Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Gold
Medaille
Berlin Wine Trophy
Gold
Medaille
Mundus Vini

2020

Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Carmelo Rodero, Ribera del Duero

€ 25,43*
0.75l · € 33,91/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de wijnstreek Ribera del Duero, Spanje
  • Crianza Ribera del Duero DO kwalificatie
  • Intense aroma's van rijp fruit en houttonen
  • Perfect bij rood vlees, kaas en tapas
  • Evenwichtige smaak met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Abadía Retuerta Abadia Retuerta Seleccion Especial
    Abadía Retuerta
    Abadia Retuerta Seleccion Especial
    € 30,77*
    Victoria Ordóñez Camarolos
    Victoria Ordóñez
    Camarolos
    € 25,59*
    Bodegas Ochoa Gran Reserva - Single Vineyard Navarra DO
    Bodegas Ochoa
    Gran Reserva - Single Vineyard Navarra DO
    € 22,23*
    Bodegas Balbás Ardal Crianza Cuvée Especial
    Bodegas Balbás
    Ardal Crianza Cuvée Especial
    € 23,89*
Beschreibung

Wijn noot: Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Het gebied strekt zich uit in centraal Spanje langs de rivier de Duero. Het klimaat wordt gekenmerkt door een sterke Atlantische invloed met grote temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Het terroir bestaat uit losse en arme grond met een kalkgehalte. Het mengen van verschillende druivensoorten resulteert in topwijnen. Het doel van een cuvée is om een optimale balans te vinden tussen de individuele kenmerken van de gebruikte druivensoorten: Aroma's, body en mondgevoel, fruit en zuren, alcohol, tannines en bitterheid, en evenwicht in de afdronk. Dit resulteert in wijnen die niet alleen complex zijn, maar ook van een constante hoge kwaliteit door de jaren heen. Kenmerken van deze wijn: Helder robijnrood. Krachtig aroma van moerbei, pruim en cassis. Onderscheidende, kruidige tonen van tabak, koffie, cacao, vergezeld van geroosterde aroma's. In de mond, complex spel van fruit met fijne kruiden, goede zuurgraad en elegante tannines. Evenwichtige, elegante en lang aanhoudende afdronk.
Restsuiker:0.77 / Zuurgraad:4.59
In grote houten vaten.

Awards

Awards für Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Vintage 2017: Gouden medaille MundusVini (2018), Vintage 2017: Gouden medaille MundusVini (2011), Vintage 2017: Gouden medaille Berliner Wein Trophy (2010)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Past goed bij rosbief, lamsvlees, bijvoorbeeld couscous met lamsvlees en wild zoals gebraden hertenzadel.

Carmelo Rodero

Carmelo Rodero de wijnmaker achter Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

De wijnmaker Carmelo Rodero uit Ribera del Duero is een meester in zijn vak en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio. Zijn wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en weerspiegelen perfect het terroir van de regio. Carmelo Rodero heeft een duidelijke visie op de kwaliteit van zijn wijnen en doet er alles aan om die te realiseren. Hij vertrouwt op traditionele methoden, maar ook op state-of-the-art technologie om het beste uit de druiven te halen. Zijn wijnen worden gekenmerkt door een diepe donkere kleur, geweldige aroma's en een unieke finesse. Hij wordt herhaaldelijk bekroond voor zijn wijnen en staat ook internationaal hoog aangeschreven. Iedereen die enthousiast is over de wijnen van Carmelo Rodero zal enthousiast zijn over de kwaliteit en passie van de wijnmaker. Een bijzondere wijnervaring die je niet mag missen!


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO wordt geproduceerd door Carmelo Rodero in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Carmelo Rodero misschien ook lekker.
Carmelo Rodero en Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO

Naam Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.50
Druivensoorten Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Restsuiker (g/l) 0.77
Zuurgraad (g/l) 4.59
Serveertemperatuur 16°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Carmelo Rodero Crta. de Boada s/n 09314 Pedrosa De Duero Spanien | Abfüller: Bodegas Rodero S.L. Pedrosa de Duero - España
Wijnmaker Carmelo Rodero

€ 25,43*
0.75l·€ 33,91/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Carmelo Rodero

    Carmelo Rodero Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    Carmelo Rodero
    Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    € 25,43*
    Carmelo Rodero 6 Voordeelpakket Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    Carmelo Rodero
    6 Voordeelpakket Carmelo Rodero Crianza Ribera del Duero DO
    € 151,72*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD