Land
Oostenrijk
Kremstal
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris en mineraal
Silber
Medaille
Mundus Vini

2023

Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

Müller, Kremstal

€ 7,95*
0.75l · € 10,60/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Hoogwaardige witte wijn uit het Kremstal wijngebied in Oostenrijk
  • Grüner Veltliner met fijne zuren en kruidige smaken
  • Gekenmerkt door elegante fruitige tonen en peperige kruidigheid
  • Ideaal als begeleider van visgerechten en wit vlees
  • Druivensoort: 100% Grüner Veltliner van de wijngaard Göttweiger Berg

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 7,65*
    Stift Göttweig Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Grüner Veltliner QbA trocken
    € 9,57*
    Müller Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    Müller
    Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    € 9,15*
    Pleil Grüner Veltliner Weingut Pleil
    Pleil
    Grüner Veltliner Weingut Pleil
    € 8,38*
    Müller Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    Müller
    Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    € 9,15*
Beschreibung

Wijn noot: Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

Het wijnbouwgebied Kremstal is verdeeld in drie verschillende zones. Het eigenlijke Kremstal rond de stad Krems, de gebieden ten oosten en westen van Krems en de zone ten zuiden van de Donau. Koele, vochtige invloeden van het Weinviertel en warme, droge invloeden van de Pannonische vlakte zorgen voor onderscheidende wijnen. De bodem bestaat uit primaire door rotsen verweerde bodems en enorme löss terrassen. De autochtone druivensoort van Neder-Oostenrijk, Grüner Veltliner, is ontstaan als een natuurlijke kruising tussen de Traminer-wijnstok en de minder bekende St. De wijnen van Oostenrijks belangrijkste witte wijnras worden gekenmerkt door hun lichtgroene kleur en typische aroma's van peper en tabak. De wijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal variaties en vinificaties en kunnen op veel verschillende manieren worden gecombineerd. Kenmerken van deze wijn: Licht groen-geel van kleur. Rijk genuanceerd, fris aroma van groene appel. Goede mineraliteit in de mond, zeer rijk aan finesse met fruitige frisheid en fijne zuren, peperige afdronk.
Restsuiker:2.00 / Zuurgraad:6.40
Stalen tank

Awards

Awards für Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

jaargang 2020: zilveren medaille MundusVini (2019), jaargang 2020: 90 punten Falstaff (2020), jaargang 2020: 90 punten Falstaff (2019)

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

Deze klassieke Veltliner is een geweldige begeleider van Oostenrijkse gerechten, zoals Wiener Schnitzel met aardappel en Vogerlsalat, maar ook van pittige gerechten uit de Aziatische keuken.

Müller

Müller de wijnmaker achter Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

De wijnmaker Müller uit Kremstal staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn wijnen en zijn uitgebreide kennis van wijnmaken. Zijn verfijnde druppels bekoren zowel kenners als fijnproevers en worden herhaaldelijk bekroond op internationale beurzen en proeverijen. Müller kijkt terug op een lange traditie als wijnmakersfamilie en vertrouwt nog steeds op beproefde ambachtelijke technieken en nauwgezet werk in de wijngaard. Door de zorgvuldige behandeling van de wijnstokken en de nauwkeurige selectie van de druiven slaagt hij erin een balans te bereiken tussen fruitigheid en fijne zuren. Hoewel Müller vooral bekend is om zijn witte wijnen, maakt hij ook uitstekende rode wijnen die net zo aromatisch en expressief zijn als zijn witte wijnen. In zijn wijnkelder rijpen de wijnen in overwegend traditionele houten vaten, waar ze zorgvuldig worden voorbereid op hun perfecte drinkrijpheid. Iedereen die op zoek is naar uitstekende wijnen uit het Kremstal moet zeker Müllers fijne druppels proberen. Er is nauwelijks een betere plek om de diversiteit en kwaliteit van de Oostenrijkse wijncultuur te leren kennen.


Kremstal

Kremstal het teeltgebied van de Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

Het Kremstal, gelegen in het hart van Oostenrijk, is een gerenommeerd wijnbouwgebied dat terecht een internationale reputatie geniet. Vanuit het perspectief van een sommelier biedt het dal talloze ontdekkingsreizen voor de zintuigen. Gevormd door de klimatologische invloeden van de Donau en de Pannonische vlakte, evenals verschillende bodems, geeft het Kremstal wijnen met een uniek karakter. Hier worden perfecte groeiomstandigheden gecombineerd met de zorg van gepassioneerde wijnmakers die het idee van terroir op meesterlijke wijze vertalen naar het glas. Het Kremstal staat bekend om zijn veelzijdige witte wijnen, vooral Grüner Veltliner en Riesling. Hier bereiken ze een complexiteit en mineraliteit die zeer gewaardeerd wordt in de internationale wijnwereld. Vooral de minerale bodems van löss en primair gesteente geven de wijnen een verfijnd smaakprofiel met gelaagde aroma's. Maar net zo indrukwekkend is de opkomende kwaliteit van de rode wijnen, die worden aangeboden tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding. De Krems DAC wijnen, wat staat voor Districtus Austriae Controllatus, worden gekenmerkt door hun individuele aroma's. Ze zijn stevig geworteld in hun oorsprong. Ze zijn stevig geworteld in hun oorsprong en manifesteren de typische terroirkarakteristieken van hun streek van herkomst. In de wijnen uit de Kremsvallei proef je filigrane fruitaroma's, kruidige nuances, knisperende zuren en intense mineraliteit. Ze overtuigen door hun hoge bewaarpotentieel en elegante stijl. Ze weerspiegelen de landschappelijke schoonheid en de levendige cultuur van de Kremsvallei. Bovendien zijn proeverijen in de Kremsvallei altijd een blik in de geschiedenis. Meer dan 2000 jaar wijnbouwtraditie laat een onmiskenbare handtekening achter in de wijnen en zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Het Kremstal is een unieke plek waar de natuur haar vaardigheden toont en de wijnmaker weet dit vast te leggen in de vorm van indrukwekkende wijnen. Voor een sommelier is het Kremstal een onweerstaanbare uitnodiging om diep in de authentieke wijncultuur van Oostenrijk te duiken. Een Aus



Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg wordt geproduceerd door Müller in het teeltgebied Kremstal in Oostenrijk.
Als je Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg lekker vond, vind je de andere wijnen van Müller misschien ook lekker.
Müller en Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg zijn afkomstig van Kremstal.

Details

Extra informatie: Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg

Naam Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg
Wijnbouwgebied Kremstal
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.50
Druivensoorten Grüner Veltliner
Restsuiker (g/l) 2.00
Zuurgraad (g/l) 6.40
Serveertemperatuur 10°C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Müller Hollenburgerstraße 12 3508 Krustetten Österreich | Abfüller: Weingut Müller GmbH Hollenburgerstraße 12 - A-3508 Krustetten
Wijnmaker Müller

€ 7,95*
0.75l·€ 10,60/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Müller

    Müller Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg
    Müller
    Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg
    € 7,95*
    Müller Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg
    Müller
    Grüner Veltliner Kremstal DAC Göttweiger Berg
    € 7,95*
    Müller Grüner Veltliner Müller (1,0l)
    Müller
    Grüner Veltliner Müller (1,0l)
    € 7,82*
    Müller Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    Müller
    Grüner Veltliner QbA Aus Liebe zur Natur
    € 9,15*
    Müller Weinschorle Gspritzter 0,33L Müller
    Müller
    Weinschorle Gspritzter 0,33L Müller
    € 3,90*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD