Land
Frankrijk
Champagne
Sorte
Champagner
Stilisik
fijn & aromatisch


Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Jeaunaux-Robin, Champagne

€ 50,92*
0.75l · € 67,89/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Brut Rosé Champagne uit het Franse Champagnegebied
  • Harmonieuze combinatie van Pinot Meunier en Chardonnay druiven
  • Levendig met tonen van kleine bessen en gistkruimels
  • Handgemaakt, met natuurlijke, traditionele gisting
  • Lange rijpingstijd, daardoor complexe, karakteristieke smaak

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Veuve Duroy Champagne Cuvee Prestige Brut
    Veuve Duroy
    Champagne Cuvee Prestige Brut
    € 27,93*
    Taittinger Champagne Taittinger Brut Réserve in Diamond GP
    Taittinger
    Champagne Taittinger Brut Réserve in Diamond GP
    € 58,61*
    Comtesse Lafond Comtesse Lafond Brut Champagne AOC
    Comtesse Lafond
    Comtesse Lafond Brut Champagne AOC
    € 53,80*
    Comtesse Lafond Comtesse Lafond Rosé Brut Champagne AOC
    Comtesse Lafond
    Comtesse Lafond Rosé Brut Champagne AOC
    € 68,91*
    Champagne Virginie T. Champagne Virginie T. Rosé
    Champagne Virginie T.
    Champagne Virginie T. Rosé
    € 47,53*
Beschreibung

Wijn noot: Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Champagne Jeaunaux-Robin Dankzij de wijnboeren in de Champagne, die steeds meer hun eigen stijl bepalen en het bijzondere van hun streek ontdekken, kun je in de Champagne nog steeds plekjes ontdekken waar je nog nooit van gehoord hebt. Een daarvan is de Vallée du Petit Morin, met het dorpje Talus Saint Prix, waar een honderdtal mensen wonen. De gemeente telt slechts 39 hectare. Het ligt min of meer in the middle of nowhere, ten zuidwesten van de Côte des Blancs en ten noorden van de Côte de Sézanne. Je zou er een vergelijkbare hoeveelheid krijt verwachten als in de naburige regio's, maar in feite lijkt de bodem meer op een mix van krijt en mergel, en dus op een mengeling van Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Daarnaast is er nog een kers op de taart die bijna nergens anders in de Champagne te vinden is: een hoog gehalte aan vuursteen. Deze eigenaardigheid van de bodem heeft de wijnbouwers van Talus Saint Prix ertoe aangezet om meer dan 70% van hun bodem te beplanten met Pinot Meunier. Cyriel Jeaunaux, wiens grootouders in de jaren 1950 begonnen met het verbouwen van druiven, is een van deze wijnmakers. Hij trad zelf in 1999 toe tot het bedrijf van zijn ouders, samen met zijn vrouw Clemence, en sloot zich direct aan bij de vereniging van onafhankelijke wijnmakers. In de loop van de daaropvolgende jaren stelde hij het traditionele werk in de wijngaard en in de kelder fundamenteel in vraag en veranderde het op een planmatige manier. In 2002 kocht hij bijvoorbeeld een tweede klassieke Coquard-pers en begon hij de basiswijnen te laten rijpen in gebruikt hout en in roestvrij staal. Cyriel zag al snel de waarde in van intensief werk in de wijngaard en verwijderde in 2005 alle chemische middelen uit de wijnmakerij. Niet in het minst door de intensieve uitwisseling binnen de wijnbouwersgroep 'Terres et Vins de Champagne', waar hij zich in 2009 bij aansloot, begon hij zich te verdiepen in biodynamische methoden. Sinds 2010 gebruikt hij overeenkomstige preparaten en in 2015 begon hij met de officiële omschakeling naar biologische wijnbouw. De champagnes van Cyril zijn fruitgedreven dankzij de Meunier, maar weerspiegelen altijd de specificiteit van de plek en zijn bodem. Dit is ook merkbaar in de single-variietal Chardonnay. Met hun pikante en ronde karakter, dat altijd schommelt tussen fruit en verfrissende bitterheid, zijn zijn champagnes uiterst gastronomisch vriendelijk en winnen ze nog meer aan kracht met begeleidend eten. Wijn 60% Meunier, 30% Pinot Noir en 10% Chardonnay waarvan 15% rode Pinot Meunier Côteau Champenois van de jaargang 2013. De site heet Le Dessous de la Cabane, wat De onderkant van de hut betekent. De bodem bevat mergel en krijt. De champagne is voor 70% gebaseerd op het oogstjaar 2014, voor 30% op 2013. De rijping gebeurde in roestvrij staal en op hout (15%), de wijn lag 2,5 jaar op lattes, de dosering is 8 gram. Kleur diep zalm met fijne mousseux Neus In de rosé van Cyriel Jeaunaux combineert een bijna weelderig rood bessenfruit met een duidelijke, levendige mineraliteit. De rosé lijkt wijnachtig en tegelijkertijd fris, licht rokerig en kruidig. Met zijn uitgesproken fruit van aardbeien en frambozen, maar ook meer zure bessen zoals gojibessen en rode aalbessen, wekt Le Dessous de la Cabane meteen bij het eerste glas de eetlust op. Smaak Wat als een rode draad door de champagnes van Cyriel Jeaunaux loopt, is de ronde, evenwichtige body met tegelijkertijd frisheid en sappigheid. De champagnes maken hongerig naar meer en vooral naar bijpassend eten. Dit geldt ook voor de rosé, die het weelderige Meunier-fruit combineert met zure druppels en toetsen van grapefruit, die met hun lichte bitterheid een verfrissend en smakelijk effect hebben. De rosé is ronduit ontspannen en uitnodigend in zijn evenwicht van pittige zuren en de iets hogere dosering. (fruit, mousse, zacht fruit) (zalm) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt van 08.03.2017, Copyright Christoph Raffelt

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Eendenborst met gegratineerde witlof en pastinaak (gevogelte) (eend, wortelgroenten) | Hazelnootsoufflé met frambozen en witte chocolademousse (vegetarisch, dessert) (fruit, mousse, zacht fruit) | Gerookte zalm met truffelolie (vis) (zalm)

Jeaunaux-Robin

Jeaunaux-Robin de wijnmaker achter Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Jeaunaux-Robin is een wijnmaker uit de Champagnestreek in Frankrijk die gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige champagne. Hij is een van de meest gerenommeerde wijnmakers op het gebied van champagneproductie en hecht veel waarde aan kwaliteit en traditie. Jeaunaux-Robin heeft een lange familietraditie in de wijnbouw en leidt het succesvolle bedrijf met veel passie en toewijding. Hij vertrouwt op vakmanschap bij de productie van zijn champagnes en gebruikt alleen de beste druiven uit de regio. De champagnes van Jeaunaux-Robin worden gekenmerkt door hun aromatische diversiteit, frisheid en elegantie. Als wijnmaker en ondernemer is Jeaunaux-Robin een rolmodel voor vele wijnproducenten in Frankrijk en wereldwijd. Zijn toewijding aan traditie en zijn liefde voor wijn geven niet alleen vorm aan zijn werk, maar ook aan zijn leven.


Champagne

Champagne het teeltgebied van de Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Champagne, een historisch rijke provincie in het noordoosten van Frankrijk, staat wereldwijd bekend om de uitstekende productie van de luxueuze mousserende wijnen met dezelfde naam - Champagne. Als sommelier bekijk je deze wijnstreek met het grootste respect en bewondering voor het onvergelijkbare terroir en vakmanschap dat in elke druppel van deze exquise drank gaat zitten. De streek, die zich ten zuidoosten van Parijs uitstrekt, biedt een perfecte mix van geografische en klimatologische omstandigheden voor de productie van de beste mousserende wijnen ter wereld. Het koele klimaat zorgt voor voldoende zuren in de wijnstokken om de mousserende wijnen hun karakteristieke frisheid en lange levensduur te geven. De krijtachtige bodem van de Champagne, afkomstig van de vroegere zeebodem, draagt bij aan de fijne mineraliteit en complexiteit van de wijnen. Drie belangrijke druivensoorten gedijen goed in de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Elk geeft een unieke noot aan de uiteindelijke wijn. Chardonnay zorgt voor elegantie en finesse, Pinot Noir voor structuur en kracht en Pinot Meunier voor fruit en levendigheid. Het zorgvuldig mengen van deze druivensoorten is een kunst op zich en resulteert in de verschillende stijlen Champagne, van Blanc de Blancs tot Rosé. De productie van Champagne volgt een strikt traditioneel proces dat bekend staat als 'Méthode Champenoise'. Het omvat een tweede gisting in de fles, die de kenmerkende perlage creëert. Dit nauwgezette proces, in combinatie met een lange rijpingsperiode, zorgt ervoor dat het aroma en de smaak van de wijn worden versterkt en voegt een laag complexiteit toe die alleen in deze unieke drank te vinden is. Als sommelier is Champagne veel meer dan een wijn - het is een teken van feest, triomf en herinnering gevangen in elke fles. Elke slok bevat de subtiliteit van smaken, de complexiteit van tradities en de spreekwoordelijke 'smaak' van de prachtige Champagnestreek zelf. Dit is het echte Champagne, waardoor het een onvergelijkbare ervaring is voor elke wijnliefhebber.



Le Dessous de la Cabane Brut Rosé wordt geproduceerd door Jeaunaux-Robin in het teeltgebied Champagne in Frankrijk.
Als je Le Dessous de la Cabane Brut Rosé lekker vond, vind je de andere wijnen van Jeaunaux-Robin misschien ook lekker.
Jeaunaux-Robin en Le Dessous de la Cabane Brut Rosé zijn afkomstig van Champagne.

Details

Extra informatie: Le Dessous de la Cabane Brut Rosé

Naam Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
Wijnbouwgebied Champagne
Wijnsoort Champagner
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
bewaarbaar 2023
Druivensoorten Pinot Meunier/Müllerrebe, Pinot Noir/Spätburgunder
Restsuiker (g/l) 8 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.2 g/l
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Champagne Jeaunaux-Robin, 1 rue de Bannay, 51270 Talus Saint Prix / France
Wijnmaker Jeaunaux-Robin

€ 50,92*
0.75l·€ 67,89/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Jeaunaux-Robin

    Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
    Jeaunaux-Robin
    Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
    € 50,92*
    Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
    Jeaunaux-Robin
    Le Dessous de la Cabane Brut Rosé
    € 50,92*
    Jeaunaux-Robin Prestige Fil de Brume Brut Nature
    Jeaunaux-Robin
    Prestige Fil de Brume Brut Nature
    € 54,02*
    Jeaunaux-Robin Éclats de Meulière, Extra Brut V19/18 (0,375l)
    Jeaunaux-Robin
    Éclats de Meulière, Extra Brut V19/18 (0,375l)
    € 29,90*
    Jeaunaux-Robin Éclats de Meulière, Extra Brut V20/19
    Jeaunaux-Robin
    Éclats de Meulière, Extra Brut V20/19
    € 47,30*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD