Land
Frankrijk
Burgund
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fijn & aromatisch

2022

Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)

Les Héritiers du Comte Lafon, Burgund

€ 69,66*
1.5l · € 46,44/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Exquise witte wijnspecialiteit uit Bourgondië, Frankrijk
  • Mâcon AOC gecertificeerd, hoge kwaliteit gegarandeerd
  • Elegante Chardonnay, magnumfles (1,5 liter) voor speciale gelegenheden
  • Aroma's van citrusvruchten, florale tonen en geroosterde amandelen
  • Geproduceerd door gerenommeerde wijnboeren - Les Héritiers du Comte Lafon

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    de l
    de l'Enclos
    Chablis Gabrielle, VV de la Chapelle AOC
    € 69,17*
    La Soufrandière Pouilly-Vinzelles AOC
    La Soufrandière
    Pouilly-Vinzelles AOC
    € 76,40*
    Boris Champy Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune blanc, Montagne 382 AOP
    Boris Champy
    Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune blanc, Montagne 382 AOP
    € 77,44*
    de l
    de l'Enclos
    Chablis 1er Cru Vau de Vey
    € 82,10*
    La Soufrandière Saint-Véran Climat La Bonnode AOC
    La Soufrandière
    Saint-Véran Climat La Bonnode AOC
    € 86,23*
Beschreibung

Wijn noot: Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)

De Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette van het gerenommeerde wijnhuis Les Héritiers du Comte Lafon is een voortreffelijke witte wijn uit de Bourgogne in Frankrijk. In een magnumfles met een inhoud van 1,5 liter is hij perfect voor speciale gelegenheden en sociale bijeenkomsten. Deze majestueuze witte wijn maakt indruk met een stralende, goudgele kleur en een complex aromaprofiel. De neus wordt verwend door heerlijke tonen van rijp citrusfruit, verse appels en delicate florale accenten. In de mond ontvouwt zich een evenwichtige symbiose van frisheid en romigheid, vergezeld van een lichte minerale toets. De fijne zuurgraadstructuur geeft de wijn een aangename frisheid en een goede balans. De Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette wordt gekenmerkt door zijn nauwkeurige vakmanschap. De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt. De wijn rijpt vervolgens in traditionele Bourgondische vaten om zijn unieke smaken en kenmerken volledig tot hun recht te laten komen. Deze uitstekende Chardonnay is veelzijdig en harmonieert perfect met een breed scala aan gerechten. Hij combineert op onnavolgbare wijze met de fijnste vis- en zeevruchtengerechten, gevogelte of zelfs vegetarische delicatessen. Met zijn lange afdronk en indrukwekkende complexiteit is deze wijn een echte traktatie voor elke wijnliefhebber. Geniet van de Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette van Les Héritiers du Comte Lafon op een ideale drinktemperatuur tussen 8 en 10°C. Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van Bourgondische wijnen en laat je betoveren door deze uitzonderlijke wijn.


Les Héritiers du Comte Lafon

Les Héritiers du Comte Lafon de wijnmaker achter Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)

Les Héritiers du Comte Lafon is een gerenommeerde wijnmaker uit de Bourgogne die bekend staat om zijn uitstekende wijnen. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot de 17e eeuw, toen de Comte Lafon het landgoed verwierf en het het bijzondere karakter gaf dat het vandaag de dag heeft. De wijngaarden strekken zich uit over de Côte de Beaune, met inbegrip van de beroemde Premier Cru locaties van Meursault en Volnay, en het landgoed heeft een uitzonderlijke reputatie voor zijn elegante en expressieve wijnen, bereikt door middel van zorgvuldige handmatige teelt en biodynamische landbouwmethoden. Door het vermijden van kunstmest en pesticiden streeft Les Héritiers du Comte Lafon naar een maximale expressie van de verschillende terroirs. Het domein biedt een breed scala aan wijnen, van witte Chardonnay tot rode Pinot Noir, die worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld. Deze wijnen worden gekenmerkt door een duidelijke mineraliteit, finesse en een balans van fruit en zuren. Les Héritiers du Comte Lafon wordt beschouwd als het vlaggenschip van de Bourgogne en wordt wereldwijd gewaardeerd door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar individuele wijnen van hoge kwaliteit.


Burgund

Burgund het teeltgebied van de Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)

Bourgondië, of Bourgogne zoals het in zijn thuisland wordt genoemd, is een waar juweeltje onder de erkende wijnbouwgebieden ter wereld. Gelegen in de glooiende heuvels en valleien van Oost-Frankrijk, is het een magische plek die wijnen produceert met een ongelooflijke diepte, complexiteit en uniciteit. De belangrijkste gebruikte druivensoorten, Chardonnay en Pinot Noir, zijn misschien wel de bekendste gaven van Bourgondië, maar de diversiteit reikt veel verder dan deze twee soorten. Van frisse Aligotés tot rijke, volle Pinot Gris, Bourgondië biedt wijnen voor elke voorkeur en gelegenheid. Verdeeld in vier belangrijke teeltgebieden - Chablis, Côte d'Or, Côte Chalonnaise en Mâconnais - put Bourgondië uit een terroir dat divers maar harmonieus is. De kalkhoudende leem van Chablis produceert knisperende, mineraalrijke witte wijnen, terwijl het klei- en kalksteenterroir van de Côte d'Or wijnen van grote finesse en elegantie produceert. De Côte de Nuits in het noorden van de Côte d'Or is wereldberoemd om zijn krachtige, kenmerkende en aromatische rode wijnen gemaakt van pinot noir, terwijl de zuidelijke Côte de Beaune beter bekend staat om zijn uitstekende productie van witte wijnen gemaakt van chardonnay. In de Côte Chalonnaise en Mâconnais zorgt een andere bodemsamenstelling voor eerder lichte, fruitige wijnen die vaak iets minder duur zijn zonder aan kwaliteit in te boeten. Een van de parels van Bourgondië, de beroemde Pouilly-Fuissé, komt uit deze regio. De heerlijke wijnen van Bourgondië zijn een fascinerende weerspiegeling van hun oorsprong. Elke wijngaard, elk perceel, zelfs elke individuele wijnstok produceert wijnen met een eigen karakter en subtiele nuances. Daarom ben ik ervan overtuigd dat Bourgogne wijnen een reis waard zijn, een reis naar een wereld van exquise smaken en fascinerende tradities.



Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Les Héritiers du Comte Lafon in het teeltgebied Burgund in Frankrijk.
Als je Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Les Héritiers du Comte Lafon misschien ook lekker.
Les Héritiers du Comte Lafon en Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Burgund.

Details

Extra informatie: Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)

Naam Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Burgund
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Chardonnay ist weltweit eine beliebte Rebsorte. Sie stellt nur wenig Ansprüche an das Klima und bringt ein hohes Qualitätspotenzial mit. Sein Anbau ist nicht auf die gemäßigten Bedingungen seiner burgundischen Heimat angewiesen. Seit 2007 wird Chardonnay auch in Deutschland angebaut. Er bevorzugt kalkhaltige Böden. Es ist ein kräftiger Weißwein mit meistens hohem Alkoholgehalt und eignet sich sehr gut für den Ausbau in Eichenfässern.
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Les Héritiers du Comte Lafon

FR-71960 Milly-Lamartine
Wijnmaker Les Héritiers du Comte Lafon

€ 69,66*
1.5l·€ 46,44/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Les Héritiers du Comte Lafon

    Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon-Uchizy Les Maranches Mâcon AOC
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Mâcon-Uchizy Les Maranches Mâcon AOC
    € 36,94*
    Les Héritiers du Comte Lafon Viré-Clessé Mâcon Villages AOC
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Viré-Clessé Mâcon Villages AOC
    € 41,08*
    Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC
    € 36,94*
    Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon-Milly-Lamartine Mâcon AOC Magum (1,5l)
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Mâcon-Milly-Lamartine Mâcon AOC Magum (1,5l)
    € 62,43*
    Les Héritiers du Comte Lafon Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)
    Les Héritiers du Comte Lafon
    Mâcon Chardonnay Clos de la Crochette Mâcon AOC Magnum (1,5l)
    € 69,66*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD