Land
Frankrijk
Rhône
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2022

Classique Ventoux Blanc

Marrenon, Rhône

Normale prijs: € 9,03

Special Price € 8,73*

0.75l · € 11,64/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Fruitig en wrang tegelijk, evenwichtige aroma's.
  • Uit de beroemde Rhône-regio
  • Een ideale begeleider van lichte gerechten en vis
  • Briljante witte wijn met een aantrekkelijk karakter
  • Geselecteerde druivensoorten van hoge kwaliteit uit Frankrijk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Domaine Terre de Tramontane Terre de Tramontane Arrivant Blanc AOP -
    Domaine Terre de Tramontane
    Terre de Tramontane Arrivant Blanc AOP -
    € 14,63*
    Barons de Rothschild Lafite Les Légendes R Bordeaux Blanc AOC
    Barons de Rothschild Lafite
    Les Légendes R Bordeaux Blanc AOC
    € 12,23*
    Baron Philippe de Rothschild Mouton Cadet Réserve Graves blanc AOC
    Baron Philippe de Rothschild
    Mouton Cadet Réserve Graves blanc AOC
    € 13,35*
    Luneau-Papin Le Verger AOP
    Luneau-Papin
    Le Verger AOP
    € 16,28*
Beschreibung

Wijn noot: Classique Ventoux Blanc

Kleur: bleek, glanzend strogeel Neus: fijne balans van de drie druivensoorten, licht grasachtige tonen versmelten met hints van gedroogde abrikozen, Clairette vult hints van rijpe peren aan, Roussanne de delicate bloemenaroma's Smaak: Prachtig in balans in de mond, sappig en delicaat fruitig met een levendige frisheid Om hun geurige druivenfruit en frisheid maximaal te behouden, worden Clairette, Roussanne en witte Grenache machinaal geoogst in de koele uren van de nacht en, veilig beschermd tegen oxidatie onder een laag inert gas, onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven voorzichtig geperst in pneumatische persen, de most wordt natuurlijk voorgeklaard door koude bezinking en nu gefermenteerd bij een koele 15 °C in roestvrijstalen tanks. Om geen milligram van hun levendige zuurgraad te verliezen, ondergaan de wijnen geen biologische zuurdegradatie en worden ze vroeg gebotteld en kort daarna vrijgegeven voor consumptie.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Classique Ventoux Blanc

Als aperitief, bij gegrilde vis en zeevruchten, lichte voorgerechten en salades of gewoon voor een vleugje vakantiegevoel thuis.

Marrenon

Marrenon de wijnmaker achter Classique Ventoux Blanc

Marrenon is een wijnmaker uit de prachtige Franse Rhône-streek. Al meer dan 50 jaar produceert het wijnhuis uitstekende wijnen met druiven van hoge kwaliteit en traditionele productiemethoden. Het familiebedrijf is trots op zijn technologie en toewijding om wijnen te maken die de schoonheid en complexiteit van de regio perfect weergeven. Marrenon is gespecialiseerd in het maken van wijnen die opvallen door hun balans, kracht en finesse. Het wijnhuis biedt een indrukwekkende reeks wijnsoorten, waaronder rode, witte en roséwijnen. Elke wijn wordt gekenmerkt door het gebruik van perfect gerijpte druiven en het gebruik van moderne technologieën die een optimale aromaontwikkeling en rijping mogelijk maken. Marrenon hecht veel belang aan het milieu. Het wijnhuis werkt duurzaam, gebruikt hernieuwbare energie en is een pionier in het promoten van milieubeschermende maatregelen. De medewerkers van Marrenon zijn gepassioneerd en toegewijd aan hun werk en doen er alles aan om de best mogelijke wijnen te produceren die wereldwijd worden erkend om hun kwaliteit en smaak. Over het geheel genomen is Marrenon een uitstekende wijnmaker uit de Rhône die bekend staat om het produceren van uitstekende wijnen die het terroir van de regio perfect vastleggen. Liefhebbers van Franse wijn mogen de kans niet missen om wijnen van Marrenon te proeven en de lange traditie en passie voor wijnmaken te ervaren die het domein kenmerken.


Rhône

Rhône het teeltgebied van de Classique Ventoux Blanc

De weelderige Rhônevallei in Frankrijk is al sinds mensenheugenis een emblematisch wijnbouwgebied. Het is een landschap van buitengewone diversiteit en complexiteit, waar het charisma van het terroir samenkomt met een delicaat evenwicht tussen mediterrane en continentale klimaatinvloeden om wijnen van opmerkelijke intensiteit en structuur te produceren. De Rhône is verdeeld in twee hoofdregio's: de noordelijke Rhône en de zuidelijke Rhône. In het noorden getuigen wijnen zoals de legendarische Côte-Rôtie of de complexe Hermitage van de unieke expressiviteit van de Syrah-druif. Dit zijn wijnen die me blijven verbazen door hun kracht, complexe aromatische profiel en indrukwekkende levensduur. Het zuiden van de Rhône is beroemd om zijn prachtige Châteauneuf-du-Pape, waar de smaken van wel 18 verschillende druivensoorten in vele facetten worden weerspiegeld door imposante galets roulés stenen. Dit zijn wijnen die het gehemelte op de meest sensuele manier verleiden met hun volle fruit, kruiden en fluweelzachte structuur. De Rhônevallei is ook de thuisbasis van prachtige witte wijnen. De finesse en minerale frisheid van een Condrieu, bijvoorbeeld, is gewoonweg onvergelijkbaar, en de romige complexiteit van een witte Hermitage of Châteauneuf-du-Pape biedt wijnkenners een compleet andere, maar niet minder fascinerende smaakervaring. Het Rhône wijngebied weeft een rijk en gevarieerd tapijt van smaken, texturen en stijlen. Het is een labyrint van buitengewone smaken dat elke wijnliefhebber een zintuiglijke ontdekkingsreis belooft. In mijn rol als sommelier onderzoek ik voortdurend de dynamische onderlinge relaties tussen druivensoorten, terroir en klimaat en hoe deze tot uiting komen in een glas wijn. De Rhône is hiervoor een uitzonderlijk speelveld en een grote bron van inspiratie voor mij. Ik geniet er altijd van om de magische wijnen van deze regio te ontdekken en aan te bevelen.



Classique Ventoux Blanc wordt geproduceerd door Marrenon in het teeltgebied Rhône in Frankrijk.
Als je Classique Ventoux Blanc lekker vond, vind je de andere wijnen van Marrenon misschien ook lekker.
Marrenon en Classique Ventoux Blanc zijn afkomstig van Rhône.

Details

Extra informatie: Classique Ventoux Blanc

Naam Classique Ventoux Blanc
Wijnbouwgebied Rhône
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 13.0
Druivensoorten Clairette: 50%, Grenache Blanc: 30%, Rousanne: 20%
Wijnverwerking Om het geurige fruit en de frisheid van de variëteit maximaal te behouden, worden Clairette, Roussanne en witte Grenache machinaal geoogst in de koele uren van de nacht en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, veilig beschermd tegen oxidatie onder een laag inert gas. Eenmaal in de wijnmakerij worden de druiven voorzichtig geperst in pneumatische persen, de most wordt natuurlijk voorgeklaard door koude bezinking en vervolgens gefermenteerd bij een koele 15 °C in roestvrijstalen tanks. Om geen milligram van hun levendige zuurgraad te verliezen, ondergaan de wijnen geen malolactische gisting en worden ze vroeg gebotteld en kort daarna vrijgegeven voor consumptie.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Marrenon 84240 La Tour d'Aigues Frankreich
Wijnmaker Marrenon

UVP
€ 9,03
€ 8,73*
0.75l·€ 11,64/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Marrenon

    Marrenon Marrenon Grand Marrenon AOC Luberon
    Marrenon
    Marrenon Grand Marrenon AOC Luberon
    € 14,06*
    Marrenon Classique Ventoux Rouge
    Marrenon
    Classique Ventoux Rouge
    € 7,69*
    Marrenon Classique Ventoux Rosé
    Marrenon
    Classique Ventoux Rosé
    € 8,78*
    Marrenon Marrenon Sepia Luberon AOC
    Marrenon
    Marrenon Sepia Luberon AOC
    € 14,98*
    Marrenon Marrenon Doria Luberon AOC
    Marrenon
    Marrenon Doria Luberon AOC
    € 13,17*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD