Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Sizilien
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-15%

2021

Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

Baglio del Cristo di Campobello, Sizilien

Normale prijs: € 13,33

Special Price € 11,27*

0.750l · € 15,03/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Levendig robijnrood met intense fruitaroma's.
  • Hints van bessen, kers, braam en pruim
  • Zachte tannines met evenwichtige zuurgraad
  • Van biologische landbouw uit Sicilië, Italië
  • Perfect bij rood vlees, wild en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Poggio Le Volpi Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    Poggio Le Volpi
    Tres Rosso Lazio IGP Antico Ceppo
    € 12,20*
    Casa Vinicola Minini Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    Casa Vinicola Minini
    Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    € 9,57*
    Uggiano Chianti Colli Fiorentini DOCG Seratina
    Uggiano
    Chianti Colli Fiorentini DOCG Seratina
    € 8,00*
Beschreibung

Wijn noot: Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

Aantrekkelijke bramen- en rode bessentonen, delicaat kruidig, elegant en evenwichtig helder fruit met finesse.
Zelfs van een afstand kunnen bezoekers de Christusfiguur herkennen die oprijst uit de 30 hectare wijngaarden van het landgoed Baglio del Cristo dat naar hem vernoemd is. De wijnen van de Bonetta familie<>, die rijpen op kalk- en gipsbodems en worden opgeslagen in een ultramoderne ondergrondse kelder, worden gekenmerkt door een uniek, Siciliaans karakter. Onderscheidende balsamico tonen, rijp fruit en geconcentreerde dichtheid kenmerken alle verschillende wijnen van deze Fattoria. Echte Sicilianen wijn maken is ook de topprioriteit van Angelo Bonetta en zijn zonen Carmelo en Riccardo<>. Deze claim, gecombineerd met de combinatie van Siciliaanse traditie en moderniteit, slaagt zonder twijfel: de vakpers geeft Baglio del Cristo topcijfers voor zijn wijnen, die worden gepresenteerd in stijlvol ontworpen flessen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

Deze rode wijn uit Sicilië heeft een volle body en aroma's van donker fruit, kruiden en tabak. Hij past goed bij stevige gerechten met rood vlees zoals rund of lam, maar ook bij stevige stoofpotten of gestoomde groenten. Pasta met rijke sauzen en sterke kazen zijn ook een goede keuze. Probeer het eens met een gegrilde runderentrecote of een stevige risotto met wilde paddenstoelen en parmezaan.

Baglio del Cristo di Campobello

Baglio del Cristo di Campobello de wijnmaker achter Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

Baglio del Cristo di Campobello is een gerenommeerde wijnmaker uit Sicilië die bekend staat om zijn gepassioneerde werk in de wijnbouw. De passie en toewijding die hij in elke fles stopt zijn onmiskenbaar. De wijnen van de wijnmaker worden uitsluitend gemaakt van lokale druiven zoals Nero d'Avola, Grillo en Catarratto om het unieke karakter en de complexiteit van het Siciliaanse terroir vast te leggen. De wijngaarden worden biologisch en duurzaam bewerkt om optimale kwaliteit en authenticiteit te garanderen. Het wijnhuis Baglio del Cristo di Campobello heeft een lange traditie en geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De naam komt van een kapel die ooit op de locatie stond en gewijd was aan Sint-Christus. Vandaag de dag is het wijnhuis een modern centrum voor wijnproductie en cultuur, gewijd aan de marketing van Siciliaanse wijn. Baglio del Cristo di Campobello biedt een breed scala aan wijnen, zowel rood als wit, maar ook rosés en mousserende wijnen. Vooral opmerkelijk zijn de rode wijnen van het wijnhuis, die internationaal worden erkend om hun intensiteit, smaakcomplexiteit en lange levensduur. Elke wijn van Baglio del Cristo di Campobello is een eerbetoon aan de traditionele Siciliaanse wijnbouw en een uitdrukking van de unieke kenmerken van het land en de inheemse druiven. Een fles van deze wijn is dus niet alleen een plezier, maar ook een ervaring die je keer op keer opnieuw wilt beleven in al zijn uitgestrektheid en volheid.


Sizilien

Sizilien het teeltgebied van de Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

De wijnstreek Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een plek van onvergelijkbare schoonheid en diversiteit, waar de wijnbouw een traditie heeft die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Met meer dan 100.000 hectare wijngaarden speelt Sicilië een belangrijke rol in de Italiaanse wijnindustrie en wordt het beschouwd als een van de meest dynamische en innovatieve wijngebieden van het land. Als sommelier betovert Sicilië me met zijn talloze aromatische facetten en diverse terroirs. De gevarieerde topografie van vlak kustland tot hoge bergen, het unieke klimaat met hete, droge zomers en zachte winters, en de vele autochtone druivenrassen bieden een uniek spectrum aan wijnstijlen en smaakprofielen. Vooral de rode wijn Nero d'Avola, het 'zwart van Avola', is emblematisch voor Sicilië. Aromatisch, vol en expressief, deze variëteit kan zowel fruitige als elegante wijnen produceren en is een prachtige showcase voor de kwaliteit en het karakter dat Sicilië te bieden heeft. Maar witte wijnen, zoals de lichte en frisse Grillo of de minerale en elegante Etna Bianco, die afkomstig zijn van de hellingen van de actieve vulkaan Etna, maken ook indruk met hun unieke smaakintensiteit en helderheid. Ook de zoete wijnen van de Zibibbo druif mogen niet vergeten worden, die verbouwd worden op de Eolische eilanden en waarvan de exquise balans van zoetheid en zuurgraad wereldwijd bekend is. Sicilië is een wijngebied dat traditie en innovatie prachtig weet te combineren. Door het moedige gebruik van moderne vinificatietechnieken en het gelijktijdige respect voor erfgoed en tradities, slagen Siciliaanse wijnmakers erin om wijnen van uitstekende kwaliteit en uniciteit te produceren. Als sommelier en wijnliefhebber is het voor mij een voorrecht om de verschillende schatten die de Siciliaanse wijnregio te bieden heeft te leren kennen, te proeven en te delen. Het is een voortdurende ontdekkingsreis vol gen



Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP wordt geproduceerd door Baglio del Cristo di Campobello in het teeltgebied Sizilien in Italië.
Als je Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Baglio del Cristo di Campobello misschien ook lekker.
Baglio del Cristo di Campobello en Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP zijn afkomstig van Sizilien.

Details

Extra informatie: Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP

Naam Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP
Wijnbouwgebied Sizilien
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Nero d'Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot
Zuurgraad (g/l) 5,25g/l
Serveertemperatuur 15-16°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Baglio del Cristo di Campobello I 92023 Campobello di Licata Agrigento
Wijnmaker Baglio del Cristo di Campobello

UVP
€ 13,33
€ 11,27*
0.750l·€ 15,03/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Baglio del Cristo di Campobello

    Baglio del Cristo di Campobello Bianco C
    Baglio del Cristo di Campobello
    Bianco C'D'C' Terre Siciliane IGP
    € 12,09*
    Baglio del Cristo di Campobello Rosso C
    Baglio del Cristo di Campobello
    Rosso C'D'C' Terre Siciliane IGP
    € 11,27*
    Baglio del Cristo di Campobello Lalůci - Grillo Sicilia DOC
    Baglio del Cristo di Campobello
    Lalůci - Grillo Sicilia DOC
    € 16,80*
    Baglio del Cristo di Campobello Lusirŕ - Syrah Sicilia DOC
    Baglio del Cristo di Campobello
    Lusirŕ - Syrah Sicilia DOC
    € 23,16*
    Baglio del Cristo di Campobello Adenzia Rosso Sicilia DOC
    Baglio del Cristo di Campobello
    Adenzia Rosso Sicilia DOC
    € 15,66*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD