Land
Italië
Sizilien
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

Settesoli / Mandrarossa, Sizilien

>> Slechts 4 stukken beschikbaar

€ 7,89*
0.75l · € 10,52/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Helder roze met aroma's van bessen en bloemen.
  • Elegant en fruitig met een perfecte zuurbalans
  • Gemaakt van de autochtone Syrah druif
  • Geteeld in de schilderachtige regio Terre Siciliane, Sicilië
  • Perfect bij lichte zomergerechten en als aperitief

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Canicatti Rosato IGT Delicio
    Canicatti
    Rosato IGT Delicio
    € 10,70*
    Falesco Tellus Rosé di Syrah Lazio IGT
    Falesco
    Tellus Rosé di Syrah Lazio IGT
    € 11,78*
    Cantina Frentana Cerasuolo d
    Cantina Frentana
    Cerasuolo d'Abruzzo DOC Costa del Mulino
    € 8,26*
    Selva Capuzza Chiaretto Classico San Donino DOC
    Selva Capuzza
    Chiaretto Classico San Donino DOC
    € 13,44*
    Zeni Bardolino Chiaretto Classico DOC Vigne Alte
    Zeni
    Bardolino Chiaretto Classico DOC Vigne Alte
    € 13,57*
Beschreibung

Wijn noot: Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

De Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane is een heerlijke rosé wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Sicilië in Italië. De wijngaarden van Settesoli strekken zich uit langs de zonovergoten kust van Sicilië en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van kwaliteitswijnen. De rosato wijn is gemaakt van de populaire druivensoort Syrah, die bekend staat om zijn intense smaak en unieke karakter. Met zijn lichtroze kleur en glinsterende reflecties in het glas is de Settesoli Syrah Rosato al visueel verleidelijk. De neus onthult verleidelijke aroma's van rijpe aardbeien, frambozen en verse rozenblaadjes. Fris en levendig in de mond met een aangename zuurgraadstructuur is deze roséwijn ideaal als aperitief en past hij ook goed bij lichte voorgerechten, salades of licht gekruide visgerechten. De elegante en harmonieuze stijl maakt het een echte traktatie voor liefhebbers van frisse en fruitige roséwijnen. Het wijnhuis Settesoli / Mandrarossa heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door jarenlange ervaring en expertise. De wijn wordt met de grootste zorg en met behulp van de nieuwste technieken geproduceerd om de wijn perfect te vinifiëren en het authentieke karakter te behouden. Laat je verleiden door de mediterrane lichtheid en sensuele smaken van de Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane en geniet van een stukje Sicilië in je glas.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

De Settesoli Syrah Rosato past goed bij lichte gerechten zoals gegrilde vis, mediterrane salades en groentegerechten met verse kruiden en olijfolie. Het kan ook gecombineerd worden met gerechten met wit vlees zoals kip of varkensvlees en pasta met tomatensaus. Het is ook een uitstekende begeleider van hartige hapjes zoals olijven, kaas of antipasti.

Settesoli / Mandrarossa

Settesoli / Mandrarossa de wijnmaker achter Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

Cantine Settesoli is een wijnmaker uit de zonovergoten regio Sicilië in Italië. Sinds 1958 produceert het bedrijf wijnen van de hoogste kwaliteit die de unieke aroma's en smaken van de regio weerspiegelen. De wijngaarden beslaan meer dan 6.000 hectare en worden gevormd door de mediterrane zon, de zee en het unieke terroir. Cantine Settesoli legt bijzondere nadruk op duurzaamheid en milieubescherming en werkt uitsluitend met biologisch geteelde druiven. Hier vertrouwt de wijnmaker op traditionele en natuurlijke teeltmethoden om het evenwicht tussen mens en natuur te bewaren. Het Cantine Settesoli assortiment bestaat uit een gevarieerde selectie wijnen, waaronder droge en zoete witte wijnen, elegante rode wijnen, maar ook rosés en mousserende wijnen. Elke wijn is uniek en biedt een onvergelijkbare smaakervaring die de passie en knowhow van de wijnmakers weerspiegelt. Cantine Settesoli's toegewijde inzet voor sociale verantwoordelijkheid is ook bijzonder opmerkelijk. De wijnmaker ondersteunt lokale non-profitorganisaties en werkt rechtstreeks samen met de lokale bevolking om ervoor te zorgen dat sociale verantwoordelijkheid een integraal onderdeel is van zijn bedrijfsmodel. Samengevat is Cantine Settesoli een merk dat staat voor zijn gepassioneerde inzet voor het milieu, de lokale gemeenschap en de productie van uitstekende wijnen. Elk glas is een uitdrukking van traditie en liefde voor het land en de mensen.


Sizilien

Sizilien het teeltgebied van de Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

De wijnstreek Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een plek van onvergelijkbare schoonheid en diversiteit, waar de wijnbouw een traditie heeft die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Met meer dan 100.000 hectare wijngaarden speelt Sicilië een belangrijke rol in de Italiaanse wijnindustrie en wordt het beschouwd als een van de meest dynamische en innovatieve wijngebieden van het land. Als sommelier betovert Sicilië me met zijn talloze aromatische facetten en diverse terroirs. De gevarieerde topografie van vlak kustland tot hoge bergen, het unieke klimaat met hete, droge zomers en zachte winters, en de vele autochtone druivenrassen bieden een uniek spectrum aan wijnstijlen en smaakprofielen. Vooral de rode wijn Nero d'Avola, het 'zwart van Avola', is emblematisch voor Sicilië. Aromatisch, vol en expressief, deze variëteit kan zowel fruitige als elegante wijnen produceren en is een prachtige showcase voor de kwaliteit en het karakter dat Sicilië te bieden heeft. Maar witte wijnen, zoals de lichte en frisse Grillo of de minerale en elegante Etna Bianco, die afkomstig zijn van de hellingen van de actieve vulkaan Etna, maken ook indruk met hun unieke smaakintensiteit en helderheid. Ook de zoete wijnen van de Zibibbo druif mogen niet vergeten worden, die verbouwd worden op de Eolische eilanden en waarvan de exquise balans van zoetheid en zuurgraad wereldwijd bekend is. Sicilië is een wijngebied dat traditie en innovatie prachtig weet te combineren. Door het moedige gebruik van moderne vinificatietechnieken en het gelijktijdige respect voor erfgoed en tradities, slagen Siciliaanse wijnmakers erin om wijnen van uitstekende kwaliteit en uniciteit te produceren. Als sommelier en wijnliefhebber is het voor mij een voorrecht om de verschillende schatten die de Siciliaanse wijnregio te bieden heeft te leren kennen, te proeven en te delen. Het is een voortdurende ontdekkingsreis vol gen



Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane wordt geproduceerd door Settesoli / Mandrarossa in het teeltgebied Sizilien in Italië.
Als je Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane lekker vond, vind je de andere wijnen van Settesoli / Mandrarossa misschien ook lekker.
Settesoli / Mandrarossa en Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane zijn afkomstig van Sizilien.

Details

Extra informatie: Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane

Naam Settesoli Syrah Rosato IGT Terre Siciliane
Wijnbouwgebied Sizilien
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Syrah
Restsuiker (g/l) 3,25
Zuurgraad (g/l) 5,9
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Cantine Settesoli s.c.a., Strada Statale 115, 92013 Menfi (AG), IT
Wijnmaker Settesoli / Mandrarossa

>> Nur noch 4 Stück verfügbar

€ 7,89*
0.75l·€ 10,52/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Settesoli / Mandrarossa

    Settesoli / Mandrarossa Settesoli Collezione Grillo Chardonnay
    Settesoli / Mandrarossa
    Settesoli Collezione Grillo Chardonnay
    € 9,03*
    Settesoli / Mandrarossa Mandrarossa Cartagho Rosso Sicilia DOC
    Settesoli / Mandrarossa
    Mandrarossa Cartagho Rosso Sicilia DOC
    € 15,72*
    Settesoli / Mandrarossa Settesoli Nero d
    Settesoli / Mandrarossa
    Settesoli Nero d'Avola DOC Sicilia
    € 6,87*
    Settesoli / Mandrarossa Mandrarossa Laguna Secca Chardonnay Bianco Sicilia DOC
    Settesoli / Mandrarossa
    Mandrarossa Laguna Secca Chardonnay Bianco Sicilia DOC
    € 8,53*
    Settesoli / Mandrarossa Mandrarossa Costadune Grillo Bianco Sicilia DOC
    Settesoli / Mandrarossa
    Mandrarossa Costadune Grillo Bianco Sicilia DOC
    € 7,91*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD