Land
Italië
Toscane
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2022

Traluna Toscana Rosso IGT

Villa Trasqua, Toscane

€ 10,06*
0.75l · € 13,41/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Toscane, Italië: rijp en karaktervol
  • Sangiovese & Merlot: intense aroma's
  • Gerijpt in eiken vaten: elegante smaak
  • Perfect bij wildgerechten & pittige kaas
  • Meermaals bekroond: kwaliteit & plezier gegarandeerd

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Varvaglione Salice Salentino DOP
    Varvaglione
    Salice Salentino DOP
    € 14,19*
    Poggio Le Volpi Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    Poggio Le Volpi
    Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    € 12,20*
    Cantina di Soave Bardolino DOC Della Rocca
    Cantina di Soave
    Bardolino DOC Della Rocca
    € 12,67*
    Cavit Lagrein Trentino DOC Mastri Vernacoli
    Cavit
    Lagrein Trentino DOC Mastri Vernacoli
    € 9,77*
Beschreibung

Wijn noot: Traluna Toscana Rosso IGT

De Traluna Toscana Rosso IGT van Villa Trasqua is een karaktervolle rode wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Toscane in Italië. Deze wijn bestaat uit een verfijnde cuvée gemaakt van de druiven Sangiovese, Merlot, Syrah en Petit Verdot en heeft een balans tussen fruitigheid, kruidigheid en tannines. In het glas toont de Traluna een diep robijnrood met violette reflecties en hij verleidt met een intens bouquet van rood fruit, kruiden en fijne houttonen. In de mond ontvouwt hij een fijn gestructureerde textuur en presenteert hij zich harmonieus en fluweelzacht met een lange, kruidige afdronk. Deze exquise rode wijn is de perfecte begeleider van wildgerechten, gegrild of gestoofd vlees en gerijpte kazen en zorgt voor momenten van plezier op het hoogste niveau.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Traluna Toscana Rosso IGT

De Traluna Toscana Rosso IGT past perfect bij verschillende gerechten zoals rood vlees, wildgerechten, sterke pastagerechten, pittige kazen en gegrilde groenten. Mediterrane gerechten zoals pizza of pasta met tomatensaus passen ook goed bij deze wijn.

Villa Trasqua

Villa Trasqua de wijnmaker achter Traluna Toscana Rosso IGT

Het wijnhuis Villa Trasqua ligt in de schilderachtige regio Toscane en onderscheidt zich door zijn uitstekende wijnaanbod. De historische villa, die dateert uit de 19e eeuw, is uitgebreid gerestaureerd en biedt vandaag de dag een unieke ambiance voor bezoekers die zich willen onderdompelen in de wereld van wijn. De zorgvuldig onderhouden wijngaarden liggen op de vruchtbare heuvels rondom de villa en produceren een verscheidenheid aan wijnen, waaronder Chianti Classico en Super Tuscans, die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en smaakvolle finesse. Wijnliefhebbers kunnen deelnemen aan de wijnproeverijen die regelmatig worden gehouden in de villa en meer te weten komen over het werk van de wijnmaker en de geschiedenis van de regio. Daarnaast biedt Villa Trasqua ook uitstekende accommodatiemogelijkheden voor gasten die willen kiezen voor een langer verblijf en een toplocatie voor bruiloften of andere evenementen.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Traluna Toscana Rosso IGT

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Traluna Toscana Rosso IGT wordt geproduceerd door Villa Trasqua in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Traluna Toscana Rosso IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Villa Trasqua misschien ook lekker.
Villa Trasqua en Traluna Toscana Rosso IGT zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Traluna Toscana Rosso IGT

Naam Traluna Toscana Rosso IGT
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Villa Trasqua, Loc. Trasqua, 53011 Castellina in Chianti SI, Italien
Wijnmaker Villa Trasqua

€ 10,06*
0.75l·€ 13,41/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Villa Trasqua

    Villa Trasqua Chianti Classico DOCG
    Villa Trasqua
    Chianti Classico DOCG
    € 13,59*
    Villa Trasqua Chianti Classico Gran Selezione DOCG
    Villa Trasqua
    Chianti Classico Gran Selezione DOCG
    € 26,15*
    Villa Trasqua Trasgaia Rosso Toscano IGT
    Villa Trasqua
    Trasgaia Rosso Toscano IGT
    € 35,11*
    Villa Trasqua Experimentum Toscana Rosso IGT
    Villa Trasqua
    Experimentum Toscana Rosso IGT
    € 51,40*
    Villa Trasqua Trasolo Toscana Rosso IGT
    Villa Trasqua
    Trasolo Toscana Rosso IGT
    € 44,42*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD