Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Puglia
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-34%

2022

Uno Primitivo di Manduria

Masseria la Volpe, Puglia

Normale prijs: € 15,20

Special Price € 10,07*

0.75l · € 13,43/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Streek Puglia, Italië
  • Intens rode wijn met fruitige tonen
  • Perfect bij rood vlees en kaas
  • Vol en evenwichtig met een fluwelen afdronk
  • Onderscheiding: Gouden medaille bij Mundus Vini

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Casato di Vincenzo Primitivo Salento
    Casato di Vincenzo
    Primitivo Salento
    € 10,02*
    Casa Vinicola Minini Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    Casa Vinicola Minini
    Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    € 9,57*
    Contessa Marina Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Contessa Marina
    Contessa Marina
    Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Contessa Marina
    € 10,29*
Beschreibung

Wijn noot: Uno Primitivo di Manduria

De Uno Primitivo di Manduria van Masseria La Volpe is een heerlijke rode wijn uit Apulië, Italië. Hij is gemaakt van de beste Primitivo druiven uit het hart van de Salento regio en heeft een intens donkere robijnrode kleur. De wijn heeft een volle smaak met tonen van rijp fruit, kruiden en chocolade. Het bouquet is elegant en evenwichtig. Deze wijn past perfect bij vleesgerechten, kaas of pasta. Een absoluut genot!

Awards

Awards für Uno Primitivo di Manduria

Luca Maroni 97 punten

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Uno Primitivo di Manduria

Uno Primitivo di Manduria van Masseria La Volpe past goed bij gerechten met vlees, zoals gegrild lamsvlees, ossenhaas of wild. Het past ook heel goed bij kaasplateaus en kruidige gerechten.

Masseria la Volpe

Masseria la Volpe de wijnmaker achter Uno Primitivo di Manduria

Masseria la Volpe is een gerenommeerde wijnboerderij in het hart van Piemonte in Italië. De wijnen van de wijnmakerij staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en kenmerkende smaken. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd, zodat alleen de beste druiven in de wijnen terechtkomen. Het wijnhuis heeft een indrukwekkend aantal wijngaarden, allemaal gelegen op de glooiende heuvels van Piemonte en profiterend van de warme zonnestralen, en de wijnen van Masseria la Volpe weerspiegelen de natuurlijke schoonheid en het unieke karakter van Piemonte. De wijnmaker heeft een passie voor kwaliteit en elk glas wijn is het resultaat van hard werken en aandacht voor detail. De wijnen bieden een breed scala aan smaakervaringen, van fruitige rode wijnen tot verfrissende witte en volle rosés. Masseria la Volpe is een wijnmakerij waar kwaliteit en vakmanschap voorop staan. Het wijnhuis is trots op zijn tradities en gebruikt duurzame landbouwmethoden om ervoor te zorgen dat de wijnen niet alleen heerlijk zijn, maar ook op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd. Als je het beste van Piemonte wilt proeven, moet je zeker de wijnen van Masseria la Volpe proberen.


Puglia

Puglia het teeltgebied van de Uno Primitivo di Manduria

De regio Apulië, die al meer dan twee millennia bekend staat als de 'Wijnkelder van Europa', is een spannende ontdekking voor elke wijnliefhebber, vooral voor sommeliers. Gelegen aan de hak van de Italiaanse laars, produceert de Italiaanse regio ongeveer 17% van de totale wijnproductie van Italië. Gelegen tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee, geniet Apulië van een mediterraan klimaat dat ideaal is voor wijnbouw. Hete, droge zomers en milde, vochtige winters, in combinatie met de kalkrijke bodem en veel zon, zorgen voor het perfecte terroir voor tal van druivensoorten. Meer dan 100.000 hectare wijngaarden groeien in Apulië, met voornamelijk rode variëteiten. Primitivo en Negroamaro zijn de meest prominente, bekend om hun intense, volle en gestructureerde wijnen met een hoog alcoholgehalte. De salentijnse Primitivo, vaak vergeleken met de Amerikaanse Zinfandel, levert volle, krachtige wijnen met tonen van donker fruit, kruiden en het kenmerkende vleugje zoet. Negroamaro, letterlijk 'zwart en bitter', produceert diepdonkere, complexe en harmonieus gestructureerde wijnen met duidelijke tannines en nuances van rijp fruit, tabak en specerijen. Aan de andere kant geniet de witte variëteit Verdeca een groeiende populariteit. Het produceert verfrissende, frisse wijnen met subtiele citrus- en tropische fruitsmaken die perfect samengaan met lokale zeevruchten. Apulië staat niet alleen bekend om zijn bulkwijnproductie, maar profileert zich steeds meer als een kwaliteitswijngebied met zijn unieke autochtone druivenrassen en geavanceerde biologische technieken. De regio heeft meer dan 30 Denominazione di origine controllata (DOC) en vier Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) wijnen. Als sommelier waardeer ik de diversiteit en het unieke karakter van de wijnen uit Puglia. Deze wijnen weerspiegelen de rijke geschiedenis, de passie van de wijnmakers en de schoonheid van het landschap in elke fles. In Puglia vind je



Uno Primitivo di Manduria wordt geproduceerd door Masseria la Volpe in het teeltgebied Puglia in Italië.
Als je Uno Primitivo di Manduria lekker vond, vind je de andere wijnen van Masseria la Volpe misschien ook lekker.
Masseria la Volpe en Uno Primitivo di Manduria zijn afkomstig van Puglia.

Details

Extra informatie: Uno Primitivo di Manduria

Naam Uno Primitivo di Manduria
Wijnbouwgebied Puglia
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten 100% Primitivo
Wijnverwerking Uno Primitivo di Manduria van Masseria La Volpe wordt geproduceerd op een biologisch duurzame manier. De druiven worden gevinifieerd in een combinatie van conventionele en natuurlijke vinificatie, waardoor de karakteristieken van de druif behouden blijven en de smaak van de wijn wordt verbeterd. Eerst worden de druiven voorzichtig geperst om de smaken en het bouquet van de wijn te behouden. Daarna wordt de wijn langzaam gefermenteerd om zijn volle smaak en structuur te ontwikkelen.
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Masseria La Volpe, Masseria La Volpe - Via Ungaretti, 4 – 64013 Corropoli
Wijnmaker Masseria la Volpe

UVP
€ 15,20
€ 10,07*
0.75l·€ 13,43/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Masseria la Volpe

    Masseria la Volpe Uno Primitivo di Manduria
    Masseria la Volpe
    Uno Primitivo di Manduria
    € 10,07*
    Masseria la Volpe 6 Voordeelpakket Uno Primitivo di Manduria
    Masseria la Volpe
    6 Voordeelpakket Uno Primitivo di Manduria
    € 58,20*
    Masseria la Volpe 12 Voordeelpakket Uno Primitivo di Manduria
    Masseria la Volpe
    12 Voordeelpakket Uno Primitivo di Manduria
    € 115,90*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD