Land
Duitsland
Pfalz/Mittelhaardt
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2021

Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

WG Herxheim am Berg, Pfalz/Mittelhaardt

€ 8,13*
1l · € 8,13/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge witte wijn uit het teeltgebied Pfalz/Mittelhaardt
  • Riesling Herxheimer Kobnert QbA Kenmerken
  • Duitse kwaliteitswijn met typisch karakter
  • Product van traditionele wijnbouw
  • Tonen van groene appel, citrusvruchten en minerale nuances

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Lorenz & Söhne Riesling QbA feinherb (1,0l)
    Lorenz & Söhne
    Riesling QbA feinherb (1,0l)
    € 8,22*
    Lergenmüller Riesling QbA trocken Fruits de Mer (1,0l)
    Lergenmüller
    Riesling QbA trocken Fruits de Mer (1,0l)
    € 9,04*
    Diehl Diehl Riesling 1l - trocken
    Diehl
    Diehl Riesling 1l - trocken
    € 8,02*
    Geschwister Köwerich Riesling QbA feinherb (1,0l)
    Geschwister Köwerich
    Riesling QbA feinherb (1,0l)
    € 10,60*
    Schloss Vollrads Volratz 1573 Riesling (1,0l)
    Schloss Vollrads
    Volratz 1573 Riesling (1,0l)
    € 10,90*
Beschreibung

Wijn noot: Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

Het sappige, bijna romige fruit gaat gepaard met fijne nuances van rijpe appels. Harmonieus, fris, delicaat. Wijnbouw speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in Herxheim. De oorsprong gaat terug tot een versterkte Frankische adellijke hofstede, waarvan alleen de noordelijke poort is overgebleven. Het werd het herkenningspunt en het logo van de wijnbouwerscoöperatie als de 'Pfaffenhoftor'. In 1937 richtten moedige wijnbouwers de coöperatie op uit economische noodzaak. Ondertussen is de coöperatie aanzienlijk gegroeid en heeft ze een goede naam dankzij haar kwaliteitsgerichte wijnbouw. Vandaag de dag bewerken ongeveer 50 actieve ledenfamilies ongeveer 190 ha wijngaarden. Deze wijngaarden liggen in de districten Herxheim, Dackenheim, Freinsheim en Kallstadt. De afzonderlijke wijngaarden Herxheimer Honigsack, Herxheimer Kirchenstück en Himmelreich vertegenwoordigen het filet van de wijnbouwcoöperatie. Volgens de filosofie van de wijnbouwcoöperatie staan traditie en vooruitgang in de vinificatie garant voor soorteigen, frisse wijnen en mousserende wijnen met helder, onmiskenbaar fruit die uitnodigen tot ongecompliceerd genieten. Een consistent kwaliteitsbeleid is het uiteindelijke doel. Met de uitbreiding van de wijnpersgebouwen in 2002 werd al in een vroeg stadium koers gezet naar topkwaliteit.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

Aanbevolen drinktemperatuur 12-14°C. Een goede begeleider van lichte zomergerechten, mager gevogelte of knapperige salades.

WG Herxheim am Berg

WG Herxheim am Berg de wijnmaker achter Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

Winzer WG Herxheim am Berg is een wijnbouwcoöperatie uit de idyllische Pfalz/Mittelhaardt regio in Duitsland. Hier worden wijnen met een rijke traditie geproduceerd op het hoogste niveau, waarbij het terroir en het vakmanschap van de wijnboeren vakkundig worden gecombineerd. De wijnen worden gekenmerkt door hun frisheid, fruitigheid en fijne mineraliteit en weten zowel kenners als fijnproevers te bekoren. De wijngaarden worden gekenmerkt door kalksteen en kleimergel, die de wijnen hun karakteristieke noot geven. De wijnboeren van WG Herxheim am Berg hechten bijzonder veel belang aan duurzaamheid en milieubescherming en werken dus in harmonie met de natuur. Een bezoek aan het wijnhuis is niet alleen de moeite waard voor wijnliefhebbers, maar ook voor iedereen die het schilderachtige landschap van de Pfalz/Mittelhaardt wil ervaren.


Pfalz/Mittelhaardt

Pfalz/Mittelhaardt het teeltgebied van de Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

De Pfalz - vooral de regio Mittelhaardt - is een magische plek voor elke sommelier en een van de meest fascinerende wijnlandschappen van Duitsland. Met meer dan 23.000 hectare in cultuur is het niet alleen het op één na grootste wijngebied van Duitsland, maar ook een van de zonnigste. De milde klimatologische invloed van de Rijn Graben, gecombineerd met de warmtevasthoudende eigenschappen van het Haardt gebergte, biedt ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van druivensoorten die anders voornamelijk in Zuid-Europa te vinden zijn. De Pfalz staat bekend om een verscheidenheid aan wijnbouw expressies. Naast de klassieke variëteiten zoals riesling en pinot noir, rijpen hier ook gewürztraminer, pinot gris en zelfs exotische variëteiten zoals syrah en viognier. Bijzonder opmerkelijk is de Riesling uit de Pfalz, die indruk maakt met zijn verkwikkende zuurgraad en minerale tonen. Het wordt beschouwd als de belichaming van Duitse witte wijn en weerspiegelt perfect het terroir van deze unieke teeltregio. De wijnboeren in de Pfalz staan bekend om hun streven naar kwaliteit en innovatie. Traditionele teeltmethoden worden hier succesvol gecombineerd met moderne technologieën. Dit resulteert in wijnen die zowel traditie uitstralen als het moderne gehemelte bekoren. De Pfalz staat ook voor duurzame en milieubewuste wijnbouw. De charme van de regio ligt niet alleen in de wijnhuizen, maar ook in de gastvrijheid van de wijnboeren en het betoverende landschap. Glooiende heuvels, pittoreske wijndorpjes en het Haardtgebergte als schilderachtige achtergrond - de Pfalz is niet alleen een eldorado voor wijnliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers en geïnteresseerden in cultuur. Met zijn uiteenlopende wijnen, variërend van lichte, zomerse witte wijnen tot complexe, houdbare rode wijnen, biedt de Pfalz voor elke wijnliefhebber wat wils. Als je je wilt verdiepen in de wereld van de Pfalzwijnen, raad ik je een bezoek aan een van de vele wijnfeesten of een wijnproeverij direct bij de wijnboer aan. Want niets is spannender en leerzamer. Want niets is spannender en leerzamer dan de wijnen te proeven waar ze gemaakt worden - te midden van de indrukwekkende



Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken wordt geproduceerd door WG Herxheim am Berg in het teeltgebied Pfalz/Mittelhaardt in Duitsland.
Als je Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken lekker vond, vind je de andere wijnen van WG Herxheim am Berg misschien ook lekker.
WG Herxheim am Berg en Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken zijn afkomstig van Pfalz/Mittelhaardt.

Details

Extra informatie: Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken

Naam Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken
Wijnbouwgebied Pfalz/Mittelhaardt
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 100% Riesling
Restsuiker (g/l) 5,6 g/l
Zuurgraad (g/l) 8,1 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Winzergenossenschaft Herxheim am Berg eG, Weinstraße 1, D-67273 Herxheim am Berg, Deutschland
Wijnmaker WG Herxheim am Berg

€ 8,13*
1l·€ 8,13/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van WG Herxheim am Berg

    WG Herxheim am Berg Herxheim Blanc de Blanc Weissweincuvée trocken QbA
    WG Herxheim am Berg
    Herxheim Blanc de Blanc Weissweincuvée trocken QbA
    € 6,91*
    WG Herxheim am Berg Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken
    WG Herxheim am Berg
    Riesling Herxheimer Kobnert QbA trocken
    € 8,13*
    WG Herxheim am Berg Gewürztraminer Herxheim Spätlese lieblich
    WG Herxheim am Berg
    Gewürztraminer Herxheim Spätlese lieblich
    € 9,77*
    WG Herxheim am Berg Weißburgunder Herxheimer Kobnert Kabinett trocken
    WG Herxheim am Berg
    Weißburgunder Herxheimer Kobnert Kabinett trocken
    € 8,22*
    WG Herxheim am Berg Dornfelder Herxheimer Honigsack QbA feinherb
    WG Herxheim am Berg
    Dornfelder Herxheimer Honigsack QbA feinherb
    € 7,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD