Land
Oostenrijk
Weinbauregion Weinland
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2023

Groiss Rosé Hasenhaide

Groiss, Weinbauregion Weinland

Normale prijs: € 15,24

Special Price € 14,16*

0.750l · € 18,88/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Verfrissende roséwijn uit de wijnstreek Weinland, Oostenrijk
  • Aangenaam fruitige tonen met een vleugje aardbei
  • Verfijnde smaak met een veelzijdige smaakstructuur
  • Ideaal voor zomeravonden en bij lichte gerechten
  • Gemaakt van biologische teelt en familietraditie

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Krug Rosé Spumante
    Krug
    Rosé Spumante
    € 14,49*
    Stift Göttweig Stift Göttweig Messwein, Rosé QbA trocken
    Stift Göttweig
    Stift Göttweig Messwein, Rosé QbA trocken
    € 9,53*
    Leo Hillinger Small Hill Rosé
    Leo Hillinger
    Small Hill Rosé
    € 11,01*
    Leo Hillinger Blanc de Noir - Pinot Noir Burgenland QbA trocken
    Leo Hillinger
    Blanc de Noir - Pinot Noir Burgenland QbA trocken
    € 14,17*
    Weingut Leo Hillinger (AT-BIO-301) Blanc de Noir - Pinot Noir Burgenland QbA trocken
    Weingut Leo Hillinger (AT-BIO-301)
    Blanc de Noir - Pinot Noir Burgenland QbA trocken
    € 12,85*
Beschreibung

Wijn noot: Groiss Rosé Hasenhaide

De Groiss Rosé Hasenhaide is een krachtige en fruitige roséwijn uit het wijngebied Weinland in Oostenrijk. De druiven voor deze wijn komen van de zonnige zuidhellingen van de Hasenhaide, die uitstekende omstandigheden bieden voor het verbouwen van wijn. Het bouquet wordt gekenmerkt door aroma's van rijpe aardbeien en verse frambozen, vergezeld van een aangename frisheid. In de mond is de Groiss Rosé Hasenhaide zeer levendig en fruitig, met een mooie bite en een minerale noot op de afdronk. Deze roséwijn is een uitstekende begeleider van lichte zomergerechten, zeevruchten of gewoon een aangename begeleider op een zachte zomeravond. Met zijn frisse en fruitige karakter is de Groiss Rosé Hasenhaide een perfecte wijn voor alle roséliefhebbers die op zoek zijn naar een kwaliteitswijn uit Oostenrijk.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Groiss Rosé Hasenhaide

Omdat Groiss Rosé Hasenhaide een droge en frisse wijn is met tonen van rode bessen en grapefruit, zijn gerechten met vergelijkbare smaken geschikt. Hier zijn enkele suggesties: - Gegrilde groenten zoals paprika, courgette, aubergine of tomaat - Zeevruchten zoals garnalen of scampi's - Salades met fruitige dressings en bessen - Geroosterde kipfilet of varkenshaas met een vleugje kruiden - Aziatische gerechten zoals sushi of geroosterde kip met sojasaus - Lichte pastagerechten zoals penne met tomaten of pesto - Desserts op basis van fruit zoals aardbeien met vanille-ijs of fruitige taarten.

Groiss

Groiss de wijnmaker achter Groiss Rosé Hasenhaide

Groiss, een wijnmaker uit de wijnstreek Weinland, staat bekend om zijn eersteklas wijnen. Al vele jaren zet hij zich met passie in voor het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit en heeft hij naam gemaakt in de branche. Zijn wijngaarden liggen op de zonnige heuvels van het Weinviertel en bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van verschillende druivensoorten. De wijnmaker hecht bijzonder veel belang aan de voorzichtige en duurzame teelt van zijn wijngaarden om het beste uit elke druif te halen. De wijnen van Groiss maken indruk met hun heldere structuur, fijne balans en kenmerkende aroma's. Of het nu gaat om frisse Grüner Veltliner, elegante Chardonnay of krachtige Zweigelt - elke wijn is uniek en een expressie van het terroir. Groiss heeft een goed gevoel voor het juiste moment om zijn wijnen te oogsten en te bewaren. De zorgvuldig geselecteerde eiken of acacia vaten geven de wijnen een aangename volheid en flatteren het gehemelte. Vandaag de dag is het wijnhuis Groiss een familiebedrijf waar de liefde voor de natuur en het vakmanschap wordt geleefd. Hier wordt traditie gecombineerd met innovatie en het resultaat zijn indrukwekkende wijnen.


Weinbauregion Weinland

Weinbauregion Weinland het teeltgebied van de Groiss Rosé Hasenhaide

Als sommelier bied ik je inzicht in de charmante Oostenrijkse wijnregio Weinland. Dit heerlijke bucolische gebied, dat de provincies Neder-Oostenrijk, Wenen en Burgenland doorkruist, is de grootste van de vier bovengenoemde kwaliteitswijngebieden in Oostenrijk. Weinland is het hart van de Oostenrijkse wijncultuur, met wijngaarden die zich uitstrekken over glooiende heuvels, langs schilderachtige rivieroevers en door historische dorpjes. Hier kun je de zorg, passie en het erfgoed voelen die in elke fles wijn gegraveerd staan die dit land produceert. Neder-Oostenrijk, als grootste wijnbouwgebied van het land, is een hoorn des overvloeds van microklimaten en bodems die een ongelooflijke verscheidenheid aan wijnstijlen produceren. Hier vallen vooral de droge en geurige witte wijnen op, zoals Grüner Veltliner en Riesling, die fascineren door hun frisheid en mineraliteit. De regio Burgenland, bekend om zijn krachtige en kruidige rode wijnen, is de thuisbasis van de inheemse druivensoorten Zweigelt en Blaufränkisch. Burgenland staat ook bekend om zijn uitstekende zoete wijnen, waaronder de wereldberoemde Trockenbeerenauslesen. Wenen, de enige hoofdstad ter wereld met een aanzienlijke wijnbouw in het stadsgebied, is vooral beroemd om zijn Wiener Gemischter Satz. Hierbij worden verschillende druivensoorten samen in één wijngaard verbouwd, geoogst en verwerkt, wat resulteert in een wijn met een uniek complex smaakprofiel. Een reis door wijnland is een feest voor de zintuigen. Naast de fascinerende wijncultuur valt hier ook een veelheid aan culinaire hoogstandjes en historische bezienswaardigheden te ontdekken. Het is dan ook geen wonder dat het wijnland tegenwoordig wordt beschouwd als een topbestemming voor wijnliefhebbers over de hele wereld. In wezen biedt het Oostenrijkse wijnland een opmerkelijke diversiteit aan wijnsoorten en -stijlen, ontstaan uit een mix van microklimaat, bodem en traditionele wijnbouwvaardigheden. Het is het levende bewijs van hoe natuurlijkheid, vakmanschap en passie samenkomen.



Groiss Rosé Hasenhaide wordt geproduceerd door Groiss in het teeltgebied Weinbauregion Weinland in Oostenrijk.
Als je Groiss Rosé Hasenhaide lekker vond, vind je de andere wijnen van Groiss misschien ook lekker.
Groiss en Groiss Rosé Hasenhaide zijn afkomstig van Weinbauregion Weinland.

Details

Extra informatie: Groiss Rosé Hasenhaide

Naam Groiss Rosé Hasenhaide
Wijnbouwgebied Weinbauregion Weinland
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Zweigelt,Pinot Noir
Serveertemperatuur °C
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Weingut Ingrid Groiss, , Breitenwaida, Österreich
Wijnmaker Groiss

UVP
€ 15,24
€ 14,16*
0.750l·€ 18,88/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Groiss

    Groiss Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Sauberg Tradition Reserve
    € 31,48*
    Groiss Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    Groiss
    Ingrid Groiss Braitenpuechtorf Gemichter Satz
    € 13,96*
    Groiss Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Riesling Braitenpuechtorff
    € 17,98*
    Groiss Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    Groiss
    Riesling Ried Auf der Henne Reserve
    € 31,23*
    Groiss Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    Groiss
    Groiss Grüner Veltliner Braitenpuechtorff
    € 19,38*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD