Land
Italië
Friaul
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Sauvignon COF DOC La Tunella

La Tunella, Friaul

Normale prijs: € 16,18

Special Price € 15,77*

0.75l · € 21,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

momentan nicht verfügbar

  • COF DOC: kwaliteitsclassificatie voor Italiaanse wijnen
  • Friuli: gerenommeerd wijnbouwgebied in het noordoosten van Italië
  • Sauvignon: klassieke druivensoort met een kenmerkende, aromatische smaak
  • Evenwichtig en fris: kenmerkend voor de witte wijnen van La Tunella
  • Hoogwaardige productie: lange wijntraditie in Italië

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pojer e Sandri Sauvignon Dolomiti
    Pojer e Sandri
    Sauvignon Dolomiti
    € 13,70*
    St. Michael-Eppan Sauvignon Fallwind DOC
    St. Michael-Eppan
    Sauvignon Fallwind DOC
    € 14,99*
    Niklaserhof Sauvignon DOC Doxs
    Niklaserhof
    Sauvignon DOC Doxs
    € 15,87*
    Romagnoli Bianco Emilia IGT - Vitae
    Romagnoli
    Bianco Emilia IGT - Vitae
    € 14,16*
    Eisacktal Sauvignon DOC
    Eisacktal
    Sauvignon DOC
    € 19,96*
Beschreibung

Wijn noot: Sauvignon COF DOC La Tunella

De sauvignon is een droge witte wijn. De kleur is levendig, glanzend strogeel met duidelijke groene reflecties. Hij heeft een sterke geur met een typisch lang aanhoudende variëteit. Zeer intense en delicate aroma's overheersen, met typische plantaardige aroma's zoals salie en tomatenbladeren, vermengd met fruitige en delicate toetsen van honingmeloen en gele paprika. Ideaal als aperitief en bij delicate hors d'oeuvres, ook uitstekend bij kreeft, scampi's, zalm en zeevis. Ook aan te raden bij room- en groentesoepen, risotto en gerechten met fijne kruiden.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sauvignon COF DOC La Tunella

Door de frisse zuurgraad en de fruitige aroma's van La Tunella Sauvignon COF DOC harmoniëren de volgende gerechten erg goed: - Zeevruchtenschotel met garnalen, mosselen en calamares - Gegrilde vis (bijv. Gegrilde vis (bijv. zeebrasem, forel) met citroen olijfolie glazuur - Asperge risotto met parmezaan en walnoten - Knapperige groene salade met geitenkaas en honing mosterd dressing - Tomaat en mozzarella salade met basilicum pesto - Aziatische gerechten met limoen dressing en koriander, bijv. gegrilde kip. Gegrilde kip- of garnalenspiesjes - Gebakken courgettes met kruidenboter en zoetzure groentenragout - Fruitige voorgerechten met mango, papaya en grapefruitsalade - Gerookte forel met mierikswortelkwark en geroosterd brood.

La Tunella

La Tunella de wijnmaker achter Sauvignon COF DOC La Tunella

La Tunella is een gerenommeerde producent van kwaliteitswijnen uit de regio Friuli-Venezia Giulia in het noordoosten van Italië. Het wijnhuis is al vier generaties in familiebezit en wordt gekenmerkt door aandacht voor detail, toewijding aan duurzaamheid en een innovatieve geest. Het klimaat in Friuli-Venezia Giulia is uitstekend voor het verbouwen van de druivensoorten Friulano, Ribolla Gialla, Sauvignon, Chardonnay en Pinot Grigio. De wijngaarden van La Tunella beslaan in totaal 25 hectare en zijn verdeeld over 22 verschillende wijngaarden. Met veel zorg en vakmanschap worden bij La Tunella wijnen van de hoogste kwaliteit geproduceerd. De druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst om het volle aroma van de druivensoorten te behouden. De wijnen staan bekend om hun frisheid, elegantie en finesse. La Tunella is ook gespecialiseerd in de productie van zoete wijnen, met name de beroemde Picolit. Deze nobele wijn wordt gemaakt van geselecteerde druiven, waarvan sommige overrijp worden geoogst. Picolit is een kostbare en zeldzame wijn die slechts in beperkte hoeveelheden wordt geproduceerd. La Tunella is een must voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar fijne en authentieke wijnen.


Friaul

Friaul het teeltgebied van de Sauvignon COF DOC La Tunella

Friuli, officieel bekend als Friuli-Venezia Giulia, is een veelzijdig wijngebied in het noordoosten van Italië dat veel ontdekkingen biedt met zijn verscheidenheid aan eersteklas wijnen. Als sommelier kan ik met overtuiging zeggen dat de wijnen uit dit gebied tot de interessantste van Italië behoren. Friuli is gevormd door bergen en zee en heeft een uniek microklimaat. Beschermd door de Alpen in het noorden en met frisse zeelucht van de Adriatische Zee in het zuiden, zijn de omstandigheden voor wijnbouw optimaal. De kalk- en kleigrond geeft de wijnen die er worden verbouwd een kenmerkende, minerale noot. Het wijngebied Friuli staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen. Druivensoorten zoals pinot grigio, sauvignon blanc en vooral de autochtone Friulano-variëteit worden hier verbouwd. Deze wijnen worden gekenmerkt door een rijke body, een intense fruitigheid en een subtiele mineraliteit, waardoor ze uitstekend samengaan met gastronomie. Niet minder opmerkelijk is de kwaliteit van de rode wijnen. Bijzonder opmerkelijk is de Schioppettino, een autochtone wijn met levendige zuren en kruidige tonen van zwarte peper en bessen. Friuli biedt ook specialiteiten zoals de uitzonderlijke sinaasappelwijn, die uniek is voor de regio. De wijnkelders, bekend als 'cantinas', worden ook gekenmerkt door innovatie en constante ontwikkeling. Veel wijnmakers experimenteren graag - met verschillende rijpingstechnieken of een combinatie van traditionele en moderne productiemethoden. Het resultaat is een uniek terroir dat je in elke slok proeft. In Friuli voel je de passie en toewijding van de wijnmakers in elke fles terug, of het nu gaat om de karaktervolle en intense smaak van de wijnen of om de toewijding aan kwaliteit. Als sommelier nodig ik je uit om de verscheidenheid aan wijnen uit Friuli te ontdekken en jezelf te overtuigen van de kwaliteit van dit Italiaanse wijngebied. Beleef een smaakreis waarin smaken, traditie en innovatie harmonieus samengaan.



Sauvignon COF DOC La Tunella wordt geproduceerd door La Tunella in het teeltgebied Friaul in Italië.
Als je Sauvignon COF DOC La Tunella lekker vond, vind je de andere wijnen van La Tunella misschien ook lekker.
La Tunella en Sauvignon COF DOC La Tunella zijn afkomstig van Friaul.

Details

Extra informatie: Sauvignon COF DOC La Tunella

Naam Sauvignon COF DOC La Tunella
Wijnbouwgebied Friaul
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur 8-10°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Azienda Agricola La Tunella s.s., Via del Collio 14, 33040 Ipplis di Premariacco, Udine, Italia
Wijnmaker La Tunella

UVP
€ 16,18
€ 15,77*
0.75l·€ 21,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
momentan nicht verfügbar
  • Onze bestsellers van La Tunella

    La Tunella Pinot Grigio COF DOC
    La Tunella
    Pinot Grigio COF DOC
    € 15,77*
    La Tunella Rjgialla Ribolla Gialla DOC
    La Tunella
    Rjgialla Ribolla Gialla DOC
    € 15,77*
    La Tunella Sauvignon COF DOC La Tunella
    La Tunella
    Sauvignon COF DOC La Tunella
    € 15,77*
    La Tunella Friulano Friuli Colli Orientali DOC
    La Tunella
    Friulano Friuli Colli Orientali DOC
    € 15,77*
    La Tunella BiancoSesto DOC COF
    La Tunella
    BiancoSesto DOC COF
    € 24,04*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD