Land

Douro
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Silber
Medaille
Mundus Vini

2021

Porrais Tinto Douro DOC

Sociedade Agrícola Quinta de Porrais, Douro

€ 10,03*
0.75l · € 13,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intense rode wijn uit de Douro
  • Elegante smaken van rood fruit en kruiden
  • Rijk met evenwichtige tannines
  • Ideaal bij gegrild vlees en kaas
  • Portugese wijntraditie in elke fles

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Herdade Do Esporão Esporão Reserva Tinto Alentejo DOC
    Herdade Do Esporão
    Esporão Reserva Tinto Alentejo DOC
    € 18,65*
    Casa de Santar Casa de Santar Reserva Tinto
    Casa de Santar
    Casa de Santar Reserva Tinto
    € 17,30*
    Quinta do Zambujeiro Monte do Zambujeiro
    Quinta do Zambujeiro
    Monte do Zambujeiro
    € 13,18*
Beschreibung

Wijn noot: Porrais Tinto Douro DOC

Fijne aroma's van rode bessen, rijp rood fruit en subtiele hints van vanille. Rond met een fijne body en ongewoon evenwichtig, mild en zacht voor een Douro. De wijnstokken staan aangeplant op rotsachtige bodems met 4.800 planten per hectare. De oogst vindt plaats tussen augustus en oktober. De druiven worden in kleine kratten van 20 kg naar de wijnmakerij vervoerd en met de hand geselecteerd voor verwerking. De druiven worden ontsteeld en geperst. De gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 9 maanden in Franse eiken vaten. Het wijnhuis behoorde oorspronkelijk toe aan de beroemde Dona Antónia Ferreira (Ferreirinha) en ligt 600 meter boven zeeniveau in de Douro regio. Het grootste deel van het landgoed is beplant met wijnstokken, waarvan 60% witte en 40% rode druivensoorten. De wijnstokken zijn gemiddeld 65 jaar oud, de oudste zijn zelfs meer dan 100 jaar oud. Vandaag de dag is de familie Santos Lima verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de historische 'Quinta de Porrais' wijnen.

Awards

Awards für Porrais Tinto Douro DOC

Zilveren medaille Mundus Vini voor oogstjaar 2015. Gouden medaille Mundus Vini voor oogstjaar 2014.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Porrais Tinto Douro DOC

Uitstekend bij pasta, rood vlees en harde kaas. Aanbevolen drinktemperatuur 18-20°C.

Sociedade Agrícola Quinta de Porrais

Sociedade Agrícola Quinta de Porrais de wijnmaker achter Porrais Tinto Douro DOC

De Sociedade Agrícola Quinta de Porrais is een gerenommeerde wijnmaker uit de Douro-regio in Portugal. Het bedrijf houdt zich al meerdere generaties bezig met wijnbouw en combineert traditionele methoden met de modernste technologie. De wijngaarden strekken zich uit over 5 hectare en liggen op een uitstekende locatie met optimale zonlicht- en bodemomstandigheden. Deze omstandigheden vormen de perfecte basis voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. De wijnmakerij van Quinta de Porrais wordt gerund door een ervaren team dat verantwoordelijk is voor elk detail van het wijnmaakproces. Zorgvuldig geselecteerde druiven worden gefermenteerd in verschillende vaten en tanks om wijnen met verschillende aroma's en smaken te creëren. Onder de wijnen die geproduceerd worden door de Sociedade Agrícola Quinta de Porrais zijn rode, witte en rosé wijnen die bekend staan om hun uitstekende smaak en kwaliteit. Deze wijnen zijn het resultaat van tientallen jaren ervaring en passie voor wijnbouw en zijn te vinden in veel verschillende landen. Wie wil genieten van een eersteklas wijn uit Portugal, komt bij Sociedade Agrícola Quinta de Porrais zeker aan zijn trekken.


Douro

Douro het teeltgebied van de Porrais Tinto Douro DOC

Als sommelier voel je je bizar genoeg meer een onderzoeker dan een geleerde wanneer je de magische wereld van de wijnstreek Douro in Portugal betreedt. Dit gebied, dat zijn kracht ontleent aan de combinatie van natuur en menselijke toewijding, is wereldwijd beroemd als de bakermat van de portwijn. Hele generaties wijnmakers hebben onvermoeibaar op deze steenachtige terrassen gewerkt om wijnen van ongeëvenaarde complexiteit en uniciteit te creëren. De Douro regio, die langs de gelijknamige rivier kronkelt, is verdeeld in drie onderverdelingen: Baixo Corgo, Cima Corgo en Douro Superior, elk met hun eigen bijzonderheid en kenmerken. Maar ze delen allemaal dezelfde ziel van een land dat wordt gekenmerkt door extreme klimatologische omstandigheden: hete, droge zomers en koude, strenge winters. Deze omstandigheden, in combinatie met de unieke leisteen- en granietbodems, dragen bij aan het creëren van wijnen met diepe, intense smaken en gestructureerde tannines. In de Douro-regio groeien meer dan 100 verschillende druivensoorten, waarvan de bekendste Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca zijn. De wijnen gemaakt van deze druiven zijn levendige uitdrukkingen van hun sobere omgeving en belichamen een indrukwekkende balans van kracht en finesse. Ze bieden een breed spectrum aan smaken, van rijp rood en zwart fruit tot specerijen en kruiden, mineralen en balsamico's. Maar net zo belangrijk is de lange traditie van het maken van port, een trotse vertegenwoordiger van Portugal op het wereldtoneel. Met zijn kenmerkende karakter, verscheidenheid aan stijlen en indrukwekkende rijpingsvermogen blijft port een tijdloze klassieker en een onmisbare parel in elke goed gevulde wijncollectie. De Douro-regio is niet alleen een plek om wijn te maken; het is een levend, ademend ecosysteem dat respect en bewondering afdwingt. Een bezoek hier, of het nu voor een proeverij ter plekke is of om het adembenemende landschap te bewonderen, is een



Porrais Tinto Douro DOC wordt geproduceerd door Sociedade Agrícola Quinta de Porrais in het teeltgebied Douro in .
Als je Porrais Tinto Douro DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Sociedade Agrícola Quinta de Porrais misschien ook lekker.
Sociedade Agrícola Quinta de Porrais en Porrais Tinto Douro DOC zijn afkomstig van Douro.

Details

Extra informatie: Porrais Tinto Douro DOC

Naam Porrais Tinto Douro DOC
Wijnbouwgebied Douro
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten 35% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 20% Sousăo, 10% Tinta Barroca
Rebsorte Tinta Barroca, Touriga Franca, Touriga National
Wijnverwerking De wijnstokken staan aangeplant op rotsachtige bodems met 4.800 planten per hectare. De oogst vindt plaats tussen augustus en oktober. De druiven worden in kleine kratten van 20 kg naar de wijnmakerij vervoerd en voor de verwerking met de hand geselecteerd. De druiven worden ontsteeld en geperst. De gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 9 maanden in Franse eiken vaten.
Restsuiker (g/l) 2,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 4,4 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Soc. Agríc. Quinta de Porrais Lda, R. Cimo do Lugar, Carlăo, Portugal
Wijnmaker Sociedade Agrícola Quinta de Porrais

€ 10,03*
0.75l·€ 13,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Sociedade Agrícola Quinta de Porrais

    Sociedade Agrícola Quinta de Porrais Porrais Tinto Douro DOC
    Sociedade Agrícola Quinta de Porrais
    Porrais Tinto Douro DOC
    € 10,03*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD