Land
Spanje
Rioja
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2021

Paso las Mañas

Artuke, Rioja

€ 36,96*
0.75l · € 49,28/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Rode wijn uit de befaamde Rioja-wijnstreek, Spanje
  • Aromatische nuances van rijp fruit en kruiden
  • Gemaakt van handgeplukte Tempranillo en Graciano druiven
  • Perfect bij hartige vleesgerechten of belegen kaas
  • 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Bodegas Faustino Faustino Art Collection Reserva
    Bodegas Faustino
    Faustino Art Collection Reserva
    € 15,15*
    Bodegas Valdemar Inspiración Valdemar Edicion Limitada
    Bodegas Valdemar
    Inspiración Valdemar Edicion Limitada
    € 43,44*
    Bodegas Real 200 Monges Reserva
    Bodegas Real
    200 Monges Reserva
    € 64,31*
    Familia Fernández Rivera-Tinto Pesquera Pesquera Reserva DO Ribera del Duero
    Familia Fernández Rivera-Tinto Pesquera
    Pesquera Reserva DO Ribera del Duero
    € 36,39*
Beschreibung

Wijn noot: Paso las Mañas

De Paso las Mañas rode wijn van Artuke uit de befaamde Rioja wijnstreek in Spanje is een echte traktatie voor alle liefhebbers van volle rode wijnen. Gemaakt van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, maakt hij indruk met een dieppaarse kleur en een gelaagd bouquet van rijp fruit, specerijen en vanille. In de mond maakt de wijn indruk met een harmonieuze balans van fruit, zuren en tannines, wat leidt tot een langdurige en elegante afdronk. Paso las Mañas past uitstekend bij stevige vleesgerechten, pasta en belegen kaas en is een absolute must voor liefhebbers van Spaanse rode wijnen. Een echte insider tip die je zeker moet proberen! Artuke Paso las Mañas - een wijn die de zintuigen betovert.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Paso las Mañas

Entdecken Sie den Rotwein Paso las Mañas von Artuke aus Rioja, Spanien. Ein perfekter Begleiter zu:

  • Gegrilltem Rindersteak mit Kräuterbutter
  • Manchego-Käse und Oliven
  • Lammkoteletts mit Rosmarinkartoffeln

Artuke

Artuke de wijnmaker achter Paso las Mañas

Artuke is een gerenommeerde wijnmaker uit de Spaanse regio Rioja. Het familiebedrijf bestaat al meerdere generaties en is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen van hoge kwaliteit. Gelegen in het hart van Rioja Alavesa, Spanje's beroemdste wijnbouwgebied, produceert Artuke uitstekende wijnen met een uniek smaakprofiel en karakter. Artuke's wijngaarden liggen op de hellingen van de Sierra de Cantabria, die de perfecte omstandigheden bieden voor de teelt van Tempranillo druiven. Dankzij zorgvuldige druiven- en wijnverzorging, evenals state-of-the-art technologie, slaagt Artuke erin wijnen van de hoogste kwaliteit en elegantie te produceren. Met zijn passie voor wijn en innovatieve aanpak heeft Artuke een groot aantal wijnliefhebbers en critici over de hele wereld voor zich gewonnen. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen en komt tegemoet aan alle smaken. Hoewel Artuke een van de bekendste bodega's in de regio is, is de productie nog steeds op familiebasis en wordt er elk jaar een beperkte hoeveelheid wijn geproduceerd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van elke fles uitstekend is. Het doel van Artuke is om traditionele wijnbereiding te combineren met moderne technologieën om het potentieel van de Rioja-druif volledig te benutten. Het resultaat zijn wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en diepte, gewaardeerd door wijncritici en liefhebbers. Voor wijnliefhebbers die de unieke finesse van Rioja wijnen waarderen, is Artuke zeker een aanrader.


Rioja

Rioja het teeltgebied van de Paso las Mañas

Het wijnbouwgebied Rioja, gelegen in het hart van Spanje, is een paradijs gezegend met ideale omstandigheden voor het verbouwen van uitstekende wijnen. Als sommelier is het voor mij altijd een genoegen om een exquise druppel uit deze regio te proeven en de veelzijdige smaken van Rioja-wijnen te ontdekken. Gevormd door de vlaktes van de Ebro-vallei, de uitlopers van de Sierra Cantabria en de koele bries van de Atlantische Oceaan, combineert Rioja zorgvuldige traditie met innovatieve technieken en is het een van de meest diverse wijnbouwgebieden ter wereld. De verschillende microklimaten en bodems, variërend van kalksteen tot grind en klei, maken een breed scala aan wijnstijlen mogelijk en in het hart van deze regio ligt de befaamde productie van rode wijn. De belangrijkste druivensoort is natuurlijk de Tempranillo druif, die krachtige maar fijne rode wijnen produceert met aroma's van bessen, pruimen en tabak. Hij wordt vaak gecombineerd met andere druivensoorten zoals Garnacha, Mazuelo en Graciano om complexiteit en structuur toe te voegen. De wijnen die hier worden geproduceerd zijn ongelooflijk veelzijdig. Of je nu kiest voor een jonge en frisse 'Joven', een elegante en complexe 'Reserva' of een diepe en luxueuze 'Gran Reserva', Rioja biedt wijnliefhebbers een verscheidenheid aan mogelijkheden. Maar Rioja is meer dan alleen rode wijn. De regio produceert ook opmerkelijke witte en rosé wijnen. Viura, ook bekend als Macabeo, is de dominante druivensoort voor de witte wijnen en maakt indruk met frisse, fruitige witte wijnen en leeftijdswaardige, complexe wijnen. Dit indrukwekkende wijnbouwgebied streeft er altijd naar om zijn tradities te behouden, maar evolueert tegelijkertijd en gaat nieuwe uitdagingen aan. Het rust nooit op zijn lauweren en heeft daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd, die het keer op keer bevestigt. Als sommelier waardeer ik dit voortdurende streven naar perfectie, omdat het me in staat stelt om steeds weer nieuwe smaakwerelden te ontdekken in de wijnen van Rio.



Paso las Mañas wordt geproduceerd door Artuke in het teeltgebied Rioja in Spanje.
Als je Paso las Mañas lekker vond, vind je de andere wijnen van Artuke misschien ook lekker.
Artuke en Paso las Mañas zijn afkomstig van Rioja.

Details

Extra informatie: Paso las Mañas

Naam Paso las Mañas
Wijnbouwgebied Rioja
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Druivensoorten Tempranillo
Serveertemperatuur 18°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Bodega Artuke, La Serna Kalea 24 , 01307 Baños del Ebro, Mañueta / Spain
Wijnmaker Artuke

€ 36,96*
0.75l·€ 49,28/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Artuke

    Artuke Finca de los Locos
    Artuke
    Finca de los Locos
    € 27,66*
    Artuke Paso las Mañas
    Artuke
    Paso las Mañas
    € 34,90*
    Artuke Artuke red wine
    Artuke
    Artuke red wine
    € 11,11*
    Artuke Pies Negros
    Artuke
    Pies Negros
    € 18,35*
    Artuke El Escolladero
    Artuke
    El Escolladero
    € 80,39*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD