Verdeler Bodegas y Vińedos Valderiz, Roa de Duero (Burgos)
Wijnmaker Bodegas y Vińedos Valderiz

€ 76,23*
0.75l·€ 101,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas y Vińedos Valderiz

    Bodegas y Vińedos Valderiz Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO
    Bodegas y Vińedos Valderiz
    Valderiz Tomas Esteban Ribera del Duero DO
    € 76,23*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD