Preistipp
Prijs tip!
Land
Frankrijk
Provence
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fris & fruitig
Rabatt
-13%

2023

One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

Domaine Val d´Astier, Provence

Normale prijs: € 12,73

Special Price € 11,06*

0.750l · € 14,75/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Expressieve roséwijn uit de Provence, Frankrijk
  • IGP kwaliteitsbenaming Vin de Pays des Maures
  • Overwegend fruitige smaken met nuances van frambozen en kersen
  • Perfect bij zomerse gerechten en lichte mediterrane gerechten
  • Evenwichtig, fris en elegant met een lange afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    M. Chapoutier M. Chapoutier Beaurevoir Tavel AOC
    M. Chapoutier
    M. Chapoutier Beaurevoir Tavel AOC
    € 14,16*
    Mirabeau Mirabeau »X« Rosé
    Mirabeau
    Mirabeau »X« Rosé
    € 11,06*
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez Fleur de Mer Rosé Côtes de Provence AOC
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez
    Fleur de Mer Rosé Côtes de Provence AOC
    € 13,16*
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez Côtes de Provence Cep dOr Rosé Côtes de Provence AOC
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez
    Côtes de Provence Cep dOr Rosé Côtes de Provence AOC
    € 13,08*
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez Fleur de Mer Rosé Côtes de Provence AOC
    Les Maîtres Vignerons de St. Tropez
    Fleur de Mer Rosé Côtes de Provence AOC
    € 13,08*
Beschreibung

Wijn noot: One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

De One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP van het bekende Domaine Val d'Astier is een rosékleurige wijn gemaakt van heerlijke druiven uit de beroemde teeltregio Provence in Frankrijk. Met zijn frisse en fruitige smaak is het de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een fijne en makkelijk te drinken wijn. Aroma's van bessen en citrusvruchten komen naar voren in de smaak bij het proeven van de rosé en zijn een perfecte begeleider van zomerse salades, lichte visgerechten of een fris antipastischotel. De One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP is een heerlijke begeleider voor zomeravonden en brengt met zijn kleur en smaak gegarandeerd zonneschijn in elk glas.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

Onze One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP van Domaine Val d'Astier in de Provence is een frisse, fruitige wijn. Ideaal bij de volgende gerechten:

  • Gegrilde groenten met geitenkaas
  • Paella of risotto met zeevruchten
  • Zomerfruitsalade met munt

Domaine Val d´Astier

Domaine Val d´Astier de wijnmaker achter One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

Domaine Val d'Astier is een gerenommeerd wijnhuis in de prachtige regio Provence dat al generaties lang in de familie is. Met zijn unieke geografische ligging aan de voet van de Alpilles en de invloed van het mediterrane klimaat, produceert het domein enkele van de beste wijnen in de regio. Domaine Val d'Astier staat bekend om zijn diverse en complexe wijnen gemaakt van de druivensoorten Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault. De zorgvuldige selectie van de druiven en de ambachtelijke verwerking dragen bij aan de uitstekende kwaliteit en onderscheidende smaak van de wijnen. Naast de rode wijnen staat Domaine Val d'Astier ook bekend om zijn verfrissende rosés, die verrukken met aroma's van rood fruit en een bloemig boeket. Het wijnhuis biedt ook een selectie witte wijnen die indruk maken met hun heldere en elegante karakter. Domaine Val d'Astier hecht veel belang aan duurzaamheid en werkt volgens traditionele methoden om de natuurlijke smaken en kenmerken van de druiven te behouden. Bezoekers van het wijnhuis kunnen dit aan den lijve ondervinden tijdens een rondleiding door de wijngaarden en wijnkelder. Als je op zoek bent naar authentieke en karaktervolle wijnen uit de Provence, dan is Domaine Val d'Astier de perfecte keuze. Proef de wijnen ter plekke of bestel ze online en geniet van de onvergelijkbare geur en smaak van deze unieke wijnen.


Provence

Provence het teeltgebied van de One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

De Provence, genesteld in het zonovergoten zuiden van Frankrijk, is een schilderachtige streek die wordt gekenmerkt door de fuchsia-ontwerpen van lavendelvelden en het diepere groen van olijfgaarden. Het is net zo bekend om zijn prachtige landschap als om zijn wijn van wereldklasse en staat bekend als de bakermat van de Franse roséwijn. De Provence is qua oppervlakte het grootste roséwijnbouwgebied ter wereld en produceert veel lichte, droge roséwijnen die perfect passen bij het mediterrane dieet. Maar vergeet niet dat deze regio ook uitstekende rode wijnen en een paar opmerkelijke witte wijnen produceert. De druivenrassen die hier het meest voorkomen, weerspiegelen de diversiteit van het klimatologische en geologische erfgoed van de regio. Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Tibouren zijn enkele van de hoofdrolspelers die de roséwijnen uit de Provence hun onderscheidende karakter geven. Syrah en Cabernet Sauvignon vervolledigen het palet en voegen diepte en structuur toe aan de rode wijnen. Wat de witte wijnen betreft, is de rol van Vermentino (of Rolle, zoals hij hier wordt genoemd) de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Het produceert wijnen met tropisch fruit, knapperige zuren en een vleugje zilte mineraliteit. Maar wat me het meest fascineert aan de Provence is de ongetemde schoonheid van het terroir. Steile heuvels, rotsachtige hellingen en een bodem die varieert van kalksteen en klei tot zanderige leisteen. Dit alles onder de constante invloed van Le Mistral, die krachtige, koele noordwestenwind die zorgt voor knisperende nachten en de druiven gezond houdt. De wijnmakers van de Provence zijn meesters in het overbrengen van al deze invloeden in de fles. In elke slok wijn uit deze streek proef je het levendige fruit, de subtiele mineraliteit en dat vleugje kruiden dat je doet denken aan de prachtige landschappen van de Provence. Een glas wijn uit de Provence brengt je direct naar deze betoverende hoek van Frankrijk, en dat moet je gewoon ervaren.



One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP wordt geproduceerd door Domaine Val d´Astier in het teeltgebied Provence in Frankrijk.
Als je One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Domaine Val d´Astier misschien ook lekker.
Domaine Val d´Astier en One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP zijn afkomstig van Provence.

Details

Extra informatie: One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP

Naam One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP
Wijnbouwgebied Provence
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Grenache, Cinsault, Syrah, Ugni Blanc
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Domaine Val d'Astier F 83310 Cogolin
Wijnmaker Domaine Val d´Astier

UVP
€ 12,73
€ 11,06*
0.750l·€ 14,75/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Domaine Val d´Astier

    Domaine Val d´Astier One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP
    Domaine Val d´Astier
    One Maures Rosé Vin de Pays des Maures IGP
    € 11,06*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD