Preistipp
Prijs tip!
Land

Valle Central
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig
Rabatt
-22%

2021

Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes, Valle Central

Normale prijs: € 21,44

Special Price € 16,83*

0.75l · € 22,44/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Herkomst: Wereldberoemd wijnbouwgebied Valle Central, Chili.
  • Druivensoort: volle en intense cabernet sauvignon
  • Smaak: Aroma's van zwarte kersen, chocolade en kruiden
  • Lagering: 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten
  • Onderscheidingen: Meermaals bekroonde topwijn

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Vińa Valdivieso Cabernet Franc Single Vineyard Valle de Curico - Chile
    Vińa Valdivieso
    Cabernet Franc Single Vineyard Valle de Curico - Chile
    € 19,18*
    Montes Montes Alpha Special Cuvée Cabernet Sauvignon
    Montes
    Montes Alpha Special Cuvée Cabernet Sauvignon
    € 20,50*
    Haras de Pirque Hussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
    Haras de Pirque
    Hussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
    € 15,31*
    Vińa Carmen Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon
    Vińa Carmen
    Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon
    € 13,54*
    Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    Montes
    Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
    € 11,05*
Beschreibung

Wijn noot: Montes Alpha Cabernet Sauvignon

De Montes Alpha Carbenet Sauvignon toont intens en diep robijnrood in het glas. De neus is elegant en complex met kenmerkende aroma's van viooltjes, fruit (vooral rood), pure chocolade, zwarte peper en sigarendoos. Perfect in balans in de mond toont deze rode wijn uit Chili zijn ware klasse en finesse, met krachtige, rijpe en goed geïntegreerde tanni, een geweldige structuur en dichte rassensmaken. Medium body, maar met een mooie rijkdom en een lange, licht peperige afdronk. Pas kort voor het bottelen voegt Montes de kleine 10 procent Merlot toe aan de Cabernet Sauvignon, wat het fruitige karakter van zijn Alpha wijn zachtjes onderstreept en harmonieus afrondt. Een favoriet bij vleesgerechten, van T-bone steak tot kalfskoteletjes in cabernetsaus, lamsbout, gebraden varkensribstuk, wild tot Mongools rundvlees en andere specialiteiten uit de Aziatische keuken, bij oosterse gerechten of pure chocolade.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Montes Alpha Cabernet Sauvignon

is geliefd bij vleesgerechten, van T-bone steak tot kalfskoteletjes in cabernetsaus, lamsbout, gebraden varkensribstuk, wild en wildstoofpot tot Mongools rundvlees en andere specialiteiten uit de Aziatische keuken, met oosterse gerechten of pure chocolade.

Montes

Montes de wijnmaker achter Montes Alpha Cabernet Sauvignon

De wijnmaker Montes uit de Valle Central in Chili staat bekend om zijn uitstekende wijnen, die met veel liefde en zorg worden geproduceerd. De druiven worden met de hand geplukt en opgeslagen in speciale vaten om het volledige scala aan aroma's te behouden. De wijnmaker hecht veel belang aan duurzame productie en vertrouwt op biologische teelt en het gebruik van natuurlijke meststoffen. Het resultaat zijn wijnen met een ongelooflijke frisheid, fruitigheid en complexiteit. Hoewel Montes al vele jaren groot succes viert, blijft de wijnmaker bescheiden en werkt hij continu aan de verdere ontwikkeling van zijn wijnen. Met een breed scala aan druivensoorten is er voor elke smaak wat wils - van krachtige rode wijnen tot subtiele witte wijnen. Een bezoek aan de wijnmakerij is een absoluut hoogtepunt voor elke wijnliefhebber om de passie en het vakmanschap van Montes uit de eerste hand te ervaren.


Valle Central

Valle Central het teeltgebied van de Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Valle Central, ook bekend als Central Valley, is een van de meest opmerkelijke en productieve wijngebieden in Chili. Dit idyllische wijnbouwgebied, gelegen aan de voet van de majestueuze Andes, strekt zich uit over ongeveer 400 km en staat bekend om de productie van een indrukwekkende verscheidenheid aan topwijnen. De wijnbouwcultuur in Valle Central gaat meerdere eeuwen terug, maar het gebied kwam pas echt tot bloei tegen het einde van de 20e eeuw, toen investeringen in moderne technieken en methoden een sterke impuls gaven aan de kwaliteit. Valle Central, gelegen in het hart van de Chileense wijnindustrie, produceert ongeveer 90% van de Chileense wijn en wordt gekenmerkt door een opmerkelijk mediterraan klimaat dat ervoor zorgt dat de druiven optimaal rijpen. Het profiteert van warme dagen en koele nachten, een regenseizoen dat buiten de oogsttijd valt en een schaarste aan plantenziektes, die allemaal bijdragen aan de productie van topwijnen. Er groeien talloze druivensoorten, maar Valle Central staat vooral bekend om zijn expressieve Cabernet Sauvignon en Merlot, die rijke, complexe en fruitige smaken hebben. En niet te vergeten de inheemse Carménère, een bijna uitgestorven Bordeauxvariëteit die in dit teeltgebied nieuw leven is ingeblazen en zich onderscheidt door zijn unieke karakter en uitzonderlijke kwaliteit. Maar Valle Central produceert ook witte wijnen van grote kwaliteit. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn de belangrijkste variëteiten. De wijnen boeien met hun verfrissende zuren en aroma's van tropisch fruit en citrustonen. De rijke bodem van Valle Central, een mix van klei, zand en vulkanische mineralen, geeft de wijnen een onderscheidend karakter. Met zijn unieke terroir en toewijding aan kwaliteit en innovatie zet Valle Central zijn geschiedenis van wijnmaken voort en presenteert het zich als een van de meest dynamische en opwindende wijngebieden in Zuid-Amerika. Voor wijnliefhebbers is Valle Central een niet te missen bestemming.



Montes Alpha Cabernet Sauvignon wordt geproduceerd door Montes in het teeltgebied Valle Central in .
Als je Montes Alpha Cabernet Sauvignon lekker vond, vind je de andere wijnen van Montes misschien ook lekker.
Montes en Montes Alpha Cabernet Sauvignon zijn afkomstig van Valle Central.

Details

Extra informatie: Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Naam Montes Alpha Cabernet Sauvignon
Wijnbouwgebied Valle Central
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Cabernet Sauvignon: 90%, Merlot: 10%
Wijnverwerking Cabernet sauvignon en Merlot voor Montes Alpha Cabernet sauvignon komen van Montes' beroemde wijngaard in Apalta, vlakbij Santa Cruz, in de Colchagua Vallei. Alle druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, volledig ontsteeld, gekneusd en apart gefermenteerd per druivensoort en perceel. Na alcoholische gisting en een verlengde maceratieperiode, waarin de wijnen een maximum aan dichte aroma's, kleur en tannines uit de bessenschillen concentreren, rijpen ze twaalf maanden in nieuwe en gebruikte Franse eiken barriques. Pas kort voor het bottelen voegt Montes de kleine 10 procent Merlot toe aan de Cabernet Sauvignon, die het fruitige karakter van zijn Alpha wijn zachtjes benadrukt en harmonieus afrondt.
Serveertemperatuur 18.0°C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Wein Wolf GmbH, Königswinterer Str. 552, 53227 Bonn
Wijnmaker Montes

UVP
€ 21,44
€ 16,83*
0.75l·€ 22,44/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Montes

    Montes Montes Twins
    Montes
    Montes Twins
    € 11,05*
    Montes Montes Reserva Chardonnay
    Montes
    Montes Reserva Chardonnay
    € 9,68*
    Montes Montes Reserva Cabernet Sauvignon
    Montes
    Montes Reserva Cabernet Sauvignon
    € 9,68*
    Montes Montes Alpha Cabernet Sauvignon
    Montes
    Montes Alpha Cabernet Sauvignon
    € 16,83*
    Montes Montes Reserva Merlot
    Montes
    Montes Reserva Merlot
    € 9,68*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD