Land
Frankrijk
Roussillon
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2021

Majas Blanc IGP

Majas, Roussillon

Normale prijs: € 14,99

Special Price € 13,70*

0.75l · € 18,27/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge, fruitige witte wijn uit de Roussillon.
  • Gemaakt van Garnacha Blanca en Macabeu druiven.
  • Gecertificeerd biologisch: Natuurlijk geteeld op duurzame basis
  • Zacht en rond met complexe aroma's
  • Perfecte begeleider van visgerechten en zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    k.A. Chateau Haut Vigneau
    k.A.
    Chateau Haut Vigneau
    € 21,81*
    k.A. Chateau la Mission
    k.A.
    Chateau la Mission
    € 21,35*
    Domaine Jean-Max Roger Cuvée Les Caillottes Sancerre AC
    Domaine Jean-Max Roger
    Cuvée Les Caillottes Sancerre AC
    € 19,28*
    Joseph Drouhin Chablis AC
    Joseph Drouhin
    Chablis AC
    € 26,52*
    Roche-Audran Côtes du Rhône Blanc AOC
    Roche-Audran
    Côtes du Rhône Blanc AOC
    € 13,70*
Beschreibung

Wijn noot: Majas Blanc IGP

De witte wijn Majas Blanc IGP van Majas uit de teeltregio Roussillon in Frankrijk verfrist met een fijne en heldere structuur. De lichtgouden kleur in combinatie met groenige reflecties maken het ook een visueel genot. De neus is fruitig met aroma's van witte bloesem, citrusvruchten en exotisch fruit zoals ananas en mango. In de mond is de Majas Blanc IGP harmonieus en evenwichtig met een aangenaam spel van zuren en een hint van minerale toetsen. De afdronk is lang en laat een verfrissende frisheid achter. Deze witte wijn is uitstekend bij lichte gerechten zoals vis, zeevruchten en lichte sauzen of gewoon als aperitief.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Majas Blanc IGP

De Majas Blanc IGP witte wijn is een aromatische en frisse wijn en past goed bij lichte gerechten zoals vis en zeevruchten, salades, groentegerechten, pasta met romige sauzen of gevogelte. Daarnaast kan de wijn ook worden gedronken als aperitief of bij lichte voorgerechten zoals tapas of antipasti.

Majas

Majas de wijnmaker achter Majas Blanc IGP

Majas is een gerenommeerde wijnmaker uit de pittoreske regio Roussillon in Zuid-Frankrijk. Zijn passie voor wijnbouw begon op jonge leeftijd en is uitgegroeid tot een levenslange droom. Majas bewerkt zijn wijngaarden met de grootste zorg en hecht veel waarde aan natuurlijke teelt en duurzaamheid. Dankzij het ideale klimaat en de unieke bodem gedijen autochtone druivenrassen als Grenache, Macabeu en Carignan hier goed. De wijnen van Majas worden gekenmerkt door hun evenwicht, finesse en onvergelijkbare karakter. Het is een ware belevenis om zijn wijnen te proeven, die de charme en diversiteit van deze regio prachtig weerspiegelen. Majas heeft talloze prijzen ontvangen voor zijn wijnen en wordt gewaardeerd door wijnkenners over de hele wereld. Hij combineert een grondige kennis van de wijncultuur van zijn regio met moderne technologie om altijd de hoogste kwaliteit te produceren. Een waar juweeltje voor kenners en liefhebbers die op reis willen in de fascinerende wereld van wijn.


Roussillon

Roussillon het teeltgebied van de Majas Blanc IGP

Genesteld in het uiterste zuiden van Frankrijk, strekt het schilderachtige wijnbouwgebied Roussillon zich uit als een schatkist voor wijnliefhebbers. Als sommelier van adel stelt het gebied me in staat om zowel de schoonheid van het mediterrane landschap als het unieke karakter van de wijnen die het voortbrengt te waarderen. Geografisch gezien ligt Roussillon tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee, wat betekent dat het gebied een bijzondere klimatologische diversiteit kent. Dankzij dit weersgeluk, gekoppeld aan een enorme variëteit aan bodems, van leisteen over kalksteen tot klei en grind, produceert Roussillon wijnen met een intens karakter en een indrukwekkende complexiteit. De zonnige wijngaarden van Roussillon profiteren van meer dan 300 dagen zon per jaar. Er valt ook vrij weinig regen, waardoor de druiven in bijna perfecte omstandigheden kunnen rijpen. Hierdoor is het gebied een toonaangevende producent van Vin Doux Naturels, een natuurlijke zoete wijn die een lange traditie heeft in de Roussillon. Maar ook de droge wijnen - rood, wit en rosé - hebben de laatste jaren enorm aan belang en reputatie gewonnen. De belangrijkste variëteit is Grenache, die de wijn structuur en body geeft en vaak wordt gemengd met Syrah, Carignan en Mourvèdre. Witte wijnen profiteren van de inheemse druiven Grenache Blanc en Grenache Gris, die vooral frisse en geurige toetsen leveren. De wijnen uit de Roussillon zijn de kwintessens van de mediterrane smaak, met een prachtig evenwicht tussen kracht en delicatesse, tussen frisheid en rondheid. Elke slok onthult heerlijke aroma's van zonovergoten fruit, kruiden, specerijen en vaak een verbazingwekkende mineraliteit op de afdronk. deze wijnen zijn briljante begeleiders van gerechten, zodat ze perfect harmoniëren met de lokale keuken, die wordt gekenmerkt door verse zeevruchten, rijk vlees en aromatische specerijen. de erkenning die Roussillon verdient groeit voortdurend en er zal zeker nog veel meer te ontdekken zijn. Bet



Majas Blanc IGP wordt geproduceerd door Majas in het teeltgebied Roussillon in Frankrijk.
Als je Majas Blanc IGP lekker vond, vind je de andere wijnen van Majas misschien ook lekker.
Majas en Majas Blanc IGP zijn afkomstig van Roussillon.

Details

Extra informatie: Majas Blanc IGP

Naam Majas Blanc IGP
Wijnbouwgebied Roussillon
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 11.5
Druivensoorten Macabeu, Vermentino/Rolle, Carignan Blanc
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Domaine de Majas, 21 rue de la Bartasse, 66220 Caudiès de Fenouillèdes / France, Bio-Zertifikat: FR-BIO-01
Wijnmaker Majas

UVP
€ 14,99
€ 13,70*
0.75l·€ 18,27/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Majas

    Majas Majas Blanc IGP
    Majas
    Majas Blanc IGP
    € 13,70*
    Majas Chenin by Majas IGP
    Majas
    Chenin by Majas IGP
    € 15,25*
    Majas LAmourouse Rose IGP
    Majas
    LAmourouse Rose IGP
    € 13,50*
    Majas Majas Orange VdF
    Majas
    Majas Orange VdF
    € 17,83*
    Majas Majas Rouge IGP
    Majas
    Majas Rouge IGP
    € 13,70*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD