Land
Spanje
Valdepeñas
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2016

Rasgon Reserva

Bodegas Rasgon, Valdepeñas

€ 7,99*
0.75l · € 10,65/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

Dit product is beschikbaar voor aankoop in stappen van slechts Rasgon Reserva.
  • Reserva kwaliteitswijn uit het teeltgebied Valdepeñas.
  • Spaanse rode wijn met intense bessenaroma's
  • Perfecte begeleider van vleesgerechten en kaas
  • Hoogwaardige wijn met een rijke smaak en volle body
  • Kruidige afdronk met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Santa Eulalia Ribera del Duero Conde de Siruela Joven
    Bodegas Santa Eulalia
    Ribera del Duero Conde de Siruela Joven
    € 9,25*
    Bodegas Valdemar Conde Valdemar - Tempranillo Rioja DOC
    Bodegas Valdemar
    Conde Valdemar - Tempranillo Rioja DOC
    € 7,88*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto
    € 7,34*
    Felix Solis Mucho Mas Black Edition
    Felix Solis
    Mucho Mas Black Edition
    € 10,58*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 6,25*
Beschreibung

Wijn noot: Rasgon Reserva

De Rasgon Reserva rode wijn van Bodegas Rasgon in het gerenommeerde wijnbouwgebied Valdepeñas in Spanje maakt indruk met zijn dieprode kleur en intense smaak. De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig met de hand geoogst en gerijpt in eikenhouten vaten om zijn complexe aroma's van donker fruit, specerijen en een vleugje vanille te ontwikkelen. In de mond is de Rasgon Reserva elegant en evenwichtig, met zijdezachte tannines en een lange afdronk. Deze indrukwekkende rode wijn is een uitstekende begeleider van rijke gerechten zoals gegrild vlees, wild of sterke kazen. Geniet van de Rasgon Reserva bij speciale gelegenheden of gewoon als een moment van plezier aan het einde van een lange dag. Proost!

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Rasgon Reserva

met stoofschotels, gegrild vlees, gerijpte kazen

Bodegas Rasgon

Bodegas Rasgon de wijnmaker achter Rasgon Reserva

Bodegas Rasgon is een kwaliteitsgericht wijnhuis dat gespecialiseerd is in de productie van wijnen uit de regio Castilië. Sinds de oprichting meer dan een eeuw geleden heeft het familiebedrijf zich gericht op traditie, kwaliteit en innovatie. De combinatie van moderne productiemethoden en zorgvuldig beheer van de druiven en de omgeving in het teeltgebied heeft geresulteerd in bekroonde wijnen die internationale erkenning hebben gekregen. De wijnstokken van Bodegas Rasgon groeien op de hoogvlakten van La Mancha, waar het warme klimaat en de arme bodem ervoor zorgen dat de druiven langzaam rijpen. Het resultaat zijn wijnen met een intensiteit en complexiteit die het unieke karakter van de regio weerspiegelen. Meer dan 1.000 hectare is beplant met een verscheidenheid aan druiven, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, om er maar een paar te noemen. De wijnmakerij van Bodegas Rasgon is uitgerust met state-of-the-art technologie om een zachte en precieze verwerking van de druiven te garanderen. De langzame gisting en rijping van de wijnen leiden tot uitstekende resultaten en een voortreffelijke smaakervaring. De wijnen van Bodegas Rasgon winnen regelmatig prijzen op nationale en internationale wedstrijden en hebben een trouwe schare wijnliefhebbers over de hele wereld. Bodegas Rasgon is een wijnbouwbedrijf dat trots is op zijn oorsprong en traditie, maar ook naar de toekomst kijkt. De focus op duurzaamheid en milieubescherming wordt ook weerspiegeld in de prachtige wijngaarden, die worden omringd door beschermde natuurgebieden. Een bezoek aan Bodegas Rasgon is een ervaring voor alle zintuigen en biedt bezoekers de mogelijkheid om de fascinerende wijnen te leren kennen en meer te leren over hun geschiedenis en oorsprong.


Valdepeñas

die Rebsorte des Rasgon Reserva



Valdepeñas

Valdepeñas het teeltgebied van de Rasgon Reserva

De wijnregio Valdepeñas in Spanje, liefkozend 'De Vallei van de Stenen' genoemd, is een waar juweel onder de wijnregio's dat je in vervoering zal brengen. Ver van de zee en goed beschermd tegen koud en vochtig weer, droog maar nooit dorstig, biedt deze regio een paradijs voor sommelier's. Schitterend gelegen in de Spaanse hoogvlakte van het zuiden van La Mancha en begunstigd door een continentaal klimaat met extreem warme zomers en koude winters, ontvangt Valdepeñas een royale hoeveelheid zon. Meng dat met een uniek kalksteenmengsel en een ondergrond van klei en je hebt het perfecte recept voor een wijn die echt zingt. Dit speciale terroir leidt tot de productie van krachtige, expressieve wijnen met een uitstekende structuur, diepte en complexiteit. Het belangrijkste product van de regio is ongetwijfeld de Tempranillo druif, ook bekend onder de lokale naam 'Cencibel'. Deze druif gedijt hier zo goed dat hij meer dan 90% van het totale areaal in beslag neemt. Het is deze inheemse druivensoort die de rode wijnen van Valdepeñas hun typische intense bessenkarakter en weelderige rijkdom geeft. Daarnaast staat Valdepeñas ook bekend om zijn indrukwekkende witte en roséwijnen die worden gemaakt van de anders eerder verwaarloosde druivensoorten Airén en Macabeo. De witte wijnen stralen vaak een knisperende frisheid uit, terwijl de rosés fascineren door hun aromatische zachtheid en gracieuze balans. De wijnen uit Valdepeñas getuigen zonder voorbehoud van de gepassioneerde toewijding en knowhow van de wijnmakers. Het productiegebied bewijst dat het niet altijd de beroemdste wijngebieden zijn die de diepste indruk achterlaten. Het is een plek die zijn gasten uitnodigt om nieuwe ontdekkingen te doen buiten de mainstream en om de diversiteit en kwaliteit van de wijnen te erkennen die met zoveel authenticiteit en aandacht voor detail worden geproduceerd in dit afgelegen deel van Spanje. Welkom in Valdepeñas, een verborgen schat die wacht om ontdekt te worden.



Rasgon Reserva wordt geproduceerd door Bodegas Rasgon in het teeltgebied Valdepeñas in Spanje.
Als je Rasgon Reserva lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Rasgon misschien ook lekker.
Bodegas Rasgon en Rasgon Reserva zijn afkomstig van Valdepeñas.

Details

Extra informatie: Rasgon Reserva

Naam Rasgon Reserva
Wijnbouwgebied Valdepeñas
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2016
Alcoholgehalte (% vol.) 13
Druivensoorten Tempranillo
Rebsorte Tempranillo
Serveertemperatuur 16-18
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Rasgon S.L., Autovía Madrid-Cádiz km 193, 13300 Valdepeñas (Ciudad Real), Spanien
Wijnmaker Bodegas Rasgon

€ 7,99*
0.75l·€ 10,65/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Rasgon

    Bodegas Rasgon Rasgon Macabeo
    Bodegas Rasgon
    Rasgon Macabeo
    € 5,84*
    Bodegas Rasgon Rasgon Tempranillo
    Bodegas Rasgon
    Rasgon Tempranillo
    € 5,54*
    Bodegas Rasgon Rasgon Tempranillo Rosado
    Bodegas Rasgon
    Rasgon Tempranillo Rosado
    € 5,84*
    Bodegas Rasgon Rasgon Reserva
    Bodegas Rasgon
    Rasgon Reserva
    € 7,99*
    Bodegas Rasgon 6 Voordeelpakket Rasgon Tempranillo
    Bodegas Rasgon
    6 Voordeelpakket Rasgon Tempranillo
    € 32,51*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD