Land

Kent
Sorte
Frizzante & Spumante
Stilisik
complex & volwassen

2019

Gusbourne Brut Reserve

Gusbourne, Kent

Normale prijs: € 63,85

Special Price € 58,65*

0.75l · € 78,20/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Britse mousserende kwaliteitswijn uit de traditionele wijnstreek Kent
  • Frizzante & Spumante van hoge kwaliteit: fijne bubbels en elegante smaak
  • Met tonen van citrusfruit, honing en zandkoekjes
  • Meermaals bekroond: Vaak vermeld in internationale wijngidsen
  • Ideaal als aperitief of bij zeevruchten

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Gusbourne Gusbourne Blanc de Blancs Brut in GP
    Gusbourne
    Gusbourne Blanc de Blancs Brut in GP
    € 70,03*
    Gusbourne Gusbourne Blanc de Blancs Brut
    Gusbourne
    Gusbourne Blanc de Blancs Brut
    € 69,95*
    Gusbourne Gusbourne Brut Reserve in GP
    Gusbourne
    Gusbourne Brut Reserve in GP
    € 58,65*
    Gusbourne Gusbourne Rosé Gusbourne Estate
    Gusbourne
    Gusbourne Rosé Gusbourne Estate
    € 60,07*
    Gusbourne Gusbourne Rosé in GP Gusbourne Estate
    Gusbourne
    Gusbourne Rosé in GP Gusbourne Estate
    € 69,85*
Beschreibung

Wijn noot: Gusbourne Brut Reserve

Gusbourne Estate staat bekend om zijn eersteklas Britse wijnen en hun Frizzante & Spumante Gusbourne Brut Reserve is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van handgeplukte druiven die groeien op het landgoed in het schilderachtige platteland van Kent en is een perfecte mix van elegantie en complexiteit. De druiven worden voorzichtig geperst en de most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks voordat hij wordt gebotteld voor een tweede gisting. De Gusbourne Brut Reserve heeft een bleke strogele kleur en een delicaat bouquet van nootachtige aroma's, geroosterde amandelen en sappig citrusfruit. In de mond maakt deze mousserende wijn indruk met zijn fijne perlage, romige textuur en uitstekende smaak, die wordt gekenmerkt door rijp fruit en hints van brioche en toast. Een perfecte keuze voor speciale gelegenheden of gewoon om van te genieten met vrienden op een zonnige dag.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Gusbourne Brut Reserve

Serveer deze wijn op 8-10 graden Celsius. Een flexibele partner voor hedendaagse en klassieke Engelse gerechten, van geschroeide sint-jakobsschelpen en gerookte paling tot fish and chips. Geniet van deze mousserende wijn tot 2033, of eerder voor een optimale perlage.

Gusbourne

Gusbourne de wijnmaker achter Gusbourne Brut Reserve

Gusbourne is een bekroonde wijnmaker in Kent, Engeland, bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit. Gelegen in het idyllische landschap van Appledore, vlakbij de rivier de Rother, en omgeven door uitgestrekte wijngaarden die groeien op de mineraalrijke grond van Zuid-Engeland, is Gusbourne een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van topwijnen die de unieke Malbec-, Chardonnay- en Pinot Noir-druiven uit de regio volledig tot hun recht laten komen. De wijnmakerij vertrouwt op nauwgezet vakmanschap om het beste in de druiven naar boven te halen, met behulp van zachte methoden en geavanceerde technologie, en het resultaat van deze aandacht voor detail is een breed scala aan wijnen, allemaal van hoge kwaliteit en individueel karakter. Hoewel Gusbourne wereldwijd erkenning heeft gekregen voor zijn bekroonde mousserende wijnen, staat het wijnhuis ook bekend om zijn complexe en expressieve stille wijnen, die de perfecte keuze zijn voor een speciaal diner of een gelegenheid. Samengevat is Gusbourne een wijnhuis dat traditie en innovatie combineert om een uitzonderlijke verscheidenheid aan bekroonde wijnen te produceren die het Kentse terroir perfect vertegenwoordigen.


Kent

Kent het teeltgebied van de Gusbourne Brut Reserve

Het Engelse wijnbouwgebied Kent, ook wel bekend als de 'Tuin van Engeland', is een ware parel in de wijnwereld. Het prachtige landschap, dat zich presenteert alsof het geschilderd is, is onmiskenbaar - een harmonie van eindeloze weelderige vlaktes en idyllische heuvels, ondersteund door een mild kustklimaat, ideaal voor wijnbouw. De geologische diversiteit, van kalk- en krijtbodems tot klei- en zandbodems, creëert de perfecte voedingsbodem voor een grote verscheidenheid aan druivenrassen. Kent wordt gedomineerd door Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, de klassieke wijnstokken uit de Champagne, die profiteren van het koelere klimaat en de kalkrijke bodems om spannende en complexe mousserende wijnen te produceren. Kent's sterke punten zijn ongetwijfeld het produceren van mousserende wijnen met een fijne perlage, evenwichtige fruitzuren en elegante, subtiele fruitsmaken. De wijnmakerijen hier vertrouwen op traditionele methoden van mousserende wijn en wijnbouw en maken wijnen die zich kunnen meten met de beste. Het is geen wonder dat zelfs verschillende internationale competities de wijnen uit Kent steevast in de topposities plaatsen. Naast deze uitstekende mousserende wijnen vind je in Kent ook witte, rosé en rode wijnen. Hier maken de wijnen indruk met hun finesse en structuur en hun buitengewone aromatische complexiteit. Ze weerspiegelen op vertederende wijze de kenmerken van het klimaat en de bodem van deze unieke regio. Een bezoek aan de wijnmakerijen in Kent is ook een unieke ervaring. De meeste bieden rondleidingen, proeverijen en culturele evenementen. U kunt het hele proces van wijnmaken zelf meemaken en de wijnen proeven in een authentieke en heerlijke omgeving. Kent, een gebied dat erin slaagt traditie en innovatie te combineren, bewijst zonder twijfel dat Engeland veel meer te bieden heeft dan alleen bier en cider. Het opent deuren naar een nieuwe wereld van wijnen die verrukken door hun kwaliteit en unieke smaken. Als sommelier kan ik je alleen maar aanraden om deze fascinerende wijn te proberen.



Gusbourne Brut Reserve wordt geproduceerd door Gusbourne in het teeltgebied Kent in .
Als je Gusbourne Brut Reserve lekker vond, vind je de andere wijnen van Gusbourne misschien ook lekker.
Gusbourne en Gusbourne Brut Reserve zijn afkomstig van Kent.

Details

Extra informatie: Gusbourne Brut Reserve

Naam Gusbourne Brut Reserve
Wijnbouwgebied Kent
Wijnsoort Frizzante & Spumante
Vintage 2019
Alcoholgehalte (% vol.) 12.0
Druivensoorten 46% Pinot Meunier, 35% Chardonnay, 19% Pinot Noir
Restsuiker (g/l) 8,9
Zuurgraad (g/l) 9,1
Serveertemperatuur 8-10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler A. Segnitz & Co. GmbH
Anne-Conway-Str. 4
DE-28359 BREMEN
Wijnmaker Gusbourne

UVP
€ 63,85
€ 58,65*
0.75l·€ 78,20/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Gusbourne

    Gusbourne Gusbourne Blanc de Blancs Brut in GP
    Gusbourne
    Gusbourne Blanc de Blancs Brut in GP
    € 70,03*
    Gusbourne Gusbourne Blanc de Blancs Brut
    Gusbourne
    Gusbourne Blanc de Blancs Brut
    € 69,95*
    Gusbourne Gusbourne Brut Reserve
    Gusbourne
    Gusbourne Brut Reserve
    € 58,65*
    Gusbourne Gusbourne Brut Reserve in GP
    Gusbourne
    Gusbourne Brut Reserve in GP
    € 58,65*
    Gusbourne Gusbourne Rosé Gusbourne Estate
    Gusbourne
    Gusbourne Rosé Gusbourne Estate
    € 60,07*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD