Land
Duitsland
Pfalz
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2022

Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

Südpfälzer Weinvertrieb, Pfalz

€ 7,49*
0.75l · € 9,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Droge sauvignon blanc uit de Pfalz
  • Wijndistributeur uit de Zuid-Palts, gerenommeerd Duits wijnhuis
  • Lichte kleur, intense aroma's van citrusvruchten
  • Perfect bij vis en zeevruchten
  • Eersteklas kwaliteit, kwaliteitswijn van bepaalde regio's (QbA)

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Dr. Koehler Sauvignon Blanc Mosaik Rheinhessen QbA trocken
    Dr. Koehler
    Sauvignon Blanc Mosaik Rheinhessen QbA trocken
    € 8,93*
    Für mich 100% Saale-Unstrut Sauvignon Blanc
    Für mich 100% Saale-Unstrut
    Sauvignon Blanc
    € 8,00*
    Lergenmüller Sauvignon Blanc QbA trocken
    Lergenmüller
    Sauvignon Blanc QbA trocken
    € 8,83*
    Sprungkraft Cuvée weiss "Hoch"
    Sprungkraft
    Cuvée weiss "Hoch"
    € 9,44*
    Young Poets Always Sunny SVGN BLNC Sauvgnon Blanc trocken
    Young Poets
    Always Sunny SVGN BLNC Sauvgnon Blanc trocken
    € 8,32*
Beschreibung

Wijn noot: Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

De wijn presenteert zich tropisch-fruitig, vol en heerlijk in balans. De afdronk is knisperend en fris met een pittige zuurgraad. De wijnstokken worden voortdurend gecontroleerd om de perfecte rijpheid van de druiven voor de oogst te bereiken. Zodra de druiven volledig rijp zijn, worden ze voorzichtig geplukt en naar de wijnmakerij vervoerd. Na een zachte persing wordt de most gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur strikt wordt gecontroleerd. Daarna volgt een rijping in roestvrijstalen tanks voordat de wijn wordt gebotteld. Achter Julius Metzinger staat een gemeenschap van wijnboeren in Schweigen-Rechtenbach in de zuidelijke Pfalz, dicht bij de grens met de Elzas. Julius Metzinger staat voor hoge kwaliteitsnormen en tegelijkertijd voor marktgerichte prijzen voor fijne, moderne en verfijnde wijnen uit de Zuid-Palts.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

Past goed bij intense visgerechten, zeevruchten, de Aziatische keuken en pasta. Aanbevolen serveertemperatuur ongeveer 10-12°C.

Südpfälzer Weinvertrieb

Südpfälzer Weinvertrieb de wijnmaker achter Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

Südpfälzer Weinvertrieb uit de Pfalz is een traditioneel wijnbouwbedrijf dat al meerdere generaties druiven verbouwt en gespecialiseerd is in de productie van kwaliteitswijnen uit de regio. De combinatie van moderne technologie en klassiek vakmanschap zorgt ervoor dat hun wijnen een fascinerend aroma en een onvergelijkbare smaak hebben. Naast klassieke druivensoorten zoals Riesling en Pinot Gris richt de wijnmaker zich ook op specialiteiten zoals Chardonnay Blanc de Noir of Pinot Noir Rosé. De producten van het Südpfälzer Weinvertrieb overtuigen liefhebbers van zowel droge als halfdroge wijnen en zijn door hun evenwichtige zuurstructuur en fijne fruittonen zeer geliefd bij veel kenners. Het wijnhuis legt bijzondere nadruk op duurzaamheid en milieubewuste teeltmethoden om hun wijngaarden te behouden voor toekomstige generaties. Als je op zoek bent naar authentiek wijngenot, mag je de producten van het Südpfälzer Weinvertrieb uit de Pfalz zeker niet missen.


Pfalz

Pfalz het teeltgebied van de Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

De Pfalz, in Duitsland vaak 'Duits Toscane' genoemd, is een van de oudste en op een na grootste Duitse wijnbouwgebieden. Het ligt in het zonovergoten, mediterrane gebied in het zuidwesten van Duitsland en is een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Als sommelier beschouw ik de Pfalz in vele opzichten als een van de meest uitzonderlijke wijngebieden ter wereld. Geografisch gezien ligt de Pfalz eigenlijk tussen het Pfälzerwald en de Rijn, maar voor ons sommeliers wordt het gedefinieerd door een verscheidenheid aan terroirs bestaande uit löss, klei, zandsteen en zelfs basalt. Deze verschillende terroirs ondersteunen de productie van een indrukwekkende reeks verschillende wijnen - van krachtige, volle rode wijnen tot elegante, frisse witte wijnen. De Pfalz is het meest bekend om zijn Rieslings, die meer dan de helft van de geproduceerde wijnen uitmaken. Als koningin van de witte wijnsoorten gedijt riesling goed op de warme bodems en profiteert het van het relatief droge klimaat in deze regio. Rieslings uit de Pfalz worden gewaardeerd om hun dichte, complexe karakter en levendige zuren, vaak met nuances van appel, peer, perzik en exotisch fruit. Maar de Pfalz heeft nog meer te bieden: Veel andere druivenrassen vinden hier de perfecte omstandigheden. Pinot Noir, Dornfelder, Portugieser voor rode wijn, maar ook Pinot Gris, Pinot Blanc, Silvaner en Gewürztraminer voor witte wijn zijn slechts enkele van de variëteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Weg van de rijen wijnstokken biedt de Pfalz ook een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder talrijke middeleeuwse kastelen en charmante wijndorpjes met typische wijnbars en schilderachtige wijntavernes. Als sommelier kan ik met zekerheid zeggen dat de wijncultuur en -levensstijl in de Pfalz elke wijnliefhebber in verrukking zal brengen. De Pfalz is een wijngebied dat verrukt met zijn gevarieerde terroir, onderscheidende wijnbouwtraditie en een spannende mix van traditionele en innovatieve wijnen. De wijnen zijn net zo veelzijdig en complex als de regio zelf - een genot voor elke wijnliefhebber.



Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken wordt geproduceerd door Südpfälzer Weinvertrieb in het teeltgebied Pfalz in Duitsland.
Als je Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken lekker vond, vind je de andere wijnen van Südpfälzer Weinvertrieb misschien ook lekker.
Südpfälzer Weinvertrieb en Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken zijn afkomstig van Pfalz.

Details

Extra informatie: Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken

Naam Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken
Wijnbouwgebied Pfalz
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten Sauvignon Blanc
Wijnverwerking De wijnstokken worden constant in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat de druiven perfect rijp zijn voor de oogst. Zodra de druiven volledig rijp zijn, worden ze voorzichtig geplukt en naar de wijnmakerij vervoerd. Na een zachte persing wordt de most gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waar de temperatuur strikt wordt gecontroleerd. Daarna volgt een rijping in roestvrijstalen tanks voordat de wijn wordt gebotteld.
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Südpfälzer Weinvertrieb eG, Weinstraße 5, 76889 Schweigen-Rechtenbach, Deutschland
Wijnmaker Südpfälzer Weinvertrieb

€ 7,49*
0.75l·€ 9,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Südpfälzer Weinvertrieb

    Südpfälzer Weinvertrieb Julius Metzinger Spätburgunder QbA trocken
    Südpfälzer Weinvertrieb
    Julius Metzinger Spätburgunder QbA trocken
    € 7,49*
    Südpfälzer Weinvertrieb Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken
    Südpfälzer Weinvertrieb
    Julius Metzinger Sauvignon Blanc QbA trocken
    € 7,49*
    Südpfälzer Weinvertrieb Julius Metzinger Spätburgunder QbA trocken SALE
    Südpfälzer Weinvertrieb
    Julius Metzinger Spätburgunder QbA trocken SALE
    € 6,16*
    Südpfälzer Weinvertrieb Julius Metzinger Weißer Burgunder QbA trocken
    Südpfälzer Weinvertrieb
    Julius Metzinger Weißer Burgunder QbA trocken
    € 7,49*
    Südpfälzer Weinvertrieb Julius Metzinger Riesling QbA halbtrocken
    Südpfälzer Weinvertrieb
    Julius Metzinger Riesling QbA halbtrocken
    € 7,49*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD