Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Friaul-Julisch Venetien
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris
Rabatt
-18%

2022

Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Tiare societŕ semplice agricola, Friaul-Julisch Venetien

Normale prijs: € 16,93

Special Price € 13,83*

0.750l · € 18,44/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Land van herkomst Italië, teeltgebied Friuli-Venezia Giulia
  • Witte wijn, smaak van tropisch fruit
  • Perfect bij vis en zeevruchten
  • Neusaroma: citrusvruchten en groene appels
  • Elegante body met briljante zuren

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ferro 13 Hashtag Sauvignon Blanc Varietale d Italia
    Ferro 13
    Hashtag Sauvignon Blanc Varietale d Italia
    € 13,89*
    Manincor La Manina IGT
    Manincor
    La Manina IGT
    € 16,80*
    Niklaserhof Sauvignon DOC Doxs
    Niklaserhof
    Sauvignon DOC Doxs
    € 15,87*
    Forchir Sauvignon DOC Famiglia Bianchini
    Forchir
    Sauvignon DOC Famiglia Bianchini
    € 10,54*
    Romagnoli Bianco Emilia IGT - Vitae
    Romagnoli
    Bianco Emilia IGT - Vitae
    € 14,16*
Beschreibung

Wijn noot: Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Weelderige geur van bananen en peren, goudgele kleur, evenwichtige, lang aanhoudende afdronk.
STURM is meer dan alleen een wijnhuis in de Collio. Oscar, Denis en Patrick Sturm<> produceren wijnen op het hoogste niveau in Zegla op unieke locaties in de heuvels en ideale microklimaten. Met groot respect voor traditie & terroir en een grote liefde voor perfectionisme behoudt de derde generatie het unieke karakter van de Collio wijnen. De wijnen zijn heerlijk van smaak, van uitstekende kwaliteit en zeer geprezen op internationale proeverijen. De wijnen zijn elegant, duidelijk gestructureerd: Fruit, aroma's, mineraliteit, dichtheid en terroir weerspiegelen op unieke wijze de Collio in deze wijnen. Ze behoren tot de beste wijnen<> van de hele Friuli regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Door de frisse en fruitige aroma's van de Sauvignon Blanc uit Venezia-Giulia IGT van Tiare societŕ semplice agricola passen de volgende gerechten er goed bij: - Zeevruchten zoals garnalen, mosselen of vis (bijv. Groene salades met kruiden en citrusvruchten - Pasta met citroen- of tomatensaus - Aziatische gerechten zoals sushi of wokgroenten - Kip of varkensvlees met citroen- of gembermarinade Over het algemeen is de Sauvignon Blanc 'Il Tiare' Venezia-Giulia IGT ook geschikt als aperitief of bij lichte zomergerechten en antipasti.

Tiare societŕ semplice agricola

Tiare societŕ semplice agricola de wijnmaker achter Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Tiare Società Semplice Agricola is een wijnhuis in Friuli Venezia Giulia dat bekend staat om zijn wijnen van hoge kwaliteit. De wijnbouw wordt hier al generaties lang beoefend en er wordt veel nadruk gelegd op traditionele en duurzame teeltmethoden. Het terroir wordt gekenmerkt door arme bodems en een ideaal klimaat, wat een perfecte combinatie is voor de productie van karakteristieke wijnen. Tiare Società Semplice Agricola is gespecialiseerd in autochtone druivenrassen zoals Friulano, Ribolla Gialla, Malvasia en Schioppettino. Deze druivensoorten produceren wijnen met een bijzondere variëteit aan aroma's en finesse. In de gistingskelder worden alleen natuurlijke gisten gebruikt om een zachte verwerking van de druiven te garanderen en het terroir zo authentiek mogelijk te weerspiegelen. De wijnen rijpen vervolgens in grote houten vaten en op fles om hun unieke kenmerken en elegantie te bereiken. Wie de wijnen van Tiare Società Semplice Agricola proeft, ervaart een buitengewone combinatie van persoonlijkheid, aroma en elegantie. Deze wijnen zijn een echte ervaring voor het gehemelte en weerspiegelen perfect het terroir en de ervaring van de wijnmakers. Tiare Società Semplice Agricola is een wijnbouwbedrijf dat gewaardeerd wordt om zijn hoge kwaliteitsnormen en zijn inzet voor duurzame teelt.


Friaul-Julisch Venetien

Friaul-Julisch Venetien het teeltgebied van de Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Friuli Venezia Giulia, ook wel bekend als Friuli-Venezia Giulia, is een betoverend wijngebied in het noordoosten van Italië, dat grenst aan Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische Zee. Dit bijzondere stuk land, dat zich uitstrekt van de Alpen tot de kustlijn, biedt een ongeëvenaard wijnbouwgebied met een grote diversiteit aan terroirs. Als sommelier ben ik vooral gefascineerd door de diversiteit aan landschappen in deze regio, die een breed scala aan uitstekende wijnen voortbrengt. Van koele bergklimaten tot warme kustvlaktes, elk geografisch kenmerk van deze groeiende regio biedt een specifieke expressiviteit die voortkomt uit het unieke karakter van elk terroir. Friuli Venezia Giulia biedt een verbazingwekkende mix van internationaal bekende en inheemse druivenrassen. De witte wijnen uit deze regio, gemaakt van druivensoorten zoals pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc en de autochtone Friulano-variëteit, staan bekend om hun frisheid, elegantie en mineraliteit. Ze hebben helder fruit en knisperende zuren, gecombineerd met een kenmerkend aromatisch profiel. Daarnaast biedt deze regio een rijkdom aan indrukwekkende rode wijnen gemaakt van merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en de inheemse druivenvariëteit refosco, die indruk maken met hun intense kleur, fruitigheid en structuur. Bijzonder interessant zijn de 'Collio' en 'Colli Orientali del Friuli' - twee gebieden die bekend staan om hun complexe wijnen van hoge kwaliteit. De Collio wordt geprezen voor zijn minerale, terroir-gedreven witte wijnen, terwijl de Colli Orientali een speciale vermelding verdienen voor zijn exquise dessertwijnen gemaakt van de autochtone Picolit druif. Friuli Venezia Giulia staat, naast de hoge kwaliteit van zijn wijnen, ook bekend om zijn innovatieve productiemethoden. Veel wijnhuizen gebruiken oude, traditionele technieken, zoals gisting in open stenen vaten, de zogenaamde 'tini', of het gebruik van terracotta amforen voor de vinificatie. De wijnboeren van Friuli-Venezia Giulia wijden zich met passie en vakmanschap aan hun wijnen.



Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT wordt geproduceerd door Tiare societŕ semplice agricola in het teeltgebied Friaul-Julisch Venetien in Italië.
Als je Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Tiare societŕ semplice agricola misschien ook lekker.
Tiare societŕ semplice agricola en Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT zijn afkomstig van Friaul-Julisch Venetien.

Details

Extra informatie: Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT

Naam Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT
Wijnbouwgebied Friaul-Julisch Venetien
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Serveertemperatuur 6-8°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Tiare societŕ semplice agricola I 34070 Dolegna del Collio
Wijnmaker Tiare societŕ semplice agricola

UVP
€ 16,93
€ 13,83*
0.750l·€ 18,44/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Tiare societŕ semplice agricola

    Tiare societŕ semplice agricola Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT
    Tiare societŕ semplice agricola
    Sauvignon Blanc "Il Tiare" Venezia-Giulia IGT
    € 13,83*
    Tiare societŕ semplice agricola Chardonnay Collio DOC
    Tiare societŕ semplice agricola
    Chardonnay Collio DOC
    € 18,09*
    Tiare societŕ semplice agricola Sauvignon Collio DOC
    Tiare societŕ semplice agricola
    Sauvignon Collio DOC
    € 21,21*
    Tiare societŕ semplice agricola Sauvignon Collio DOC
    Tiare societŕ semplice agricola
    Sauvignon Collio DOC
    € 21,68*
    Tiare societŕ semplice agricola Pinot Grigio Collio DOC
    Tiare societŕ semplice agricola
    Pinot Grigio Collio DOC
    € 18,20*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD