Land
Italië
Lombardei
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal

2023

Lugana

Bulgarini, Lombardei

€ 14,16*
0.75l · € 18,88/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de teeltregio Lombardije in Italië
  • Verfrissende smaken van perzik en citrusvruchten
  • Elegant en harmonieus met subtiele mineraliteit
  • Medium body met aangename zuren
  • Perfect bij zeevruchten en wit vlees

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Ottella Lugana Bianco DOC Veneto
    Ottella
    Lugana Bianco DOC Veneto
    € 12,90*
    Ca Maiol - Provenza Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    Ca Maiol - Provenza
    Lugana DOC Prestige Cà Maiol
    € 14,49*
    Bertoldi Lugana DOC Bertoldi
    Bertoldi
    Lugana DOC Bertoldi
    € 13,16*
    Tenuta delle Tre Sorelle Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    Tenuta delle Tre Sorelle
    Lugana DOC Tenuta delle Tre Sorelle
    € 15,15*
    Roveglia Lugana Riserva Vigne Di Catullo DOC
    Roveglia
    Lugana Riserva Vigne Di Catullo DOC
    € 18,30*
Beschreibung

Wijn noot: Lugana

0,75 L. Bulgarini, Lombardije, Italië. Witte wijn. Druivensoort: Trebbiano di Lugana. Smaak: droog. Alcoholgehalte ; Zuurgraad ; Restsuiker: 12,5% vol ; 6,0 g/l ; 3,70g/l
Restsuiker:3.7 / Zuurgraad:6

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Lugana

Door zijn knapperige en frisse smaak past de Lugana witte wijn van Bulgarini heel goed bij lichte en zomerse gerechten zoals salades, zeevruchten, visgerechten en pasta met groenten. Enkele bijzondere gerechten die goed samengaan met Lugana zijn: - Spaghetti alle vongole (spaghetti met mosselen) - Risotto met groene asperges en parmezaanse kaas - Gegrilde vis met citroenbotersaus - Salade Caprese met tomaten, mozzarella en basilicum - Bruschetta met tomaten, Bruschetta met tomaten, basilicum en olijfolie - Gegrilde garnalen met knoflook en citroen - Geroosterde snoekbaars met groentegarnituur Omdat Lugana een elegante maar lichte wijn is, moeten de gerechten bij deze wijn ook niet te zwaar en sterk zijn om het karakter niet te maskeren.

Bulgarini

Bulgarini de wijnmaker achter Lugana

Bulgarini is een gepassioneerd wijnmaker uit de schilderachtige regio Lombardije in Noord-Italië. Al meer dan 40 jaar produceert hij uitstekende wijnen die het terroir en de cultuur van de regio weerspiegelen. Hij legt grote nadruk op duurzaamheid en werkt uitsluitend met natuurlijke methoden in de wijngaard. Elke wijngaard wordt met de hand onderhouden en geoogst om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie, en zijn wijnen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en onderscheidende persoonlijkheid. Van frisse en fruitige witte wijnen tot volle rode wijnen, elk glas is een genot voor de zintuigen. Bulgarini's wijnen hebben talloze prijzen gewonnen en staan hoog aangeschreven bij nationale en internationale wijncritici. Een unieke combinatie van traditie en innovatie maken ze tot een onmisbare schat voor elke wijnkenner en -liefhebber.


Lombardei

Lombardei het teeltgebied van de Lugana

Lombardije is de droom van een wijnliefhebber. Als sommelier kijk ik met bewondering en respect naar dit rijke en diverse teeltgebied. In de zonnige vlakten, glooiende heuvels en schilderachtige bergketens van de regio, die in het noorden grenst aan Zwitserland en zich in het zuiden uitstrekt tot aan de rivier de Po, wordt elk jaar een indrukwekkende verscheidenheid aan volle wijnen geproduceerd. Lombardije is vooral bekend om zijn mousserende wijn 'Franciacorta'. Deze Italiaanse mousserende wijn gedijt hier uitstekend op kalkrijke bodems en profiteert van een complexe en delicaat romige structuur, die wordt gekenmerkt door een mild klimaat en een lange rijping in de wijnmakerijen. Geen wonder dat hij vaak wordt vergeleken met Franse champagne. Witte wijnen zoals Lugana of Trebbiano di Lugana zijn een andere specialiteit van de regio. Ze overtuigen met hun veelzijdige spectrum aan aroma's, die kunnen variëren afhankelijk van het rijpingsproces en toch altijd een aangename harmonie en frisheid hebben. Een ander hoogtepunt zijn de rode wijnen uit Lombardije. Rode druivenrassen zoals Nebbiolo, Pinot Nero en Barbera bieden een indrukwekkende variëteit. Terwijl de Nebbiolo druif bekend staat om zijn diepe, tanninerijke en langdurige wijn, verleiden Pinot Nero en Barbera ons met hun harmonische en fruitige karakter. Ik waardeer vooral de regio rond Valtellina en Oltrepo Pavese, waar traditionele productiemethoden en lokale druivensoorten een verbazingwekkende complexiteit produceren die ik elke wijnliefhebber alleen maar kan aanraden. Lombardije wordt dus gekenmerkt door een enorme diversiteit, een hoog kwaliteitsniveau en authentieke wijnen met een sterk karakter. In deze Noord-Italiaanse schatkist vindt elke wijnkenner iets unieks dat niet mag ontbreken op zijn ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van de wijn.



Lugana wordt geproduceerd door Bulgarini in het teeltgebied Lombardei in Italië.
Als je Lugana lekker vond, vind je de andere wijnen van Bulgarini misschien ook lekker.
Bulgarini en Lugana zijn afkomstig van Lombardei.

Details

Extra informatie: Lugana

Naam Lugana
Wijnbouwgebied Lombardei
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Trebbiano di Lugana
Restsuiker (g/l) 3.7
Zuurgraad (g/l) 6
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bulgarini Fausto, Loc. Vaibò, 1 I-25010 Pozzolengo
Wijnmaker Bulgarini

€ 14,16*
0.75l·€ 18,88/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bulgarini

    Bulgarini Lugana
    Bulgarini
    Lugana
    € 14,16*
    Bulgarini Lugana DOC 010
    Bulgarini
    Lugana DOC 010
    € 16,23*
    Bulgarini Chiaretto Garda Classico DOC
    Bulgarini
    Chiaretto Garda Classico DOC
    € 11,89*
    Bulgarini Bianco Fiore
    Bulgarini
    Bianco Fiore
    € 13,57*
    Bulgarini Rosso Bruno
    Bulgarini
    Rosso Bruno
    € 12,67*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD