Land
Spanje
Ribeiro
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Pazo Ribeiro Blanco

Vitivinícola del Ribeiro, Ribeiro

€ 7,96*
0.75l · € 10,61/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Excellente witte wijn uit het Spaanse Ribeiro teeltgebied.
  • Fijne balans van fruitigheid en zuurgraad
  • Complexe aroma's van tropisch fruit en citrustonen
  • Geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Vitivinícola del Ribeiro
  • Perfect als begeleider van visgerechten of zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Garvey Garvey Fino San Patricio
    Garvey
    Garvey Fino San Patricio
    € 12,14*
    Finca Constancia Altozano Verdejo  Sauvignon Blanc
    Finca Constancia
    Altozano Verdejo Sauvignon Blanc
    € 7,83*
    Abadal Picapoll Blanc Pla de Bages DO
    Abadal
    Picapoll Blanc Pla de Bages DO
    € 10,60*
    Bodegas Terra de Falanis Castell de Santueri Blanc
    Bodegas Terra de Falanis
    Castell de Santueri Blanc
    € 13,13*
    Bodegas CVNE - CUNE Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    Bodegas CVNE - CUNE
    Rueda Blanco Verdejo CVNE DO Rueda
    € 11,01*
Beschreibung

Wijn noot: Pazo Ribeiro Blanco

Fles 0,75 L. Vitivinicola del Ribeiro, D.O Ribeiro, Spanje... Witte wijn. Druivensoort: Palomino y Torrontes... Alcohol: 11% vol.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pazo Ribeiro Blanco

De Pazo Ribeiro Blanco witte wijn van Vitivinícola del Ribeiro past het beste bij lichte gerechten zoals salades, visgerechten of zeevruchten. Groentegerechten of lichte pastagerechten zijn ook goed. Een klassiek combinatiegerecht is bijvoorbeeld een pasta met garnalen en knoflook in witte wijnsaus.

Vitivinícola del Ribeiro

Vitivinícola del Ribeiro de wijnmaker achter Pazo Ribeiro Blanco

Vitivinícola del Ribeiro is een gerenommeerd wijnhuis in de prachtige wijnstreek Ribeiro in het noordwesten van Spanje. Het wijnhuis ligt in een schilderachtig landschap en wordt omringd door wijngaarden die gekust worden door de zon. Het wijnhuis is gespecialiseerd in de productie van wijnen van hoge kwaliteit, waaronder bekende variëteiten als Albariño, Treixadura en Godello. Het wijnmaken bij Vitivinícola del Ribeiro wordt gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en professionaliteit. Het wijnhuis heeft een lange traditie in wijnbouw en gebruikt alleen de beste druiven voor zijn wijnen. De wijngaarden worden onderhouden door ervaren wijnboeren en er wordt veel nadruk gelegd op duurzame en milieuvriendelijke teelt. De wijnen van Vitivinícola del Ribeiro worden gekenmerkt door hun uniciteit en hoge kwaliteit. De verschillende variëteiten hebben elk hun eigen karakter en smaak, die de bijzonderheden van de regio Ribeiro weerspiegelen. Of je nu op zoek bent naar een elegante en frisse wijn voor de zomeravond of een volle rode wijn voor speciale gelegenheden, Vitivinícola del Ribeiro biedt de perfecte druppel voor elke gelegenheid. Bezoek de wijnmakerij van Vitivinícola del Ribeiro en ervaar de fascinatie van de wijnbouw van dichtbij. Hier kun je de wijnen proeven en leren hoe ze worden gemaakt. Het wijnhuis biedt ook rondleidingen door de wijngaarden en de wijnmakerij, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en traditie van de wijnbouw in Ribeiro.


Ribeiro

Ribeiro het teeltgebied van de Pazo Ribeiro Blanco

Het Spaanse wijngebied Ribeiro, gelegen in de noordwestelijke hoek van Spanje in de regio Galicië, staat bekend als de oorsprong van enkele van de beste witte wijnen van het land. Deze schilderachtige en mooie regio, gekenmerkt door glooiende landschappen, is rijk aan geschiedenis en wijntradities die teruggaan tot de Middeleeuwen. Ribeiro is verdeeld in vier specifieke gebieden: Beade, Leiro, Castrelo de Miño en Carballeda de Avia. Elk van deze subregio's heeft zijn eigen unieke bodemkenmerken en microklimaat, die bepalend zijn voor het potentieel en het karakter van de wijnen die er geproduceerd worden. De rivieren Miño, Arnoia, Avia en Barbantiño stromen door de zachte valleien en zorgen voor natuurlijke irrigatie en een uitstekend microklimaat, ideaal voor wijnbouw. De overgrote meerderheid van de wijnstokken in Ribeiro zijn witte wijndruiven. Met de belangrijkste variëteit Treixadura, bekend om zijn knisperende zuren en aromatische intensiteit, produceert de regio onvergelijkbaar complexe en fluweelzachte witte wijnen. Andere inheemse witte variëteiten zoals Albariño, Godello en Loureira voegen variatie en diepte toe aan het assortiment Ribeiro-wijnen. Zorgvuldig geselecteerde rode variëteiten zoals Mencía en Garnacha Tintorera worden ook verbouwd en geven de expressie en het karakter van de regio weer. Van bijzonder belang is de inheemse knowhow in wijnbouw en wijnmaken in het gebied. De traditionele methoden die door de wijnmakers worden gebruikt, gecombineerd met moderne technologie, stellen Ribeiro in staat om wijnen van de hoogste kwaliteit en uniekheid te produceren. De witte wijnen van Ribeiro staan bekend om hun rijke, zacht-fruitige smaken en hoge complexiteit. Ze tonen vaak aroma's van abrikoos, peer en appel, ondersteund door minerale tonen en een knapperige zuurgraad die leidt tot een lange en bevredigende afdronk. De rode wijnen uit Ribeiro worden aan de andere kant gekenmerkt door hun heldere bessenaroma's, fluweelzachte textuur en elegante body. Al met al is Ribeiro een opwindend wijnbouwgebied dat veel te bieden heeft.



Pazo Ribeiro Blanco wordt geproduceerd door Vitivinícola del Ribeiro in het teeltgebied Ribeiro in Spanje.
Als je Pazo Ribeiro Blanco lekker vond, vind je de andere wijnen van Vitivinícola del Ribeiro misschien ook lekker.
Vitivinícola del Ribeiro en Pazo Ribeiro Blanco zijn afkomstig van Ribeiro.

Details

Extra informatie: Pazo Ribeiro Blanco

Naam Pazo Ribeiro Blanco
Wijnbouwgebied Ribeiro
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 11
Druivensoorten Palomino y Torrontes.
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vitivinícola del Ribeiro, S.C.G., E-32415 Valdepereira
Wijnmaker Vitivinícola del Ribeiro

€ 7,96*
0.75l·€ 10,61/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vitivinícola del Ribeiro

    Vitivinícola del Ribeiro Pazo Ribeiro Blanco
    Vitivinícola del Ribeiro
    Pazo Ribeiro Blanco
    € 7,96*
    Vitivinícola del Ribeiro 6 Voordeelpakket Pazo Ribeiro Blanco
    Vitivinícola del Ribeiro
    6 Voordeelpakket Pazo Ribeiro Blanco
    € 47,13*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD