Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

€ 36,91*
0.75l · € 49,21/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense rode wijn uit het teeltgebied Ribera del Duero
  • Bouquet van donkere bessen en peperige tonen
  • Harmonieus en evenwichtig smaakprofiel
  • Gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten
  • Ideaal bij rood vlees en belegen kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Macia Batle Reserva Privada
    Macia Batle
    Reserva Privada
    € 31,79*
    Trossos del Priorat Pam de Nas
    Trossos del Priorat
    Pam de Nas
    € 42,13*
    Clos i Terrasses Laurel
    Clos i Terrasses
    Laurel
    € 45,75*
    Macia Batle Reserva Privada
    Macia Batle
    Reserva Privada
    € 39,48*
    Jean Leon Le Havre Special Edition 60th Anniversary
    Jean Leon
    Le Havre Special Edition 60th Anniversary
    € 40,68*
Beschreibung

Wijn noot: Tinto

Pago de Carraovejas, Ribera del Duero D.O.P , Spanje. Rode wijn, barrique. Druivensoort: 90% Tinto Fino (Tempranillo), 6% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot. Alcohol: 15% vol. Karakter: Droog. 12 maanden gerijpt in Amerikaanse en Franse eikenhouten barriques. Kleur: Donker kersenrood met baksteenrode reflecties. James Suckling: 93 punten

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Tinto

De Tinto rode wijn van Pago de Carraovejas past goed bij krachtige en smaakvolle gerechten zoals gegrild vlees, kruidige stoofpotten, geroosterde lever, wildgerechten of belegen kaas. Hij kan echter ook worden versmolten met meer delicate gerechten zoals lams- of rundvlees.

Pago de Carraovejas

Pago de Carraovejas de wijnmaker achter Tinto

Pago de Carraovejas is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Castilla y León in Spanje. De wijngaarden zijn meer dan 30 jaar geleden aangeplant en groeien op een combinatie van kalk- en kleigrond die ideaal is voor de productie van complexe en duurzame wijnen. De wijngaarden liggen in de buurt van Valladolid op een hoogte van 800 meter en worden omringd door een prachtig landschap. De wijnstokken worden met de hand geplant en geoogst om de hoogste kwaliteit te garanderen. Pago de Carraovejas produceert voornamelijk rode wijnen van de rassen Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. Elke wijn wordt zorgvuldig geselecteerd en rijpt minstens 12 maanden in Franse eiken vaten voordat hij op de markt wordt gebracht. De wijnen van Pago de Carraovejas staan bekend om hun elegantie, diepte en balans en worden zowel nationaal als internationaal gewaardeerd. De filosofie van het wijnhuis is om traditionele technieken te combineren met moderne methoden om wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie te produceren. Bezoekers zijn welkom om het wijnhuis te bezoeken en te genieten van de beste wijnen uit de regio. Het wijnhuis is een echte schat voor wijnliefhebbers en biedt een authentieke ervaring voor degenen die de cultuur en tradities van de regio willen leren kennen.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Tinto

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Tinto wordt geproduceerd door Pago de Carraovejas in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Tinto lekker vond, vind je de andere wijnen van Pago de Carraovejas misschien ook lekker.
Pago de Carraovejas en Tinto zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Tinto

Naam Tinto
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 15
Druivensoorten 90% Tinto Fino (Tempranillo), 6% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Pago de Carraovejas, Camino de Carraovejas, s/n, E-47300 Peñafiel, Valladolid
Wijnmaker Pago de Carraovejas

€ 36,91*
0.75l·€ 49,21/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Pago de Carraovejas

    Pago de Carraovejas Tinto
    Pago de Carraovejas
    Tinto
    € 36,91*
    Pago de Carraovejas 6 Voordeelpakket Tinto
    Pago de Carraovejas
    6 Voordeelpakket Tinto
    € 220,40*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD