Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2021

Marrenon Doria Luberon AOC

Marrenon, Rhône

>> Slechts 3 stukken beschikbaar

Normale prijs: € 14,52

Special Price € 13,17*

0.75l · € 17,56/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de wijnstreek Rhône, Frankrijk
  • Geproduceerd onder AOC label
  • Levendig met fruitige tonen en florale nuances
  • Harmonieus, elegant en evenwichtig in de mond
  • Ideaal als begeleider van lichte en edele gerechten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    La Grange Tradition Blanc LAUBRET Côtes de Thongue IGP
    La Grange
    Tradition Blanc LAUBRET Côtes de Thongue IGP
    € 10,06*
    M. Chapoutier M. Chapoutier La Ciboise blanc Lubéron AOC
    M. Chapoutier
    M. Chapoutier La Ciboise blanc Lubéron AOC
    € 9,75*
    Les Jamelles Vin Orange Vin de France
    Les Jamelles
    Vin Orange Vin de France
    € 13,08*
    Roche-Audran Côtes du Rhône Blanc AOC
    Roche-Audran
    Côtes du Rhône Blanc AOC
    € 13,70*
    La Grange Rondeur Blanc VdF
    La Grange
    Rondeur Blanc VdF
    € 10,94*
Beschreibung

Wijn noot: Marrenon Doria Luberon AOC

Kleur: helder strogeel met zilverachtige accenten Aroma: aromatisch intens en complex in de neus met tonen van geelvlezig fruit (perzik, nectarine), fijne kruiden en specerijen, delicate hints van roomkaramel herinneren aan de gedeeltelijke rijping op eikenhout Smaak: Fluweelzacht in de mond met een elegant spel van zuren en zoetheid, aroma's van citroen, geroosterde noten en honing onderstrepen de zachte volheid in de mond, rond en harmonieus in balans met een mooie lengte De druiven worden begin oktober in de koele nachtelijke uren geoogst, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht en hier worden alle druivenrassen samen gevinifieerd. Hiervoor laten we de druiven eerst een korte tijd koud weken om de eerste aroma's en structuurgevende fenolen aan de druivenschillen te onttrekken, waarna ze naar de pneumatische persen gaan. Twintig procent van de voorzichtig geperste most wordt in eikenhouten vaten gedaan om te gisten (dertig procent nieuw hout) en de wijnen rijpen dan zes maanden in eikenhouten vaten, terwijl de overige tachtig procent van de most gist bij koele temperaturen van ongeveer 12 tot 14 °C in roestvrijstalen tanks. Beide partijen, hout en roestvrij staal, worden vervolgens gemengd en gebotteld als Doria.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Marrenon Doria Luberon AOC

Elegant aperitief of begeleider van gevogelte, gebraden kalfsnoot met champignonroomsaus, omelet met zwarte truffel of langoustine à larmoricaine (in pittige witte wijn-tomatensaus).

Marrenon

Marrenon de wijnmaker achter Marrenon Doria Luberon AOC

Marrenon is een wijnmaker uit de prachtige Franse Rhône-streek. Al meer dan 50 jaar produceert het wijnhuis uitstekende wijnen met druiven van hoge kwaliteit en traditionele productiemethoden. Het familiebedrijf is trots op zijn technologie en toewijding om wijnen te maken die de schoonheid en complexiteit van de regio perfect weergeven. Marrenon is gespecialiseerd in het maken van wijnen die opvallen door hun balans, kracht en finesse. Het wijnhuis biedt een indrukwekkende reeks wijnsoorten, waaronder rode, witte en roséwijnen. Elke wijn wordt gekenmerkt door het gebruik van perfect gerijpte druiven en het gebruik van moderne technologieën die een optimale aromaontwikkeling en rijping mogelijk maken. Marrenon hecht veel belang aan het milieu. Het wijnhuis werkt duurzaam, gebruikt hernieuwbare energie en is een pionier in het promoten van milieubeschermende maatregelen. De medewerkers van Marrenon zijn gepassioneerd en toegewijd aan hun werk en doen er alles aan om de best mogelijke wijnen te produceren die wereldwijd worden erkend om hun kwaliteit en smaak. Over het geheel genomen is Marrenon een uitstekende wijnmaker uit de Rhône die bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen die het terroir van de regio perfect vastleggen. Liefhebbers van Franse wijn mogen de kans niet missen om wijnen van Marrenon te proeven en de lange traditie en passie voor wijnmaken te ervaren die het domein kenmerken.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Marrenon Doria Luberon AOC

De weelderige Rhônevallei in Frankrijk is al sinds mensenheugenis een emblematisch wijnbouwgebied. Het is een landschap van buitengewone diversiteit en complexiteit, waar het charisma van het terroir samenkomt met een delicaat evenwicht tussen mediterrane en continentale klimaatinvloeden om wijnen van opmerkelijke intensiteit en structuur te produceren. De Rhône is verdeeld in twee hoofdregio's: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône. In het noorden getuigen wijnen zoals de legendarische Côte-Rôtie of de complexe Hermitage van de unieke expressiviteit van de Syrah-druif. Dit zijn wijnen die me blijven verbazen door hun kracht, complexe aromatische profiel en indrukwekkende levensduur. Het zuiden van de Rhône is beroemd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape, waar de smaken van wel 18 verschillende druivensoorten in vele facetten worden weerspiegeld door imposante galets roulés stenen. Dit zijn wijnen die het gehemelte op de meest sensuele manier verleiden met hun volle fruit, kruiden en fluweelzachte structuur. De Rhônevallei is ook de thuisbasis van prachtige witte wijnen. De finesse en minerale frisheid van een Condrieu, bijvoorbeeld, is gewoonweg onvergelijkbaar, en de romige complexiteit van een witte Hermitage of Châteauneuf-du-Pape biedt wijnkenners een compleet andere, maar niet minder fascinerende smaakervaring. Het Rhône wijngebied weeft een rijk en gevarieerd tapijt van smaken, texturen en stijlen. Het is een labyrint van buitengewone smaken dat elke wijnliefhebber een zintuiglijke ontdekkingsreis belooft. In mijn rol als sommelier onderzoek ik voortdurend de dynamische onderlinge relaties tussen druivensoorten, terroir en klimaat en hoe deze tot uiting komen in een glas wijn. De Rhône is hiervoor een uitzonderlijk speelveld en een grote bron van inspiratie voor mij. Ik geniet er altijd van om de magische wijnen van deze regio te ontdekken en aan te bevelen.



Marrenon Doria Luberon AOC wordt geproduceerd door Marrenon in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Marrenon Doria Luberon AOC lekker vond, vind je de andere wijnen van Marrenon misschien ook lekker.
Marrenon en Marrenon Doria Luberon AOC zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Marrenon Doria Luberon AOC

Naam Marrenon Doria Luberon AOC
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Vermentino: 60%, Grenache Blanc: 30%, Rousanne: 10%
Wijnverwerking De druiven worden begin oktober in de koele uren van de nacht geoogst, meteen naar de wijnmakerij gebracht en hier gevinifieerd met alle druivenrassen samen. De druiven worden eerst een korte tijd koud gemacereerd om de eerste smaken en structuurgevende fenolen uit de schillen te extraheren en vervolgens overgebracht naar de pneumatische persen. Twintig procent van de voorzichtig geperste most wordt in eikenhouten vaten gedaan om te gisten (dertig procent nieuw hout) en de wijnen rijpen vervolgens zes maanden in eikenhouten vaten, terwijl de overige tachtig procent van de most bij koele temperaturen van ongeveer 12 tot 14 °C in roestvrijstalen tanks gist. Beide partijen, hout en roestvrij staal, worden vervolgens samengevoegd en gebotteld als Doria.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Marrenon 84240 La Tour d'Aigues Frankreich
Wijnmaker Marrenon

>> Nur noch 3 Stück verfügbar

UVP
€ 14,52
€ 13,17*
0.75l·€ 17,56/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Marrenon

    Marrenon Classique Ventoux Rouge
    Marrenon
    Classique Ventoux Rouge
    € 7,69*
    Marrenon Classique Ventoux Rosé
    Marrenon
    Classique Ventoux Rosé
    € 7,69*
    Marrenon Marrenon Sepia Luberon AOC
    Marrenon
    Marrenon Sepia Luberon AOC
    € 14,98*
    Marrenon Marrenon Doria Luberon AOC
    Marrenon
    Marrenon Doria Luberon AOC
    € 13,17*
    Marrenon Classique Ventoux Blanc
    Marrenon
    Classique Ventoux Blanc
    € 7,69*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD