Land
Spanje
Toro
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Quinta Quietud Reserva

Quinta de la Quietud, Toro

Normale prijs: € 28,07

Special Price € 25,59*

0.75l · € 34,12/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse Reserva rode wijn uit de wijnstreek Toro.
  • Elegant en krachtig met dieprode kleur
  • Volledig aromatisch met tonen van chocolade en rood fruit
  • Perfect gebalanceerde tannines en lange afdronk
  • Rijpingspotentieel, ideaal om te bewaren en verder te ontwikkelen

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Carmelo Rodero Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    Carmelo Rodero
    Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    € 25,43*
    Bodegas Alejandro Fernandez Pesquera Crianza DO Ribera del Duero
    Bodegas Alejandro Fernandez
    Pesquera Crianza DO Ribera del Duero
    € 23,00*
Beschreibung

Wijn noot: Quinta Quietud Reserva

De Quinta Quietud Reserva is een verbluffende rode wijn uit de wijnstreek Toro in Spanje. Hij is gemaakt van een zorgvuldige combinatie van Tempranillo, Garnacha, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon druiven. De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken die geworteld zijn in de arme bodems van de regio. De wijn rijpt 18 maanden in Franse eiken vaten en rijpt daarna nog eens 18 maanden op fles. De wijn heeft een intense robijnrode kleur en een rijk bouquet van donker fruit zoals bramen en aalbessen, gecombineerd met subtiele kruidige tonen. In de mond heeft hij een volle body met fluweelzachte tannines en een lange afdronk. Deze elegante wijn is perfect om te serveren bij krachtige gerechten zoals lamsgerechten of pittige kazen. De Quinta Quietud Reserva is een uitstekende vertegenwoordiger van de wijnen uit de Toro regio en heeft al tal van prijzen in de wacht gesleept. Een perfecte begeleider voor speciale gelegenheden of om jezelf te verwennen.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Quinta Quietud Reserva

De rode wijn Quinta Quietud Reserva van Quinta de la Quietud past goed bij krachtige vleesgerechten zoals wild, rundvlees of lamsvlees. Kruidige kazen en pure chocolade passen ook goed bij deze rode wijn.

Quinta de la Quietud

Quinta de la Quietud de wijnmaker achter Quinta Quietud Reserva

Quinta de la Quietud is een indrukwekkende wijnmaker in Toro, Spanje, die bekend staat om zijn krachtige wijnen van hoge kwaliteit. De familie Quiroga Betancourt, die sinds 1999 eigenaar is van de Quinta, volgt een filosofie die zich richt op de kunst van het wijnmaken door traditionele en moderne technieken te combineren. De druiven van Quinta de la Quietud komen van een prachtige wijngaard van 23 hectare, die groeit op steenachtige bodems van kalksteen en leisteen. De wijnstokken profiteren van een droog klimaat en de invloed van de Duero rivier, wat resulteert in optimale rijpheid en concentratie van het fruit. Quinta de la Quietud wijnen staan bekend om hun intense karakter en tannische structuur. Kleinschalig, ambachtelijk wijnmaken geeft elke wijn een individualiteit en finesse die de essentie van de regio weerspiegelt. Quinta de la Quietud produceert rode wijnen van de inheemse Tempranillo druif, maar ook van andere druivensoorten zoals Garnacha en Malbec. Elk jaar oogsten ze een bekroonde selectie wijnen die het resultaat zijn van hun passie voor wijn en hun onvermoeibare werk. Over het algemeen is Quinta de la Quietud een uitstekende wijnmaker die kwaliteitswijnen produceert die bekend staan om hun unieke karakter en onderscheidende smaak. Degenen die op zoek zijn naar intense, volle wijnervaringen zullen ongetwijfeld vinden wat ze zoeken bij Quinta de la Quietud.


Toro

Toro het teeltgebied van de Quinta Quietud Reserva

Het Toro-wijngebied, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een ware schat voor elke sommelier en kenner van Spaanse wijnen. Net als de gelijknamige stier, die wordt bewonderd om zijn kracht en trots, produceren de oude wijnstokken van deze regio krachtige, rijke rode wijnen met een opvallend karakter. Het hart van Toro ligt in het gebied van de rivier de Duero, beroemd om zijn mineraalrijke water. De wijnbouw in dit rustige landschap, dat wordt gekenmerkt door zijn schijnbaar eindeloze wijngaarden en oude, ruige heuvels, kan terugkijken op een traditie van bijna tweeduizend jaar. Maar het zijn niet alleen de kelders en het terrein die dit wijngebied zo indrukwekkend maken. De biotoop van Toro is van aanzienlijk belang, omdat het een van de weinige plekken in Spanje is waar de oorspronkelijke, gitzwarte Tempranillodruiven nog gedijen. Deze druiven, ook bekend als Tinta de Toro, geven de wijnen een diepte en complexiteit die ze een zeldzame en waardevolle uniciteit geven. Toro-wijnen staan bekend om hun donkere robijnrode kleur, volle body en krachtig aroma. Ze zijn het resultaat van een meedogenloos klimaat met extreme temperatuurschommelingen, wat zich weerspiegelt in de intensiteit en complexiteit van de wijnen. De aroma's variëren van rijp rood fruit en bessen tot kruidige en aardse toetsen, gekoppeld aan een goede structuur en een uitzonderlijk evenwicht tussen fruit en diepte. De wijnkenner zal genieten van de soepele, rijke textuur en lange, bevredigende afdronk van Toro wijnen. En dan hebben we het nog niet eens over hun uitstekende rijpingspotentieel, want dankzij hun sterke tanninestructuur en hoge alcoholconcentratie hebben deze wijnen het potentieel om vele jaren te rijpen en na verloop van tijd nog complexere smaakprofielen te ontwikkelen. Kortom, Toro is een opmerkelijk wijngebied en een bron van inspiratie voor sommeliers en wijnliefhebbers. Het is een plek die voortdurend in beweging is, altijd evolueert en zich blijft ontwikkelen.



Quinta Quietud Reserva wordt geproduceerd door Quinta de la Quietud in het teeltgebied Toro in Spanje.
Als je Quinta Quietud Reserva lekker vond, vind je de andere wijnen van Quinta de la Quietud misschien ook lekker.
Quinta de la Quietud en Quinta Quietud Reserva zijn afkomstig van Toro.

Details

Extra informatie: Quinta Quietud Reserva

Naam Quinta Quietud Reserva
Wijnbouwgebied Toro
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tempranillo
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel, Albumin oder Gelatin
Verdeler Quinta de la Quietud, Camino de Barcdales, Apartado de Correos nº34, 49800 Toro-Zamora / Spain, Bio-Zertifikat: ES-ECO-016-CL
Wijnmaker Quinta de la Quietud

UVP
€ 28,07
€ 25,59*
0.75l·€ 34,12/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Quinta de la Quietud

    Quinta de la Quietud La Mula
    Quinta de la Quietud
    La Mula
    € 82,97*
    Quinta de la Quietud Quinta Quietud Reserva
    Quinta de la Quietud
    Quinta Quietud Reserva
    € 25,59*
    Quinta de la Quietud La Dulce Quietud 2014-2018
    Quinta de la Quietud
    La Dulce Quietud 2014-2018
    € 39,84*
    Quinta de la Quietud Corral de Campanas
    Quinta de la Quietud
    Corral de Campanas
    € 15,77*
    Quinta de la Quietud Corral de Campanas
    Quinta de la Quietud
    Corral de Campanas
    € 29,37*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD