Land
Italië
Pramaggiore
Sorte
Rode wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

Santa Margherita, Pramaggiore

€ 8,89*
0.75l · € 11,85/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Italiaanse rode wijnspecialiteit uit de regio Pramaggiore
  • DOC kwaliteitswijn met Merlot druiven
  • Ronde, fruitige en evenwichtige smaak
  • Perfect bij stevige vleesgerechten
  • weerspiegelt de authenticiteit van de Noord-Italiaanse wijnbouw

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Colomba Bianca Merlot Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Merlot Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 9,15*
    Contessa Marina Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    Contessa Marina
    Passione di Puglia Rosso IGT 14 CM
    € 10,29*
    Luce del Sole Primitivo Merlot Tarantino IGT Luce del Sole
    Luce del Sole
    Primitivo Merlot Tarantino IGT Luce del Sole
    € 8,22*
    Forchir Merlot DOC Famiglia Bianchini
    Forchir
    Merlot DOC Famiglia Bianchini
    € 10,54*
    Colomba Bianca Merlot Sicilia DOC Colomba Bianca
    Colomba Bianca
    Merlot Sicilia DOC Colomba Bianca
    € 9,15*
Beschreibung

Wijn noot: Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

Typische robijnrode kleur. Goede structuur met intense aroma's van rode bes en viooltjes. Goed in balans met aangename zuren en een fijne, lang aanhoudende afdronk. De geoogste druiven blijven 8-12 dagen op hun schil liggen om de fijne aroma's en kleurstoffen eruit te halen. Daarna ondergaat de wijn een malolactische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 25-30°C in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt jong gebotteld om zijn frisse fruitigheid te behouden. Het wijnhuis werd in de jaren 1930 opgericht door de ingenieuze en vooruitziende zakenman Gaetano Marzotto. Zijn droom was om zijn agrarische en industriële belangen te combineren om het beste uit de bodems van Veneto en Trentino-Alto Adige te halen. Santa Margherita's sensationele concept om een single-variietal wijn van uitstekende kwaliteit te produceren met beperkte opbrengsten was revolutionair. Deze consistente focus op kwaliteit maakte van Santa Margherita een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de hele regio.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

Aanbevolen bij rijke gerechten zoals risotto met paddenstoelen, pasta of ravioli. Ook lekker bij gevogelte, gebraad of milde kaas. Drinktemperatuur ongeveer 17°C.

Santa Margherita

Santa Margherita de wijnmaker achter Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

Santa Margherita is een gerenommeerde wijnproducent uit Pramaggiore, een van de belangrijkste wijngebieden in Noord-Italië. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 19e eeuw. In de afgelopen decennia heeft het wijnhuis zich echter ontwikkeld tot een van de toonaangevende producenten van kwaliteitswijnen. De wijngaarden van Santa Margherita beslaan bijna 100 hectare en zijn voornamelijk beplant met de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec. De druiven worden met liefde en zorg verbouwd en geoogst om de hoogste kwaliteit en smaak te garanderen. De wijnen van Santa Margherita staan bekend om hun elegantie, veelzijdigheid en verfijning. De wijnen zijn vaak licht en fris met fruitige aroma's en hebben een perfecte structuur. De rode en witte wijnen van het wijnhuis winnen regelmatig prijzen op nationale en internationale wedstrijden en zijn populair bij sommeliers, wijnliefhebbers en fijnproevers. Bezoekers van het wijnhuis kunnen genieten van het prachtige landschap, wijnproeven en het wijnhuis verkennen. Het nabijgelegen restaurant biedt ook heerlijke gerechten die perfect samengaan met de wijnen. Als je op zoek bent naar een Italiaanse wijn van hoge kwaliteit, dan moet je Santa Margherita zeker eens proberen. Je zult niet teleurgesteld zijn.


Pramaggiore

Pramaggiore het teeltgebied van de Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

De wijnstreek Pramaggiore, gelegen in het prachtige noorden van Italië, is een waar juweeltje voor elke wijnliefhebber en ligt op slechts een steenworp afstand van de romantische Adriatische Zee. Als sommelier windt dit gebied me vooral op vanwege de opmerkelijke variëteit aan druivensoorten en wijnstijlen die hier te vinden zijn. Pramaggiore staat bekend om zijn vruchtbare bodems, die de ideale omstandigheden creëren voor het verbouwen van druiven. Klei en kalksteen domineren hier, wat de wijnen een karakteristieke mineraliteit en lichtheid geeft. De invloed van de nabijgelegen zee, het zachte klimaat en de ideale neerslagomstandigheden maken van Pramaggiore een paradijs voor de wijnstokken. Bijzonder opmerkelijk is de druivensoort Merlot, die zich bijzonder thuis voelt in Pramaggiore en wijnen produceert met een fluweelzachte structuur en rijpe aroma's van rood fruit. Even indrukwekkend zijn de wijnen gemaakt van de lokale druif Refosco, die bekend staat om zijn frisse en krachtige witte wijnen. Maar de echte trots van Pramaggiore zijn de inmiddels internationaal erkende en bekroonde Chardonnays en Verduzzos. De Chardonnays presenteren zich meestal als elegant en evenwichtig met onopvallende houtaroma's, terwijl de Verduzzo's een speels karakter bieden tussen zoetheid en zuurgraad en vaak overtuigen met hun uitgesproken geur. De wijnmakerijen in Pramaggiore leggen grote nadruk op duurzaamheid en respect voor de natuur. Traditionele wijnbouwtechnieken gaan hand in hand met moderniteit en innovatie. In Pramaggiore voel je de diepe verbondenheid met de wijncultuur en traditie, en de passie voor de wijnbouw is voelbaar in elke druppel wijn. Er wordt bijzondere nadruk gelegd op kwaliteit en vakmanschap, zodat elke wijn zijn eigen unieke verhaal vertelt. Voor mij als sommelier is Pramaggiore niet alleen een wijnbouwgebied, maar een plek waar kunst, natuur en passie op de mooiste manier samenkomen. Hier wordt niet alleen wijn gemaakt - het is de essentie van de Italiaanse levenshouding.



Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC wordt geproduceerd door Santa Margherita in het teeltgebied Pramaggiore in Italië.
Als je Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Santa Margherita misschien ook lekker.
Santa Margherita en Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC zijn afkomstig van Pramaggiore.

Details

Extra informatie: Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC

Naam Merlot Pramaggiore Santa Margherita DOC
Wijnbouwgebied Pramaggiore
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten 100% Merlot
Wijnverwerking De geoogste druiven blijven 8-12 dagen op hun schil om de fijne aroma's en kleurstoffen eruit te halen. Daarna ondergaat de wijn malolactische gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 25-30°C in roestvrijstalen tanks. De wijn wordt jong gebotteld om zijn frisse fruitigheid te behouden.
Restsuiker (g/l) 1,0 g/l
Zuurgraad (g/l) 5,2 g/l
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Santa Margherita Spa, Fossalta di Portogruaro - Via Ita Marzotto 8, 30025 Venezia, Italien
Wijnmaker Santa Margherita

€ 8,89*
0.75l·€ 11,85/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Santa Margherita

    Santa Margherita Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    Santa Margherita
    Santa Margherita Prosecco Valdobbiadene Superiore Brut DOCG
    € 13,08*
    Santa Margherita Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Pinot Grigio Valdadige Santa Margherita DOC
    € 12,05*
    Santa Margherita Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Stilrosé Chiaretto Riviera del Garda Classico Santa Margherita DOC
    € 11,84*
    Santa Margherita Lugana Santa Margherita DOC
    Santa Margherita
    Lugana Santa Margherita DOC
    € 15,10*
    Santa Margherita Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    Santa Margherita
    Santa Margherita Chardonnay Vigneti delle Dolomiti IGT
    € 10,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD