Land
Frankrijk
Côtes de Gascogne
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & zacht

2022

Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

Domaine Uby, Côtes de Gascogne

€ 10,34*
0.75l · € 13,79/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fijne balans tussen zoetheid en zuurgraad
  • Fruitige tonen van ananas, mango en lychee
  • Uitstekende dessertwijn uit Côtes de Gascogne, Frankrijk
  • Van handgeplukte Gros & Petit Manseng druiven
  • Perfect als aperitief of bij fijne desserts

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Maison Sichel Domaine de Pellehaut
    Maison Sichel
    Domaine de Pellehaut 'Harmonie de Gascogne' Blanc Côtes de Gascogne IGP
    € 7,81*
    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Le Nectar
    € 9,04*
    Producteurs Plaimont Fleur de d
    Producteurs Plaimont
    Fleur de d'Artagnan Blanc La Réserve
    € 8,00*
    La Légende d
    La Légende d'Hélios
    La Légende d'Hélios Blanc de Blanc IGP
    € 8,95*
    Domaine Uby Uby Sauvignon Gros Manseng
    Domaine Uby
    Uby Sauvignon Gros Manseng
    € 7,96*
Beschreibung

Wijn noot: Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

Exotische fruittonen van ananas, passievrucht en citrus. Rond en vol met een vineuze structuur en een romige afdronk. De druiven worden 's nachts geoogst. Maceratie op de schil volgt, voor pneumatische persing. De druivensoorten worden eerst apart gefermenteerd op lage temperaturen op de droesem en vervolgens opgeslagen om te rijpen. De assemblage vindt plaats vlak voor het bottelen. Domaine Uby wordt gerund door een familie en verbouwt al meer dan 100 jaar typische druivensoorten uit de regio op de hellingen van de Gascogne. In 1920 stichtten de zonen van een Zwitserse wijnboer, Louis en Jean François Morel, een landbouwbedrijf in Gers. In 1956 kocht Jean François het Uby landgoed met 12 hectare wijngaarden. Zijn zoon Jean Charles nam het bedrijf over in 1962 en concentreerde zich vervolgens uitsluitend op de wijnbouw. Kort nadat kleinzoon François het in 1995 overnam, omvatte Domaine Uby ongeveer 100 ha, die het vandaag de dag nog steeds cultiveert. Sinds 2002 worden de wijnen op de markt gebracht onder de naam Uby. Ondertussen worden er ongeveer 600.000 wijnen verkocht onder het label Domaine UBY. De wijngaarden bestaan voornamelijk uit geelbruine kiezelaarde en worden bewerkt volgens de normen van duurzame teelt. De wijnbouwfilosofie is strikt kwaliteitsgericht en resulteert in goed gestructureerde, fruitige en geconcentreerde wijnen. Vele internationale onderscheidingen onderstrepen de bijzondere kwaliteit van de wijnen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

Ideaal als aperitief, bij foie gras of als dessertwijn. Aanbevolen drinktemperatuur ongeveer 10°C.

Domaine Uby

Domaine Uby de wijnmaker achter Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

Domaine Uby is een gerenommeerde wijnmaker uit de Côtes de Gascogne-streek die al meerdere generaties door één familie wordt gerund. De boerderij onderscheidt zich door zijn eersteklas wijnen, die gemaakt worden van de beste druiven uit de streek. De wijnen van Domaine Uby overtuigen door hun karakteristieke smaak en unieke noot. De wijnen staan bekend om hun frisse karakter en levendige zuurgraad. De wijngaarden van Domaine Uby beslaan een oppervlakte van ongeveer 110 hectare en liggen vlakbij de rivier de Adour. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en grind en biedt daarmee de ideale basis voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Domaine Uby is een wijnmaker die indruk maakt met zijn traditionele manier van werken en zijn liefde voor de natuur. Het wijnhuis volgt duurzame en milieuvriendelijke methoden om de natuurlijke habitat te beschermen en de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. De wijnen van Domaine Uby staan voor plezier en kwaliteit die je met elk glas kunt ervaren.


Côtes de Gascogne

Côtes de Gascogne het teeltgebied van de Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

De wijnstreek Côtes de Gascogne, gelegen in het schilderachtige zuidwesten van Frankrijk, is een regio die net zo indrukwekkend is om zijn geweldige wijnen als om zijn prachtige landschap. Het is een emblematisch dichtersparadijs voor de wijnbouw en brengt een opmerkelijke diversiteit aan bodems, microklimaten en druivenrassen samen die Côtes de Gascogne uniek en onovertroffen maken in kwaliteit en smaak. Met zijn glooiende heuvels die wijngaarden en wilde bloemen als een impressionistisch schilderij verspreiden, is Côtes de Gascogne de thuisbasis van innovatieve wijnmakers en wijnproducenten die er onvermoeibaar in slagen om bij elke oogst een rijkdom aan verbazingwekkende en veelzijdige wijnen te presenteren. Onder deze briljante wijnen staan vooral de droge, frisse en fruitige witte wijnen van autochtone druivensoorten zoals Colombard, Ugni Blanc en Gros Manseng in hoog aanzien, die het terroir van de Gascogne perfect weerspiegelen. Deze wijnen hebben levendige zuren en verfrissende fruitaroma's van citrusvruchten, exotisch fruit en witte bloemen, die een helder en levendig profiel benadrukken dat ze populair maakt bij sommeliers en wijnkenners. Naast de witte wijnen mogen ook de uitstekende rode wijnen en rosés niet over het hoofd gezien worden, die voornamelijk gemaakt worden van de druivenrassen Merlot, Cabernet Sauvignon en Tannat. De Côtes de Gascogne is niet alleen een streek met een indrukwekkend wijnaanbod, maar ook een streek die haar tradities respecteert en tegelijkertijd streeft naar innovatie. Het is een plek die de balans heeft gevonden tussen eeuwenoude technieken en modern wijnmaken en dit laat zien in elk van zijn voortreffelijke wijnen. De geneugten en geheimen van de Côtes de Gascogne kunnen niet alleen worden ontdekt door te studeren of te lezen, ze moeten worden geproefd, gevoeld en vooral ervaren. Het is een regio die een onvergelijkbare wijnreis biedt - een reis die elke wijnliefhebber aanmoedigt om diep in het hart van dit opmerkelijke wijngebied te duiken.



Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP wordt geproduceerd door Domaine Uby in het teeltgebied Côtes de Gascogne in Frankrijk.
Als je Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Uby misschien ook lekker.
Domaine Uby en Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP zijn afkomstig van Côtes de Gascogne.

Details

Extra informatie: Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP

Naam Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP
Wijnbouwgebied Côtes de Gascogne
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten 70% Gros Manseng, 30% Petit Manseng
Wijnverwerking De druiven worden 's nachts geoogst. Dit wordt gevolgd door maceratie op de schillen voor pneumatische persing. De druivensoorten worden apart gefermenteerd bij lage temperaturen op de gisten en vervolgens opgeslagen om te rijpen. Het mengen gebeurt net voor het bottelen.
Restsuiker (g/l) 45,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,7 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler SAS Distribution du Domaine UBY, 32150 Cazaubon, Frankreich
Wijnmaker Domaine Uby

€ 10,34*
0.75l·€ 13,79/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Uby

    Domaine Uby Uby Colombard Sauvignon Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Uby
    Uby Colombard Sauvignon Côtes de Gascogne IGP
    € 7,91*
    Domaine Uby Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Uby
    Uby No. 4 Gros & Petit Manseng sweet Côtes de Gascogne IGP
    € 10,34*
    Domaine Uby Uby Merlot Tannat Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Uby
    Uby Merlot Tannat Côtes de Gascogne IGP
    € 7,91*
    Domaine Uby Uby Collection Unique
    Domaine Uby
    Uby Collection Unique
    € 7,60*
    Domaine Uby Uby No. 2 Chardonnay Chenin Côtes de Gascogne IGP
    Domaine Uby
    Uby No. 2 Chardonnay Chenin Côtes de Gascogne IGP
    € 9,00*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD