Land
Spanje
Pago Florentino
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

€ 14,53*
0.75l · € 19,37/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Spaanse rode wijn uit de Pago Florentino regio.
  • Rijke aroma's van rijp rood fruit en kruiden
  • Aanhoudende afdronk met fijne tannines en veel diepte
  • Perfect bij rood vlees en sterke kazen
  • Oogst op één perceel zorgt voor unieke kwaliteit en karakter

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pagos del Rey Condado de Oriza Reserva
    Pagos del Rey
    Condado de Oriza Reserva
    € 12,95*
    Miguel Torres Celeste Tempranillo
    Miguel Torres
    Celeste Tempranillo
    € 16,97*
    Bodegas Alejandro Fernandez Condado de Haza Crianza DO Ribera del Duero
    Bodegas Alejandro Fernandez
    Condado de Haza Crianza DO Ribera del Duero
    € 17,21*
    Bodegas Gran Sello Gran Sello GST Excellence
    Bodegas Gran Sello
    Gran Sello GST Excellence
    € 11,63*
    Bodegas Muga El AndÉn De La EstaciÓn Rioja DOCa.
    Bodegas Muga
    El AndÉn De La EstaciÓn Rioja DOCa.
    € 15,77*
Beschreibung

Wijn noot: Pago Florentino

Een heldere, glanzende wijn met een kersenrode kleur en violette hints. Een veelheid aan verschillende nuances waarin rood fruit samenvloeit met kleine tonen van koffiearoma's en zwart fruit.
Het wijnhuis Arzuaga ligt in Valladolid, in het hart van de oorsprongsbenaming Ribera del Duero. De wijnen zijn afkomstig van La Planta, een wijnhuis dat eigendom is van de familie Arzuaga in Quintanilla de Onésimo, in de provincie Valladolid. Dit is een uitstekende locatie voor het verbouwen van druiven, omdat de planten de zon en het vocht krijgen die ze nodig hebben om de druiven perfect te laten rijpen. Het lijdt geen twijfel dat Arzuaga wijnen worden gemaakt op basis van drie voorwaarden: de bodem, het klimaat en de oriëntatie van de wijngaarden. De lokale flora en fauna bestaan perfect samen met de wijnstokken in La Planta. De flora bestaat uit dennen, steeneiken en jeneverbessen, maar ook wilde zwijnen en edelherten. Deze co-existentie toont duidelijk de liefde van de familie Arzuaga voor de natuur. Het landgoed beslaat 1.400 hectare op een prachtige locatie in het hart van het gebied van de oorsprongsbenaming Ribera del Duero: de Golden Mile.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Pago Florentino

De rode wijn Pago Florentino van Bodegas Arzuaga-Navarro past goed bij krachtige en kruidige gerechten zoals gegrilde steak of lamsbout. Wildgerechten zoals hert of ree passen er ook goed bij. Gerijpte kazen zoals Manchego of Parmezaanse kaas passen er ook goed bij.

Bodegas Arzuaga-Navarro

Bodegas Arzuaga-Navarro de wijnmaker achter Pago Florentino

Bodegas Arzuaga-Navarro is een gerenommeerd wijnhuis uit de beroemde wijnstreek Ribera del Duero in Spanje. De familie Arzuaga-Navarro richtte het landgoed op in 1987 met als doel wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en karakter te produceren. De wijngaarden van Bodegas Arzuaga-Navarro beslaan 150 hectare en worden verbouwd volgens de principes van biologische landbouw. Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode wijnen van de druivensoorten Tempranillo, Merlot en Cabernet Sauvignon en witte wijnen van de druivensoort Verdejo. De wijnen van Bodegas Arzuaga-Navarro hebben talloze prijzen gewonnen en zijn populair bij wijnliefhebbers over de hele wereld. De rode wijnen vallen op door hun kracht, intensiteit en complexiteit, terwijl de witte wijnen fris, fruitig en evenwichtig zijn. Het wijnhuis heeft ook een gerenommeerd restaurant dat traditionele lokale gerechten combineert met innovatieve culinaire technieken. De combinatie van uitstekende wijn en heerlijk eten maakt Bodegas Arzuaga-Navarro een must-visit plek om de culinaire schatten en wijnen van Ribera del Duero te ontdekken.


Pago Florentino

Pago Florentino het teeltgebied van de Pago Florentino

Als sommelier is het altijd een genoegen om te praten over zo'n juweel als het Spaanse wijngebied Pago Florentino. Gelegen in de schilderachtige regio Castilla-La Mancha, met zijn eindeloze uitgestrekte vlaktes en kristalheldere rivieren, staat Pago Florentino synoniem voor kwaliteit en authenticiteit. Zelfs een eerste blik op de glooiende heuvels bezaaid met wijnstokken suggereert dat wijnen van uitzonderlijke kwaliteit hier hun oorsprong vinden. De bodem van deze regio is uniek en leidt tot de productie van wijnen met een opmerkelijke complexiteit en finesse. Rijk aan mineralen zoals kalk, ijzer en andere verbindingen, produceert het wijnen die zo diep en complex zijn dat ze kunnen worden omschreven als ware kunstwerken. De overheersende druif is de Tempranillo druif. Deze druif ontwikkelt zich magnifiek in deze regio en produceert wijnen vol body, karakter en intensiteit. Maar ook andere edele variëteiten zoals cabernet sauvignon, merlot of syrah gedijen uitstekend op deze vruchtbare grond en produceren verbluffende wijnen. De jaarlijkse zonneschijn is hoog en de neerslag is laag, wat resulteert in een krachtige concentratie van aroma's. Donkere bessen, zoethout, zoethout, wijn en wijn zijn de belangrijkste aroma's van deze regio. Donkere bessen, zoethout, kruiden, maar ook subtiele florale tonen kenmerken de wijnen van Pago Florentino. De keldermeesters van het gebied worden nooit moe om hun vaardigheden en kennis verder te verfijnen om wijnen van onvergelijkbare kwaliteit te creëren. Door moderne technieken en gelijktijdig respect voor eeuwenoude kennis en traditie rijpen hier wijnen die vol harmonie, complexiteit en authenticiteit zijn. Vooral de gelijknamige rode wijn 'Pago Florentino' valt op. Met zijn diepe robijnrode kleur, bijna ondoorzichtige dichtheid en boeket van intense aroma's zoals zwarte bessen en koffie, truffel en toast, verleidt hij elk gehemelte. In de mond is hij levendig maar fluweelzacht, met een stevige structuur en een uitstekende balans tussen fruit, hout en tannines. Over het geheel genomen is de Pago Florentino een uitzonderlijke wijn.



Pago Florentino wordt geproduceerd door Bodegas Arzuaga-Navarro in het teeltgebied Pago Florentino in Spanje.
Als je Pago Florentino lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodegas Arzuaga-Navarro misschien ook lekker.
Bodegas Arzuaga-Navarro en Pago Florentino zijn afkomstig van Pago Florentino.

Details

Extra informatie: Pago Florentino

Naam Pago Florentino
Wijnbouwgebied Pago Florentino
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Cencibel (Tempranillo)
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Arzuaga Navarro S.L., Malagon, Ciudad Real, Espańa
Wijnmaker Bodegas Arzuaga-Navarro

€ 14,53*
0.75l·€ 19,37/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodegas Arzuaga-Navarro

    Bodegas Arzuaga-Navarro La Planta
    Bodegas Arzuaga-Navarro
    La Planta
    € 10,60*
    Bodegas Arzuaga-Navarro Arzuaga Crianza
    Bodegas Arzuaga-Navarro
    Arzuaga Crianza
    € 22,61*
    Bodegas Arzuaga-Navarro Pago Florentino
    Bodegas Arzuaga-Navarro
    Pago Florentino
    € 14,53*
    Bodegas Arzuaga-Navarro 6 Voordeelpakket Arzuaga Crianza
    Bodegas Arzuaga-Navarro
    6 Voordeelpakket Arzuaga Crianza
    € 134,82*
    Bodegas Arzuaga-Navarro 12 Voordeelpakket Arzuaga Crianza
    Bodegas Arzuaga-Navarro
    12 Voordeelpakket Arzuaga Crianza
    € 268,86*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD