Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Montecastro Ribera del Duero DO

Montecastro, Ribera del Duero

€ 22,49*
0.75l · € 29,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Oorsprongsgebied: Ribera del Duero, Spanje
  • DO kwaliteitswijn van Spaanse topkwaliteit
  • Expressieve, complexe rode wijn met fruitige tonen
  • Ideaal voor wijnliefhebbers, uitstekend bij vleesgerechten
  • Gerijpt op eikenhout, hoog rijpingspotentieel

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Miquel Oliver Joia Merlot DO Pla i Llevant
    Miquel Oliver
    Joia Merlot DO Pla i Llevant
    € 27,95*
    Bodegas Cair Cair Seleccion La Aguilera
    Bodegas Cair
    Cair Seleccion La Aguilera
    € 18,49*
    Jean Leon Jean Leon  Vinya Palau  Merlot
    Jean Leon
    Jean Leon Vinya Palau Merlot
    € 28,58*
    Felix Callejo Finca Valdelroble
    Felix Callejo
    Finca Valdelroble
    € 28,69*
    Abadal Abadal 5 Merlot Pla de Bages DO
    Abadal
    Abadal 5 Merlot Pla de Bages DO
    € 15,82*
Beschreibung

Wijn noot: Montecastro Ribera del Duero DO

Kruidig, diep robijnrood van kleur, deze 2013 Montecastro heeft tonen van espresso, chocolade en zwart fruit. Deze zijdezachte wijn toont een goede textuur, elegantie en indrukwekkende zuiverheid, goed geïntegreerd met de lange rijping op vat. De goede zuren en rijpe tannines maken de wijn vroeg drinkbaar en raden aan om hem de komende 10 jaar te drinken.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Montecastro Ribera del Duero DO

De Montecastro Ribera del Duero DO is een volle rode wijn met intense smaken en een krachtige structuur. Het is een uitstekende begeleider van gerechten met sterke aroma's en smaken. Hier zijn enkele gerechten die goed harmoniëren met deze wijn: - Rundvleesgerechten zoals rundergoulash of ossenhaas in een pittige saus - Wildgerechten zoals hert, ree of wild zwijn - Kaasgerechten zoals een sterke Manchego of een blauwe kaas - Gerechten met donkere sauzen, zoals Bolognesesaus of Madeira-saus Over het algemeen passen gerechten met sterke kruiden zoals knoflook, chili of tijm ook heel goed bij deze wijn.

Montecastro

Montecastro de wijnmaker achter Montecastro Ribera del Duero DO

Montecastro is een gerenommeerde wijnmaker uit Ribera del Duero, een van de meest prestigieuze wijngebieden in Spanje. De familie heeft een lange traditie in wijnbouw en produceert sinds 1998 wijnen van de hoogste kwaliteit van de prachtige locaties rond de rivier de Duero. De wijngaarden van Montecastro beslaan 48 hectare, die liefdevol en aandachtig met de hand worden bewerkt. Elke wijngaard is uniek en heeft zijn eigen terroir, wat wordt weerspiegeld in de karakteristieke aroma's en smaken van de verschillende Montecastro wijnen. De productie begint met de zorgvuldige selectie van de druiven, die met de hand worden geoogst en in kleine kratten worden vervoerd. Na een zachte persing vindt de gisting plaats in roestvrijstalen tanks of eiken vaten. De respectvolle technieken van de Montecastro wijnbouw geven de wijnstokken voldoende tijd om hun volle kracht en verscheidenheid aan aroma's te ontwikkelen, waardoor een perfecte balans ontstaat tussen de complexiteit en elegantie van de wijnen. De belangrijkste druif is de beroemde Tempranillo druif, die bijzonder indrukwekkend is in de Montecastro wijngaarden vanwege zijn uitstekende concentratie en structuur. Montecastro wijnen staan wereldwijd bekend om hun evenwichtige frisheid en fruitigheid, een mooie structuur, fluweelzachte tannines en een elegante kruidigheid. Bijzonder opmerkelijk zijn de Montecastro Reserva, die een lichte maar volle wijn oplevert, en de Montecastro Gran Reserva, die een complexe, diepe en expressieve - en toch voor Ribera del Duero ongewoon superelegante - smaakervaring creëert. De wijnen van Montecastro zijn een ware ontdekking voor elke wijnliefhebber die de magie van de Spaanse wijntraditie wil ervaren en voor wie het individuele karakter van een wijn altijd doorslaggevend is.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Montecastro Ribera del Duero DO

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Montecastro Ribera del Duero DO wordt geproduceerd door Montecastro in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Montecastro Ribera del Duero DO lekker vond, vind je de andere wijnen van Montecastro misschien ook lekker.
Montecastro en Montecastro Ribera del Duero DO zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Montecastro Ribera del Duero DO

Naam Montecastro Ribera del Duero DO
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Druivensoorten Tempranillo, Merlot
Rebsorte Merlot, Tempranillo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas y Vińedos Montecastro S.A., Crta. VA-130, Castrillo de Duero, Valladolid, Espańa
Wijnmaker Montecastro

€ 22,49*
0.75l·€ 29,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Montecastro

    Montecastro Montecastro Ribera del Duero DO
    Montecastro
    Montecastro Ribera del Duero DO
    € 22,49*
    Montecastro Montecastro Ribera del Duero DO
    Montecastro
    Montecastro Ribera del Duero DO
    € 22,02*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD