Land
Frankrijk
Gascogne
Sorte
Witte wijn
Stilisik
aromatisch & fris

2022

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Bodega Lurton, Gascogne

Normale prijs: € 11,09

Special Price € 10,07*

0.75l · € 13,43/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende sauvignon blanc uit de Gascogne, Frankrijk.
  • Aroma's van citrusvruchten, kruisbessen en exotisch fruit
  • Elegante minerale en licht rokerige toets
  • Perfecte begeleider van zeevruchten, vis en zomerse salades
  • Evenwichtige smaak met een fijne zuurstructuur

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Univitis Château Les Vergnes Blanc Bordeaux AOP
    Univitis
    Château Les Vergnes Blanc Bordeaux AOP
    € 8,82*
    Baron Philippe de Rothschild Les Cépages Sauvignon Blanc I.G.P. Pays d‘Oc
    Baron Philippe de Rothschild
    Les Cépages Sauvignon Blanc I.G.P. Pays d‘Oc
    € 9,54*
    Gérard Bertrand Héritage 118 Sauvignon
    Gérard Bertrand
    Héritage 118 Sauvignon
    € 10,78*
    Baron Philippe de Rothschild Cadet d
    Baron Philippe de Rothschild
    Cadet d'Oc Sauvignon Pays d'Oc IGP
    € 9,57*
    Bouchard Aîné & Fils Sauvignon Blanc - Héritage du Conseiller Pays d
    Bouchard Aîné & Fils
    Sauvignon Blanc - Héritage du Conseiller Pays d'Oc IGP
    € 8,95*
Beschreibung

Wijn noot: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Bleek, glanzend strogeel met groenige reflecties. Fris, geurig bouquet met harmonieus samenspel van sappige aroma's van citrusvruchten (grapefruit, sinaasappelschil), tonen van witte bloemen, gras en delicate exotische toetsen. Fruitig, elegant en zeer mooi in balans in de mond, duidelijk gestructureerd, fris en levendig met sappige sauvignonaroma's van gekonfijte citroenen, grapefruit en buxus. Als verfrissend aperitief of elegante begeleider van oesters, geroosterde snoekbaarsfilet met dille, fijne lentegroenten, geitenkaas, gerechten uit de Aziatische keuken of zomaar, als charmante zomerwijn op elk moment van de dag.


Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Als verfrissend aperitief of elegante begeleider van oesters, geroosterde snoekbaarsfilet met dille, fijne lentegroenten, geitenkaas, gerechten uit de Aziatische keuken (met citroengras, Thaise basilicum) of zomaar, als charmante zomerwijn op elk moment van de dag.

Bodega Lurton

Bodega Lurton de wijnmaker achter Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Francois Lurton is een gerenommeerde wijnmaker uit de Gascogne, een regio in het zuidwesten van Frankrijk. Hij staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van de regio perfect weerspiegelen. Zijn passie voor wijnmaken begon op jonge leeftijd en leidde hem naar studies in de VS en Argentinië, waar hij zijn kennis en vaardigheden perfectioneerde. Sinds zijn terugkeer naar Frankrijk leidt hij het familiebedrijf Lurton Vineyards en past hij consequent zijn filosofie van biologische wijnbouw toe. Francois Lurton volgt een duurzame landbouwmethode en vertrouwt op natuurlijke methoden om de kwaliteit van zijn wijnen te behouden. Zijn wijnen zijn fris smakend, expressief en complex, met vaak bloemige en fruitige aroma's die ze ideaal maken als begeleider van mediterrane gerechten. Francois Lurton heeft vele prijzen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder verschillende gouden medailles op internationale wijncompetities. Zijn wijnen worden wereldwijd gewaardeerd en dragen bij aan de groeiende reputatie van Gascogne wijnen.


Gascogne

Gascogne het teeltgebied van de Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Gascogne, in het zuidwesten van Frankrijk, is een echte insider's tip als wijngebied dat sommeliers zeker moeten ontdekken. Waar de Pyreneeën langzaam aflopen richting de Atlantische Oceaan, strekt zich een levendig en gevarieerd wijnlandschap uit dat het hart van elke wijnkenner sneller doet kloppen. Deze regio, die vooral bekend is om zijn aromatische Armagnac, produceert ook een opmerkelijke reeks wijnen die een indrukwekkende variëteit en kwaliteit bieden. Uit de zonovergoten wijngaarden van de Gascogne komen karaktervolle wijnen die de smaken van de terroirs prachtig vastleggen en je uitnodigen om te dromen. Vooral de witte wijnen die in deze regio worden verbouwd, zijn opmerkelijk. De voornamelijk gebruikte druivenrassen Colombard en Ugni Blanc, in combinatie met regionale specialiteiten zoals Gros Manseng en Petit Manseng, dragen bij aan een reeks verfrissende en aromatische witte wijnen. Deze tonen vaak nuances van citrus, tropisch fruit en witte bloemen met een knapperige zuurgraad en minerale tonen die hun herkomst weerspiegelen, maar ook de rode wijnen van de Gascogne zijn indrukwekkend. De belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tannat en Pinenc, produceren krachtige, kruidige rode wijnen met donkere bessensmaken en een diepe kleur. Daarnaast kent de Gascogne een aantal uitstekende roséwijnen die opvallen door hun frisheid en fruitigheid. De wijnen uit de Gascogne bieden een indrukwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien geeft de regio het goede voorbeeld met zijn duurzame wijnbouw en respect voor de natuur. Met zijn rijke gastronomische erfgoed, variërend van zeevruchten tot stevige vleesgerechten, biedt de Gascogne de perfecte achtergrond om van zijn wijnen te genieten en ze te ontdekken. Het ervaren van deze regio is een zintuiglijke reis door een cultuur waarin wijn al eeuwen een centrale rol speelt. Gascogne - een wijngebied dat op elk moment van het jaar een bezoek waard is en zeker nog veel meer te bieden heeft Ü



Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne wordt geproduceerd door Bodega Lurton in het teeltgebied Gascogne in Frankrijk.
Als je Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne lekker vond, vind je de andere wijnen van Bodega Lurton misschien ook lekker.
Bodega Lurton en Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne zijn afkomstig van Gascogne.

Details

Extra informatie: Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Naam Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne
Wijnbouwgebied Gascogne
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Sauvignon Blanc: 100%
Wijnverwerking De Sauvignon Blanc-druiven voor Lurton's witte 'Les Fumées Blanches' worden geoogst in de koele vroege ochtenduren wanneer ze optimaal rijp zijn en onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht om elke oxidatie te vermijden, waar ze eerst acht tot twaalf uur worden gekneusd (zonder luchtcontact) en vervolgens heel zachtjes geperst in pneumatische persen. Na een koele gisting bij 16 tot 18 °C in roestvrijstalen tanks blijven de wijnen nog een paar maanden op de fijne droesem liggen om nog meer zachte volheid en structuur te ontwikkelen voordat ze uiteindelijk voorzichtig worden afgetapt, na een strenge proeverij van de afzonderlijke partijen worden gemengd tot de 'finale blend' en vervolgens snel worden gebotteld. François Lurton gebruikt flessen met schroefdoppen voor 'Les Fumées Blanches' om het sprankelende, zuivere fruit en de frisheid van de wijnen maximaal te bewaren.
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler François Lurton S.A., Domaine de poumeyrade, 33870 Vayres, Frankreich
Wijnmaker Bodega Lurton

UVP
€ 11,09
€ 10,07*
0.75l·€ 13,43/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Bodega Lurton

    Bodega Lurton Fumees Blanches Petillant Sauvignon Blanc Lightly Sparkling
    Bodega Lurton
    Fumees Blanches Petillant Sauvignon Blanc Lightly Sparkling
    € 10,74*
    Bodega Lurton Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne
    Bodega Lurton
    Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne
    € 10,07*
    Bodega Lurton Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne
    Bodega Lurton
    Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne
    € 10,07*
    Bodega Lurton Fumees Blanches Petillant Sauvignon Blanc Lightly Sparkling SALE
    Bodega Lurton
    Fumees Blanches Petillant Sauvignon Blanc Lightly Sparkling SALE
    € 8,56*
    Bodega Lurton Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne SALE
    Bodega Lurton
    Les Fumées Blanches Rosé Côtes de Gascogne SALE
    € 9,14*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD