Land
Italië
Apulië
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Di Camillo Vini, Apulië

Normale prijs: € 7,84

Special Price € 7,28*

0.750l · € 9,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens donkerrode kleur met violette reflecties
  • Fruitig aroma met tonen van pruimen en kersen
  • Volle, zachte en evenwichtige smaak
  • Ideaal bij rood vlees, wild, gebraad en kaas
  • Apulië, typisch voor de regio, 13,5% alcoholgehalte

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Contessa Marina Primitivo Puglia IGT Contessa Marina Castellani
    Contessa Marina
    Primitivo Puglia IGT Contessa Marina Castellani
    € 6,98*
    Casa Vinicola Minini Piane del Levante Primitivo Puglia IGT
    Casa Vinicola Minini
    Piane del Levante Primitivo Puglia IGT
    € 8,68*
    Luccarelli Primitivo Luccarelli IGP
    Luccarelli
    Primitivo Luccarelli IGP
    € 8,32*
    Contessa Marina Primitivo di Marina IGT 14 Contessa Marina
    Contessa Marina
    Primitivo di Marina IGT 14 Contessa Marina
    € 8,48*
Beschreibung

Wijn noot: Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Warm bouquet met nuances van pruimen, vlier en kaneel, volle, kruidige smaak, harmonieus en aanhoudend. De familie di Camillo verbouwt al sinds 1900 druiven in de Abruzzen. Het bedrijf werd opgericht door Peppino di Camillo in Poggiofiorito. In die tijd was de selectie wijnen nog erg klein en het wijngaardgebied erg overzichtelijk. Dit is in de loop der jaren sterk veranderd. Er werden steeds meer wijngaarden gekocht in de beste gebieden rond Poggiofiorito. Vandaag de dag is Giuseppe di Camillo de vierde generatie die het bedrijf leidt. Vandaag de dag beschikt het traditiebewuste familiebedrijf over de modernste technologische faciliteiten en produceert het wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De wijnen van di Camillo behoren al jaren tot de bestsellers in ons portfolio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Primitivo Rocca Antica Puglia IGT van Di Camillo Vini harmonieert goed met vleesgerechten zoals gegrilde steak, lamskoteletjes, karbonades of runderstoofpot. Kruidige gerechten zoals pizza met tomatensaus en salami, kaasburgers of pastagerechten met tomatensaus en gehakt passen ook goed bij deze wijn. Gnocchi, polenta of aardappelgerechten zijn geschikt als bijgerecht. Als dessert kunnen chocoladetaart of gerijpte kazen worden geserveerd.

Di Camillo Vini

Di Camillo Vini de wijnmaker achter Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Di Camillo Vini is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio's Abruzzo en Molise die al generaties lang door een familie wordt geleid. Hier wordt nog steeds wijn gemaakt met echte passie en respect voor de natuur. De wijngaarden strekken zich uit over de heuvels en bergen van deze prachtige regio's, waar het uitstekende klimaat de groei van de druiven bevordert. Di Camillo Vini hecht veel belang aan traditie en de kwaliteit van hun wijnen. Daarom worden de druiven met de hand geoogst en zorgvuldig verwerkt in de kelder. Elke stap van het productieproces wordt nauwlettend in de gaten gehouden om de hoogste kwaliteit te garanderen. Daarom overtuigen de wijnen van Di Camillo Vini met hun frisse en fruitige smaak, hun momenten van ontspanning en hun elegantie. Het assortiment omvat een breed scala aan wijnen, van mousserende witte wijnen en lichte rode wijnen tot zwaardere en complexere wijnen. Of het nu voor speciale gelegenheden is of voor dagelijks genot, iedereen vindt zijn favoriete wijn bij di Camillo Vini.


Apulië

Apulië het teeltgebied van de Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Als gepassioneerd sommelier is het mij een genoegen om je kennis te laten maken met de fascinerende wijnstreek Apulië. Puglia, dat verbonden is met de teen van de Italiaanse laars, ligt tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het biedt een opvallende diversiteit aan grondsoorten en klimaten die samen een magische reeks wijnen produceren. Bekend als de 'Wijnkelder van Europa', is Apulië de hoogst producerende wijnregio in Italië. Hoewel het areaal in deze regio indrukwekkend is in termen van kwantiteit, is het eerder de superieure kwaliteit dan de kwantiteit die de echte ster is. Wijnen met een hoge mate van uniciteit en onderscheidend vermogen worden in deze regio geproduceerd. Rode wijnsoorten domineren sterk en de meest bekende zijn Primitivo en Negroamaro. De Primitivo di Manduria is waarschijnlijk de beroemdste wijn van de regio en presenteert zich met een donkere, bijna ondoorzichtige kleur, sappige zwarte kersen en pruimen, vergezeld van een indrukwekkende structuur. Negroamaro daarentegen is intens en karaktervol, vaak met een aardse noot en tegelijkertijd soepel, maar Puglia biedt ook witte wijnen met een verfrissende lichtheid. De variëteit Verdeca, ooit bijna uitgestorven, biedt nu elegante en minerale wijnen met aroma's van groene appel en florale hints. Maar de wijnen van Puglia zijn meer dan alleen de uitdrukking van druiven en terroir. Ze belichamen ook de ziel en het hart van deze regio, die betovert met zijn adembenemende landschap, rijke culturele erfgoed en heerlijke keuken. Ze zijn het levende portret van de mensen die ze met toewijding en passie maken. Als sommelier kijk ik het liefst naar de wisselwerking tussen wijn en spijs. De wijnen van Apulië passen bijzonder goed bij de regionale gerechten, waarvan de smaken net zo gevarieerd zijn als de wijnen zelf. Of het nu gaat om een volle Primitivo bij een stevige gekruide orecchiette schotel of een frisse Verdeca bij een zeevruchtensalade, de culinaire combinaties zijn eindeloos. Een bezoek aan Puglia is een feest voor de zintuigen. De Gesch



Primitivo Rocca Antica Puglia IGT wordt geproduceerd door Di Camillo Vini in het teeltgebied Apulië in Italië.
Als je Primitivo Rocca Antica Puglia IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Di Camillo Vini misschien ook lekker.
Di Camillo Vini en Primitivo Rocca Antica Puglia IGT zijn afkomstig van Apulië.

Details

Extra informatie: Primitivo Rocca Antica Puglia IGT

Naam Primitivo Rocca Antica Puglia IGT
Wijnbouwgebied Apulië
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Primitivo
Restsuiker (g/l) 2,03g/l
Zuurgraad (g/l) 5,32g/l
Serveertemperatuur 20 C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Di Camillo Vini I 66030 Poggiofiorito Chieti
Wijnmaker Di Camillo Vini

UVP
€ 7,84
€ 7,28*
0.750l·€ 9,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Di Camillo Vini

    Di Camillo Vini Primitivo Rocca Antica Puglia IGT
    Di Camillo Vini
    Primitivo Rocca Antica Puglia IGT
    € 7,28*
    Di Camillo Vini Calici Montepulciano d
    Di Camillo Vini
    Calici Montepulciano d'Abbruzzo DOC
    € 7,08*
    Di Camillo Vini Colli di Poggiofiorito Montepulciano d
    Di Camillo Vini
    Colli di Poggiofiorito Montepulciano d'Abbruzzo DOC
    € 6,86*
    Di Camillo Vini Rocca Antica Riserva Montepulciano d
    Di Camillo Vini
    Rocca Antica Riserva Montepulciano d'Abruzzo DOC
    € 14,93*
    Di Camillo Vini Colli di Poggiofiorito Montepulciano d
    Di Camillo Vini
    Colli di Poggiofiorito Montepulciano d'Abbruzzo DOC (1,5l)
    € 11,27*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD