Land
Italië
Trentin
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2017

Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Foradori, Trentin

€ 34,90*
0.75l · € 46,53/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Donker fruit, intens aroma, kruidig.
  • Biodynamische landbouwmethoden, teeltgebied Trentin.
  • 25 maanden gerijpt in eiken vaten.
  • Vigneti delle Dolomiti IGT typering.
  • Teroldego druivensoort, één enkele Morei wijngaard.

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Foradori Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 35,82*
    Foradori Morei Cilindrica Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Morei Cilindrica Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 51,44*
    Foradori Sgarzon Cilindrica Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Sgarzon Cilindrica Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 51,44*
    Cavit Teroldego Rotaliano DOC Maso Cervara
    Cavit
    Teroldego Rotaliano DOC Maso Cervara
    € 21,44*
    Foradori Sgarzon Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Sgarzon Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 36,96*
Beschreibung

Wijn noot: Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Informatie: Teroldego van de Morei (Trentino dialect voor donker) site in Campo Rotaliano, Mezzolombardo, verbouwd op 2,5 hectare alluviale alluvium. De Morei site wordt beschermd tegen koude noordenwinden door nabijgelegen, steile rotswanden. De rots slaat overdag warmte op die 's nachts op de wijngaard wordt uitgestraald. De bodem hier is zeer steenachtig, dus relatief warm, dicht, donker en mineraal, wat de gelijknamige wijn Morei Teroldego weerspiegelt. De wijn rijpte acht maanden in Spaanse kelderamforen, zogenaamde tinajas. Kleur transparant granaatrood, vervagend naar paars Neus Van het broerspaar Morei en Sgarzon is de Morei altijd de donkerdere en ook donkerder gefruite wijn, zoals de naam al doet vermoeden. In het eerder koele wijnjaar verschijnen tonen van rood en blauw fruit in het bouquet, die elk een geschudde hoeveelheid zuren met zich meedragen. Met een beetje meer warmte van buitenaf worden de warme innerlijke tonen waarneembaar. Zoethout mengt zich met het fruit, zonverwarmd kreupelhout en een beetje klei en steen. Smaak In de mond toont de wijn de heerlijke spanning en schuurpapierachtige tannine van rode wijnen uit de amfora. De Morei is stevig en transparant met frisse, kenmerkende tannine, levendige zuren en hetzelfde rode en blauwe fruit dat voor spanning zorgde in de neus. Deze jonge Morei mag, nee, moet wat tijd in de karaf voordat je ervan geniet. (Vis, Kabeljauw, Fruitige Groenten (Nachtschade)) (Kaas, Groenten & Vegetarisch, Salades, Zuidvruchten, Rode Biet/Gele Biet, Vegetarische Gerechten) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt d.d. 18/03/2019, Copyright Christoph Raffelt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Pasta met gehaktballetjes, bloedsinaasappelsap en hun schillen (Vlees, Pasta, Pizza, Polenta & Risotto, Pasta) | Lasagne van kabeljauw met tomaten (Vis, Kabeljauw, Fruitige Groenten (Nachtschade)) | Bietensalade met vijgen, geitenkaas en walnoten (Vegetarisch) (Kaas, Groenten & Vegetarisch, Salades, Zuidvruchten, Bieten, Vegetarische Gerechten)

Foradori

Foradori de wijnmaker achter Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Elisabetta Foradori is een bekroonde wijnmaker uit de regio Trentino in Italië. Als pionier op het gebied van biodynamische landbouw heeft ze het tot haar missie gemaakt om haar liefde voor de natuur te weerspiegelen in haar wijnen. Ze runt haar wijnhuis al meer dan 30 jaar met passie en toewijding en is erin geslaagd om een van de bekendste wijnhuizen van Italië te worden. Elisabetta Foradori staat bekend om haar uitzonderlijke rode wijnen, vooral haar Lagrein en Teroldego rassen. De wijnen zijn expressief, diepgaand en hebben een onmiskenbaar karakter. Elke wijn wordt door haar persoonlijk gemaakt met veel aandacht voor detail en vakmanschap. Hiervoor gebruikt ze zowel traditionele als moderne technieken die de wijnen tot een unieke smaakervaring maken. Voor Elisabetta Foradori is duurzaamheid meer dan een trend. Het is een filosofie die ze consequent toepast in haar werk. Met biologisch-dynamische landbouw slaagt ze erin om een nauwe relatie met de natuur aan te gaan. Dit resulteert in wijnen die het karakter van het terroir weerspiegelen en de ziel van Trentino vangen. Elisabetta Foradori is een wijnmaker die met haar inzet en passie een revolutie teweeg heeft gebracht in de Italiaanse wijnwereld. Haar wijnen zijn een uitdrukking van haar liefde voor de natuur en haar regio en worden gewaardeerd door kenners en fijnproevers over de hele wereld.


Trentin

Trentin het teeltgebied van de Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Trentino, beter bekend als Trentino, is een Italiaans juweel van wijnproductie dat wereldwijd de harten van wijnliefhebbers verovert. In mijn rol als sommelier vind ik het fascinerend hoe dit gebied, dat zich uitstrekt tot in de Dolomieten, erin slaagt om zowel intense rode wijnen als delicate witte wijnen te produceren. Geografisch wordt Trentino gekenmerkt door een rijke diversiteit aan microklimaten en bodems. Zodra je het diepe groen van de wijngaarden over het heuvelachtige landschap ziet verspreiden, begrijp je het unieke karakter van deze regio. Met meer dan 10000 hectare wijngaarden die zich uitstrekken van de vlakke valleien tot de steile berghellingen, combineert Trento alpine frisheid met mediterrane warmte, waardoor de wijnen die hier geproduceerd worden hun onderscheidende karakter krijgen. Deze regio produceert enkele van de beste mousserende wijnen van Italië, Trento DOC genaamd, gemaakt volgens de klassieke methode van mousserende wijnproductie. Fijn mousserend en met een verbazingwekkende complexiteit, zijn ze een echte traktatie voor het gehemelte. Maar Trento produceert ook uitstekende stille wijnen. Onder de witte variëteiten is Nosiola bijzonder opmerkelijk en smakelijk, terwijl Teroldego en Marzemino eruit springen als uitstekende rode wijnen. Teroldego, met zijn intense aroma's van donker fruit, kruiden en cacao, is echt een wijn die het terroir van Trentino prachtig uitdrukt. Marzemino daarentegen, een lichte, verfrissende rode wijn die perfect samengaat met een verscheidenheid aan gerechten, is een echte uitdrukking van de diversiteit van de wijnproductie in Trentino. Voor zowel kenners als beginners is de wijnregio Trentino een echte schatkist die wacht om ontdekt te worden. Het heeft de potentie om je uit je wijncomfortzone te halen en je te verrassen met aroma's en smaken die je nooit had verwacht. Het is een koninklijk feest voor het gehemelte en de zintuigen.



Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT wordt geproduceerd door Foradori in het teeltgebied Trentin in Italië.
Als je Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT lekker vond, vind je de andere wijnen van Foradori misschien ook lekker.
Foradori en Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT zijn afkomstig van Trentin.

Details

Extra informatie: Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT

Naam Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
Wijnbouwgebied Trentin
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2017
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
bewaarbaar 2035
Druivensoorten Teroldego
Restsuiker (g/l) 1 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.9 g/l
Serveertemperatuur 16°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Aziende Agricola Foradori, Via D. Chiesa 1, 38017 Mezzolombardo / Italy, bio-Zertifikat: IT-BIO-006
Wijnmaker Foradori

€ 34,90*
0.75l·€ 46,53/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Foradori

    Foradori Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 19,84*
    Foradori Fontanasanta - Manzoni Bianco Vigneti dell Dolomiti IGT
    Foradori
    Fontanasanta - Manzoni Bianco Vigneti dell Dolomiti IGT
    € 21,90*
    Foradori Granato Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Granato Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 54,54*
    Foradori Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 35,82*
    Foradori Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    Foradori
    Morei Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 34,90*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD