Land
Frankrijk
Normandie
Sorte
Witte wijn
Stilisik
licht & fruitig

2018

La Folletière Magnum (1,5l)

Lesuffleur, Normandie

Normale prijs: € 61,72

Special Price € 56,25*

1.5l · € 37,50/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • 1,5l Magnumfles - ideaal voor feesten en partijen
  • Uit de beroemde wijnstreek Normandië, Frankrijk
  • Exquise Franse witte wijn met een fijne fruitige noot
  • Perfect bij visgerechten en zeevruchten
  • Biedt een unieke drinkervaring voor wijnliefhebbers

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    La Soufrandière Pouilly-Vinzelles AOC
    La Soufrandière
    Pouilly-Vinzelles AOC
    € 73,82*
    du Bouchot Pouilly-Fumé Caillottes AOC Magnum (1,5l)
    du Bouchot
    Pouilly-Fumé Caillottes AOC Magnum (1,5l)
    € 68,65*
    Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)
    € 69,66*
    La Soufrandière Saint-Véran La Combe DesRoches AOC
    La Soufrandière
    Saint-Véran La Combe DesRoches AOC
    € 67,10*
    de l
    de l'Enclos
    Chablis Gabrielle, VV de la Chapelle AOC
    € 69,17*
Beschreibung

Wijn noot: La Folletière Magnum (1,5l)

Informatie over de wijn La Folletière is een cider uit Lesuffleur's thuisgemeente La Folletière-Abenon met een bovengrond van slib en bruine vuursteen, een ondergrond van klei en vuursteen en een ondergrond van krijt. Er zijn vijftien appelvariëteiten gebruikt, waarvan 25% zuurrijke appels van de variëteiten Rambeau en René Martin en nog eens 50% bitterzoete appels van de variëteiten Bedan, Binet Rouge en andere en 25% bittere tanninerijke variëteiten zoals Mettais en Frèquin. Ze komen van de plantage La Folletière, die Benoits vader in 1996 plantte met een dichtheid van 700 halve stengels per hectare. De restsuikers zijn ongeveer 40 gram. De cider werd gevinifieerd volgens de traditionele methode. De appels werden met de hand verzameld en gesorteerd, het sap fermenteerde spontaan. De botteling vond plaats op 20 februari 2019, de disgorgement op 17 juni 2021. Kleur helder, diep oranje neigend naar amber met een levendige mousseux Neus La Folletière is een intens geurende mousserende appelwijn die verschillende soorten appels heel goed combineert. Het toont tonen van zoete appels met veel fruit en zure en bittere componenten met een duidelijke frisheid en een zuurgraad die zich laat raden, evenals bitter-tanninerijke tonen. Hij ruikt naar gist, zacht fruit, schil en limoen, wat kreupelhout, perzik en een vleugje lambiek. In de mond is de cider een echte vleier. De zuurgraad en de tanninestructuur lijken zijdezacht, de zoetheid is goed geïntegreerd, de cider is vol en sensueel met tonen van rijpe gele en rode appels, wat kweepeer en zachte abrikozen, maar ook van een beetje gember en tabak. De mousserende appelcider schommelt tussen zoete en wrange tonen, biedt stevigheid en lijkt tegelijkertijd luchtig als een gugelhupf. De zuurgraad geeft de cider een subtiele brutaliteit en draagt bij aan de drinkbaarheid van deze sappige zoetzure drank. (Dessert, Groente & Vegetarisch) (Vlees) ; Proefnotitie door Christoph Raffelt gedateerd 03.10.2022, Copyright Christoph Raffelt.
Restsuiker:49 g/l / Zuurgraad:5.0 g/l

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: La Folletière Magnum (1,5l)

Charcuterie (vlees) ; Tarte Tatin (dessert, groente & vegetarisch) ; Quiche Lorraine (vlees)

Lesuffleur

Lesuffleur de wijnmaker achter La Folletière Magnum (1,5l)

Lesuffleur is een wijnmaker uit de regio Normandië in Frankrijk. Hij produceert met passie en aandacht voor detail wijn- en ciderproducten van hoge kwaliteit. Zijn wijngaard strekt zich uit over heuvels en valleien en profiteert van het kustachtige, milde klimaat en de vruchtbare bodem van de regio. Lesuffleur vertrouwt op traditionele, handgemaakte methoden en besteedt aandacht aan milieuvriendelijke productie. Hij gebruikt alleen de beste druiven en vruchten, die hij zorgvuldig met de hand selecteert en met grote zorg en knowhow verwerkt. Lesuffleur is vooral bekend om zijn cidercreaties. Hier gebruikt hij alleen de typische inheemse appelvariëteiten van Normandië en creëert hij van hen fijne-milde tot aromatisch-sterke ciders. Maar ook zijn wijnen zijn iets speciaals. Lesuffleur biedt een breed scala aan wijnen, van uitstekende rode en witte wijnen tot uitstekende roséwijnen. Het assortiment van Lesuffleur getuigt van zijn liefde voor wijnmaken en de Franse manier van leven. Er is voor elk wat wils.


Normandie

Normandie het teeltgebied van de La Folletière Magnum (1,5l)

Normandië, bekend om zijn prachtige kustlijn en rijke geschiedenis, is niet per se de eerste plek waar je aan denkt als je aan wijnmaken denkt. Toch ligt in het hart van deze pittoreske regio een onverwacht juweeltje van wijnbouw. Normandië is eigenlijk bekender om zijn cider en calvados. Toch begint de wijnbouw langzaam maar zeker wortel te schieten. De wijnmakerijen zijn klein en in de minderheid, maar ze maken indruk met enorme kwaliteiten, ambitie en passie die elke sommelier zou fascineren. Hoewel het klimaat hier veel koeler en natter is dan in de traditionele wijngebieden van Frankrijk, profiteert Normandië van zijn speciale 'terroir'. De combinatie van rijke grond, zeeklimaat en de constante wind die de wijnstokken gezond houdt, stelt wijnmakers in staat om elegante, fijn gestructureerde wijnen te produceren met een verbazingwekkende balans van zuren. Normandië produceert voornamelijk witte wijn, voornamelijk van Chardonnay-druiven, maar experimentele creaties met lokale variëteiten beginnen ook te bloeien. De wijnen worden gekenmerkt door frisse aroma's van groene appel, peer en citrus, aangevuld met lichte minerale tonen die afkomstig zijn van de kalkrijke bodem van de regio. De rode wijnen, meestal gemaakt van Pinot Noir-druiven, hebben een volle body, tannine en intense aroma's van rood fruit en kruiden. Ze zijn vaak een aangename verrassing voor het gehemelte en zijn een bewijs van de moed en vastberadenheid van de Normandische wijnmakers, die voortdurend nieuwe wegen in de wijnbouw verkennen. En hoewel de wijnproductie in Normandië nog jong is, produceren de wijnmakers indrukwekkende en unieke wijnen die de geest en diversiteit van deze prachtige regio vastleggen, bekroond door de onvergelijkbare charme van Normandië. Deze wijnen hebben zeker het potentieel om de wereld te veroveren. Als sommelier kan ik niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor deze fascinerende regio.



La Folletière Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Lesuffleur in het teeltgebied Normandie in Frankrijk.
Als je La Folletière Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Lesuffleur misschien ook lekker.
Lesuffleur en La Folletière Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Normandie.

Details

Extra informatie: La Folletière Magnum (1,5l)

Naam La Folletière Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Normandie
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2018
Alcoholgehalte (% vol.) 5.5
bewaarbaar 2026
Restsuiker (g/l) 49 g/l
Zuurgraad (g/l) 5.0 g/l
Serveertemperatuur 11°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Lesuffleur, 14 290 La Folletière-Abenon / France
Wijnmaker Lesuffleur

UVP
€ 61,72
€ 56,25*
1.5l·€ 37,50/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Lesuffleur

    Lesuffleur La Folletière
    Lesuffleur
    La Folletière
    € 24,04*
    Lesuffleur Missùs
    Lesuffleur
    Missùs
    € 61,77*
    Lesuffleur Missùs
    Lesuffleur
    Missùs
    € 55,05*
    Lesuffleur La Folletière Magnum (1,5l)
    Lesuffleur
    La Folletière Magnum (1,5l)
    € 56,25*
    Lesuffleur Friardel Magnum (1,5l)
    Lesuffleur
    Friardel Magnum (1,5l)
    € 83,12*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD