Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)

Vignobles Michel Gassier, Rhône

€ 41,57*
1.50l · € 27,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • AOP Costières de Nîmes rode wijn in magnumfles
  • Rhône-streek, Frankrijk
  • Intense fruit- en kruidensmaken
  • Evenwichtige tanninestructuur, lange afdronk
  • Duurzame productie, biodynamische teelt

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Château d
    Château d'Aussières
    Blason d'Aussières Corbières AOC Magnum (1,5l)
    € 32,36*
    Flo Busch Pointe du Jour IGP
    Flo Busch
    Pointe du Jour IGP
    € 52,63*
    d
    d'Ouréa
    Vacqueyras rouge AOC
    € 53,14*
    Flo Busch Petite Nymphe IGP
    Flo Busch
    Petite Nymphe IGP
    € 31,95*
Beschreibung

Wijn noot: Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)

Kleur: donkerrood met violette reflecties. Karakteristieken: zuiver en complex. zwart fruit, kersen en de geur van door de zon verwarmde rolstenen. dicht, fluweelachtig met veel body en aroma's van cacao, gedroogde specerijen en grafiet. zeer aanwezige maar goed geïntegreerde tannines. frisse, fruitige afdronk met minerale tonen.


Vignobles Michel Gassier

Vignobles Michel Gassier de wijnmaker achter Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)

Vignobles Michel Gassier is een gerenommeerde wijnmaker uit de Rhône-streek in Zuid-Frankrijk, bekend om zijn eersteklas wijnen en inzet voor duurzaamheid. De familie Gassier kan terugblikken op een lange wijnbouwtraditie en cultiveert vandaag in totaal ongeveer 40 hectare wijngaarden in de beroemde appellations Costières de Nîmes, Côtes du Rhône en Tavel. De wijnen van Vignobles Michel Gassier worden gekenmerkt door de diversiteit en de kenmerken van de verschillende terroirs waarop ze verbouwd worden. De wijnstokken groeien op kalk- en kiezelbodems die voor een optimale drainage zorgen en de druiven een hoge concentratie aan aroma's en tannines geven. De wijnen worden gekenmerkt door een evenwicht tussen frisheid en intensiteit en maken indruk door hun complexiteit en expressiviteit. Michel Gassier is een pionier in duurzame wijnbouw en vertrouwt op ecologisch beheer in zijn wijngaarden, waarbij rekening wordt gehouden met de bescherming van de biodiversiteit en de kwaliteit van de druiven. Hij vertrouwt op natuurlijke methoden om de bodem te behouden en de micro-organismen te bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid en voeding van de wijnstokken. Het resultaat zijn wijnen die niet alleen heerlijk smaken, maar ook in harmonie met de natuur zijn gemaakt. Vignobles Michel Gassier wordt beschouwd als een van de beste producenten in de regio en zijn wijnen hebben al talloze prijzen ontvangen. Als je op zoek bent naar wijnen met karakter en persoonlijkheid, moet je zeker eens kijken naar wat Vignobles Michel Gassier te bieden heeft.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)

De weelderige Rhônevallei in Frankrijk is al sinds mensenheugenis een emblematisch wijnbouwgebied. Het is een landschap van buitengewone diversiteit en complexiteit, waar het charisma van het terroir samenkomt met een delicaat evenwicht tussen mediterrane en continentale klimaatinvloeden om wijnen van opmerkelijke intensiteit en structuur te produceren. De Rhône is verdeeld in twee hoofdregio's: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône. In het noorden getuigen wijnen zoals de legendarische Côte-Rôtie of de complexe Hermitage van de unieke expressiviteit van de Syrah-druif. Dit zijn wijnen die me blijven verbazen door hun kracht, complexe aromatische profiel en indrukwekkende levensduur. Het zuiden van de Rhône is beroemd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape, waar de smaken van wel 18 verschillende druivensoorten in vele facetten worden weerspiegeld door imposante galets roulés stenen. Dit zijn wijnen die het gehemelte op de meest sensuele manier verleiden met hun volle fruit, kruiden en fluweelzachte structuur. De Rhônevallei is ook de thuisbasis van prachtige witte wijnen. De finesse en minerale frisheid van een Condrieu, bijvoorbeeld, is gewoonweg onvergelijkbaar, en de romige complexiteit van een witte Hermitage of Châteauneuf-du-Pape biedt wijnkenners een compleet andere, maar niet minder fascinerende smaakervaring. Het Rhône wijngebied weeft een rijk en gevarieerd tapijt van smaken, texturen en stijlen. Het is een labyrint van buitengewone smaken dat elke wijnliefhebber een zintuiglijke ontdekkingsreis belooft. In mijn rol als sommelier onderzoek ik voortdurend de dynamische onderlinge relaties tussen druivensoorten, terroir en klimaat en hoe deze tot uiting komen in een glas wijn. De Rhône is hiervoor een uitzonderlijk speelveld en een grote bron van inspiratie voor mij. Ik geniet er altijd van om de magische wijnen van deze regio te ontdekken en aan te bevelen.



Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Vignobles Michel Gassier in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Vignobles Michel Gassier misschien ook lekker.
Vignobles Michel Gassier en Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)

Naam Nostre Pais Rouge AOP Cost. Nîmes Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 15.00
Druivensoorten 45 % Grenache, 25% Syrah, 15% Carignan, 10% Mouvedre, 5 % Cinsault
Restsuiker (g/l) 0,60
Zuurgraad (g/l) 1,57
Serveertemperatuur 16-17°C°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Vignobles Michel Gassier , FR 30132 Caissargues
Wijnmaker Vignobles Michel Gassier

€ 41,57*
1.50l·€ 27,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Vignobles Michel Gassier

    Vignobles Michel Gassier Côtes du Rhône AOP
    Vignobles Michel Gassier
    Côtes du Rhône AOP
    € 13,08*
    Vignobles Michel Gassier Nostre Pais Blanc AOP Costières de Nîmes
    Vignobles Michel Gassier
    Nostre Pais Blanc AOP Costières de Nîmes
    € 14,42*
    Vignobles Michel Gassier Gris de Grenache Rosé AOC
    Vignobles Michel Gassier
    Gris de Grenache Rosé AOC
    € 11,01*
    Vignobles Michel Gassier 6 Voordeelpakket Nostre Pais Blanc AOP Costières de Nîmes
    Vignobles Michel Gassier
    6 Voordeelpakket Nostre Pais Blanc AOP Costières de Nîmes
    € 84,41*
    Vignobles Michel Gassier Lou Coucardié Rouge AOP Costières de Nîmes
    Vignobles Michel Gassier
    Lou Coucardié Rouge AOP Costières de Nîmes
    € 28,58*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD