Land
Spanje
Toro
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2020

Prima

Bodegas Maurodos, Toro

€ 13,65*
0.75l · € 18,20/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse rode wijn uit het gerenommeerde wijnbouwgebied Toro.
  • Eersteklas, complexe smaak met evenwichtige, robuuste structuur
  • Expressief bouquet met tonen van wilde bessen en kruiden
  • Perfecte begeleider van vleesgerechten en rijpe kaas
  • Kennerswijn met uitstekend bewaarpotentieel

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Gran Sello Gran Sello GST Excellence
    Bodegas Gran Sello
    Gran Sello GST Excellence
    € 11,63*
    Bodgas d Mateos Tio Martin Crianza Rioja DOCa
    Bodgas d Mateos
    Tio Martin Crianza Rioja DOCa
    € 16,18*
    Pinord Red Bat
    Pinord
    Red Bat
    € 16,10*
    Bodegas Costers del Sio Petit ComitÉ Tinto Costers del Segre DO
    Bodegas Costers del Sio
    Petit ComitÉ Tinto Costers del Segre DO
    € 15,23*
    Bodegas Ondarre Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    Bodegas Ondarre
    Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    € 12,10*
Beschreibung

Wijn noot: Prima


Bodegas Mauro breidde zijn activiteiten eind jaren 1990 uit naar de landerijen van de Toro-regio met zijn San Román-wijnen. De interesse van de familie García in Toro begon in 1995 met de controle van verschillende percelen oude wijngaarden in het noordoosten van deze regio met oorsprongsbenaming. In 1996 kochten ze hun eerste wijngaarden en percelen om dit project voort te zetten in de plaatsen Pedrosa del Rey, Villaester en San Román de Hornija in de provincie Valladolid. De wijnmakerij in Pedrosa del Rey werd in 1997 geopend en een paar jaar later werd het wijngaardgebied in Morales de Toro uitgebreid.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Prima

De rode wijn Prima van Bodegas Maurodos past goed bij gerijpte kaas, gegrild of gebraden vlees zoals rund, lam of eend, wildgerechten en stevige stoofschotels. Pure chocolade past ook goed bij deze krachtige rode wijn als dessert.

Bodegas Maurodos

Bodegas Maurodos de wijnmaker achter Prima

Bodegas Mauro is een gerenommeerd wijnhuis uit de regio Castilla y León in Spanje. Sinds de oprichting in 1980 is het gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijnen die tot de beste van Spanje behoren. De druiven komen uitsluitend van eigen wijngaarden en worden zorgvuldig met de hand geoogst. De wijnstokken worden biologisch verbouwd om het natuurlijke evenwicht van de bodem en het milieu te behouden. De wijnen van Bodegas Mauro onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit, die jaar na jaar wordt bevestigd door gerenommeerde wijncritici. Met name de Mauro Vendimia Seleccionada is een bekroonde wijn die wereldwijd wordt erkend. Naast de Mauro Vendimia Seleccionada biedt de bodega ook andere uitstekende wijnen, waaronder de Mauro Terreus of de Mauro VS. Ontdek het unieke aroma en de intense smaak van de wijnen van Bodegas Mauro en ervaar de lange traditie van wijnmaken in Spanje op het hoogste niveau.


Toro

Toro het teeltgebied van de Prima

Het Toro-wijngebied, gelegen in het noordwesten van Spanje, is een ware schat voor elke sommelier en kenner van Spaanse wijnen. Net als de gelijknamige stier, die wordt bewonderd om zijn kracht en trots, produceren de oude wijnstokken van deze regio krachtige, rijke rode wijnen met een opvallend karakter. Het hart van Toro ligt in het gebied van de rivier de Duero, beroemd om zijn mineraalrijke water. De wijnbouw in dit rustige landschap, dat wordt gekenmerkt door zijn schijnbaar eindeloze wijngaarden en oude, ruige heuvels, kan terugkijken op een traditie van bijna tweeduizend jaar. Maar het zijn niet alleen de kelders en het terrein die dit wijngebied zo indrukwekkend maken. De biotoop van Toro is van aanzienlijk belang, omdat het een van de weinige plekken in Spanje is waar de oorspronkelijke, gitzwarte Tempranillodruiven nog gedijen. Deze druiven, ook bekend als Tinta de Toro, geven de wijnen een diepte en complexiteit die ze een zeldzame en waardevolle uniciteit geven. Toro-wijnen staan bekend om hun donkere robijnrode kleur, volle body en krachtig aroma. Ze zijn het resultaat van een meedogenloos klimaat met extreme temperatuurschommelingen, wat zich weerspiegelt in de intensiteit en complexiteit van de wijnen. De aroma's variëren van rijp rood fruit en bessen tot kruidige en aardse toetsen, gekoppeld aan een goede structuur en een uitzonderlijk evenwicht tussen fruit en diepte. De wijnkenner zal genieten van de soepele, rijke textuur en lange, bevredigende afdronk van Toro wijnen. En dan hebben we het nog niet eens over hun uitstekende rijpingspotentieel, want dankzij hun sterke tanninestructuur en hoge alcoholconcentratie hebben deze wijnen het potentieel om vele jaren te rijpen en na verloop van tijd nog complexere smaakprofielen te ontwikkelen. Kortom, Toro is een opmerkelijk wijngebied en een bron van inspiratie voor sommeliers en wijnliefhebbers. Het is een plek die voortdurend in beweging is, altijd evolueert en zich blijft ontwikkelen.



Prima wordt geproduceerd door Bodegas Maurodos in het teeltgebied Toro in Spanje.
Als je Prima lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Maurodos misschien ook lekker.
Bodegas Maurodos en Prima zijn afkomstig van Toro.

Details

Extra informatie: Prima

Naam Prima
Wijnbouwgebied Toro
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.5
Druivensoorten Tinta de Toro (Tempranillo), Garnacha und weitere.
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler San Roman Bodegas y Vińedos S.A., R.E.:8249 VA-00 en Pedrosa del Rey
Wijnmaker Bodegas Maurodos

€ 13,65*
0.75l·€ 18,20/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Maurodos

    Bodegas Maurodos Prima
    Bodegas Maurodos
    Prima
    € 13,65*
    Bodegas Maurodos San Roman
    Bodegas Maurodos
    San Roman
    € 31,34*
    Bodegas Maurodos 6 Voordeelpakket Prima
    Bodegas Maurodos
    6 Voordeelpakket Prima
    € 81,17*
    Bodegas Maurodos 12 Voordeelpakket Prima
    Bodegas Maurodos
    12 Voordeelpakket Prima
    € 161,83*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD