Preistipp
Prijs tip!
Land
Italië
Salento
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen
Rabatt
-21%

2022

Orus Primitivo Salento IGT

Vinosia, Salento

Normale prijs: € 12,14

Special Price € 9,58*

0.75l · € 12,77/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst uit de beroemde Salento teeltregio, Italië
  • Rode wijn geoogst in de volle Primitivo stijl
  • Intense smaak met tonen van donker fruit
  • Uitstekende begeleider van stevige vleesgerechten
  • Heerlijke wijnervaring met een uitgesproken smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Casa Vinicola Minini Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    Casa Vinicola Minini
    Cataldo Cabernet Primitivo Puglia IGT
    € 9,57*
    Contessa Marina Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Contessa Marina
    Contessa Marina
    Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Contessa Marina
    € 10,29*
    Luce del Sole Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    Luce del Sole
    Nero di Troia Primitivo Puglia IGT Luce del Sole
    € 10,29*
Beschreibung

Wijn noot: Orus Primitivo Salento IGT

De Orus Primitivo Salento IGT van Vinosia is een bijzondere rode wijn uit het gerenommeerde wijngebied Salento in Italië. Deze fijne wijn, gemaakt van de autochtone Primitivo druif, wordt gekenmerkt door zijn uitstekende kwaliteit en typische karakter. De kleur van de Orus Primitivo Salento IGT is diep, intens robijnrood met een hint van paars. Een elegant bouquet van rijp rood fruit zoals kersen, pruimen en bessen ontvouwt zich vanaf de eerste neus. Er zijn ook delicate hints van kruiden, tabak en vanille, die de wijn een gelaagde complexiteit geven. In de mond is de Orus Primitivo Salento IGT harmonieus en goed gestructureerd. De aangename zuurgraad geeft hem frisheid en vitaliteit, terwijl de soepele tannines zorgen voor een zijdezachte textuur. De smaak van de wijn bestaat uit een perfecte balans tussen fruitige tonen van zwarte bes, kers en pruim en kruidige nuances van kruidnagel, peper en een subtiele rokerigheid. De Orus Primitivo Salento IGT is een wijn met veel karakter en een opmerkelijke lengte op de afdronk. Het is een uitstekende begeleider van hartige gerechten zoals gegrild vlees, wild of belegen kaas. Dankzij zijn volle body en expressiviteit kan hij echter ook op zichzelf gedronken worden om ten volle te genieten van de veelzijdige smaken. De Orus Primitivo Salento IGT van Vinosia is een uitstekende rode wijn die de ziel van de Salento wijnstreek in Italië weerspiegelt. Een genot voor veeleisende wijnkenners en liefhebbers van volle, expressieve rode wijnen.


Vinosia

Vinosia de wijnmaker achter Orus Primitivo Salento IGT

Vinosia is een wijnhuis uit de pittoreske regio Campanië in het zuiden van Italië, bekend om zijn uitstekende wijnen. Al meer dan tien jaar produceert Vinosia wijnen van hoge kwaliteit die worden gewaardeerd door zowel critici als wijnliefhebbers. De filosofie van de wijnmaker is om wijnen te produceren die authentiek en expressief zijn - en dit wordt weerspiegeld in elke slok. Vinosia maakt gebruik van de unieke terroirs van de regio Campania om wijnen te produceren die opvallen door hun complexiteit en aroma. Het Vinosia wijnassortiment omvat een brede selectie rode, witte en rosé wijnen, waarbij elke soort zijn eigen unieke karakter en smaak heeft. Vinosia is vooral bekend om zijn Aglianico del Vulture DOC en Fiano di Avellino DOCG, en het wijnhuis is trots op zijn duurzame productie - van de zorgvuldige verzorging van de wijngaarden tot de milieuvriendelijke verpakking van de flessen. Vinosia is een familiebedrijf dat respect voor de natuur en traditie altijd voorop stelt. Iedereen die op zoek is naar een kwaliteitswijn uit Campanië moet zeker een fles van Vinosia proberen. Als wijnmaker doet het bedrijf er alles aan om zijn klanten een onvergetelijke wijnervaring te bieden.


Salento

Salento het teeltgebied van de Orus Primitivo Salento IGT

In het uiterste zuidoosten van de Italiaanse laars, in de regio Puglia, ligt het fascinerende wijngebied Salento. Als sommelier kijk ik met bijzondere bewondering naar deze regio, die niet alleen bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, maar ook om de productie van uitstekende wijnen. Salento betovert met zijn contrastrijke landschap, omringd door de stralend blauwe Adriatische Zee en de Ionische Zee. De zon schijnt hier bijzonder aandachtig en laat het lokale terroir schitteren, dat wordt gekenmerkt door rode en zanderige grond en zacht glooiende heuvels. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor wijnbouw, met hittepieken in de zomer, gematigde winters en een zachte zeebries, en de regio staat vooral bekend om de productie van de inheemse druivensoorten Primitivo en Negroamaro. De Primitivo uit Salento staat bekend om zijn diepe, bijna paarse kleur, zijn hoge alcoholpercentage en zijn krachtige bouquet van rijpe rode en zwarte vruchten. Negroamaro daarentegen is verrukkelijk met zijn donkere robijnrode kleur en intense aroma's van pruimen en pure chocolade, onderstreept door aardse tonen en een steenachtige mineraliteit. Maar het is niet alleen de buitengewone kwaliteit van de wijnen die Salento onderscheidt. Het is ook de diepe culturele betekenis van wijn voor de regio, die de wijnbouw al sinds de oudheid bepaalt. De wijnproducenten hier hebben een diepe band met hun omgeving, die ze uitdrukken door zorgvuldig werk en respect voor de natuurlijke hulpbronnen. Tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, creëren de uitstekende herbergen en wijnhuizen van Salento een onvergelijkbare wijnervaring door een gastvrije sfeer te bieden waarin de exquise wijnen van de regio kunnen worden geproefd. Het spreekt voor zich dat het gehemelte in Salento ook wordt verwend met de regionale Apulische keuken die perfect past bij de lokale wijnen. Als sommelier beschouw ik het wijngebied Salento dan ook als een juweel onder de Italiaanse wijngebieden waar elke echte wijnliefhebber van zal houden.



Orus Primitivo Salento IGT wordt geproduceerd door Vinosia in het teeltgebied Salento in Italië.
Als je Orus Primitivo Salento IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Vinosia misschien ook lekker.
Vinosia en Orus Primitivo Salento IGT zijn afkomstig van Salento.

Details

Extra informatie: Orus Primitivo Salento IGT

Naam Orus Primitivo Salento IGT
Wijnbouwgebied Salento
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.5
Druivensoorten Primitivo
Restsuiker (g/l) 9
Zuurgraad (g/l) 6
Serveertemperatuur 18-20°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vinosia Aziende Agricole SRL, Avellino Cantina C.DA Nocelleto-Paternopoli (AV) Italy
Wijnmaker Vinosia

UVP
€ 12,14
€ 9,58*
0.75l·€ 12,77/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vinosia

    Vinosia Orus Primitivo Salento IGT
    Vinosia
    Orus Primitivo Salento IGT
    € 9,58*
    Vinosia Fontana della Loggia Irpinia Falanghina DOC
    Vinosia
    Fontana della Loggia Irpinia Falanghina DOC
    € 12,14*
    Vinosia VINOSIA Ué Pàssula Primitivo di Manduria DOC
    Vinosia
    VINOSIA Ué Pàssula Primitivo di Manduria DOC
    € 21,13*
    Vinosia Est. 2004 Primitivo Merlot Salento Primitivo IGT
    Vinosia
    Est. 2004 Primitivo Merlot Salento Primitivo IGT
    € 12,26*
    Vinosia Sesto A Quinconce Irpinia Aglianico DOC
    Vinosia
    Sesto A Quinconce Irpinia Aglianico DOC
    € 85,79*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD