Land
Spanje
Priorat
Sorte
Rode wijn
Stilisik
complex & volwassen

2020

Gotes del Priorat

Portal del Priorat, Priorat

Normale prijs: € 22,95

Special Price € 20,94*

0.75l · € 27,92/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Intens rode wijn uit de Priorat regio in Spanje.
  • Stevige tannines met expressieve, donkere fruitaroma's
  • Gekenmerkt door minerale tonen en kruidige accenten
  • Perfect bij stevige vleesgerechten en hartige kazen
  • Smaakvol, complex met een lange, harmonieuze afdronk

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Alfredo Arribas Trossos Vells
    Alfredo Arribas
    Trossos Vells
    € 26,62*
    Portal del Priorat Negre de Negres
    Portal del Priorat
    Negre de Negres
    € 27,66*
    Terroir al Limit Terroir Historic Negre
    Terroir al Limit
    Terroir Historic Negre
    € 21,97*
    Trossos del Priorat Lo Món
    Trossos del Priorat
    Lo Món
    € 24,56*
Beschreibung

Wijn noot: Gotes del Priorat

De Grenache, Carignan en Syrah wijnstokken staan op zwarte leisteen en rode klei in de hoogste bergen van Vila del Lloar op 350-450m en zijn 20-40 jaar oud. Gefermenteerd in stalen tanks met een deel van de stengels en wat pigeage gedurende 20 dagen en gerijpt in Franse houten vaten gedurende 12 maanden. Minimaal gebruik van zwavel. Intens paarsrood met duidelijke paarse tinten. De 2020 Gotes del Priorat ruikt intens naar zure kersen, bosbessen en bramen, vergezeld van duidelijke bloemen- en kruidenaroma's die doen denken aan rozen, viooltjes, lavendel, tijm en rozemarijn. In de mond toont hij dezelfde fruitige frisheid als in de neus, vergezeld van een animerende en delicate zuurgraad en een verleidelijke mineraliteit die hem een heel mooi kader geeft. De tanninestructuur is gepolijst en fijnkorrelig, de lange afdronk wijst op de bewaarbaarheid van deze wijn, die al uitstekend kan worden gedronken in zijn jeugdige stadium. proefnotitie door Christina Hilker van 13.07.2022, Copyright Christina Hilker

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Gotes del Priorat

Vegetarische lasagne met tofu en aubergines (Groenten & Vegetarisch) ; Zeeduivel met kruidenkorst op rode wijnrisotto (Vis) ; Gevogelte ragout met tomaten, olijven en kappertjes (Gevogelte)

Portal del Priorat

Portal del Priorat de wijnmaker achter Gotes del Priorat

Portal del Priorat is een gerenommeerd en gerespecteerd wijnhuis uit de Priorat regio in Noord-Spanje. Het wijnhuis staat bekend om zijn hoge kwaliteit en bekroonde wijnen en biedt een onderscheidende combinatie van traditie en innovatie. Het wijnhuis ligt midden in het schilderachtige landschap van Priorat en wordt omringd door majestueuze bergen en wijngaarden. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit leisteen, wat de wijnen hun karakteristieke en unieke smaak geeft. De keldermeester van Portal del Priorat, de internationaal bekende oenoloog Marco Abella, gebruikt moderne technieken en tradities om wijnen van de hoogste kwaliteit en zuiverheid te produceren. De wijngaarden, voornamelijk bekend om hun Garnacha en Cariñena druiven, worden zorgvuldig onderhouden en geoogst om de smaken en aroma's van de regio te weerspiegelen. De wijnen van Portal del Priorat staan bekend om hun volle body, diepte en elegantie en worden regelmatig bekroond in wedstrijden en proeverijen. Hoewel ze tientallen jaren kunnen rijpen, zijn ze ook op jonge leeftijd al volledig drinkbaar. Het wijnhuis biedt ook rondleidingen door de wijngaarden en kelders om wijnliefhebbers de kans te geven de geschiedenis, het erfgoed en de geproduceerde wijnen te begrijpen. Of je nu een kenner bent of nieuwsgierig, Portal del Priorat bezorgt je een onvergetelijke ervaring.


Priorat

Priorat het teeltgebied van de Gotes del Priorat

In het hart van Catalonië, omgeven door steile kliffen en steile terrassen, ligt de mystieke wijnstreek Priorat. Een plek van mysterieuze schoonheid, waar de teelt van wijnstokken en de creatie van uitzonderlijke wijnen al sinds de 12e eeuw met toewijding en expertise worden gekoesterd, en weinig andere wijngebieden kunnen wedijveren met de ruwe en rauwe schoonheid van Priorat. Het wordt gekenmerkt door Llicorella leisteenbodems die ongewoon rijke, straffe en geconcentreerde druiven voortbrengen, wat zowel de beperkte beschikbaarheid als het unieke karakter van de wijnen verklaart. Priorat is een ware schat voor sommelier en is moeilijk ergens anders te vinden. De twee traditionele druivenrassen die hier de hoofdrol spelen zijn Grenache en Carignan, die in Priorat Garnacha en Cariñena worden genoemd. Samen met internationale variëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot zorgen ze voor krachtige, intense en volle rode wijnen die vaak een indrukwekkend rijpingspotentieel hebben. Prioratwijnen staan bekend om hun minerale tonen en de donkerheid van hun fruit, in balans met kruidige aroma's. Elke slok voert de zintuigen mee. Elke slok voert de zintuigen mee naar het ruige landschap en laat je kiezels, donkere kersen en aardse specerijen proeven, gecombineerd met een robuuste tannine en een fluwelen afdronk. Het ontzagwekkende landschap, de eeuwenoude kennis van wijnhuizen en unieke wijnstokken maken Priorat tot een uitzonderlijke wijnregio die met trots zijn wijnen van wereldklasse laat zien. Het weerspiegelt de passie en toewijding die al eeuwenlang gepaard gaan met wijnmaken. Priorat is een bewijs van het feit dat zelfs onder moeilijke omstandigheden nobele wijnen kunnen worden gemaakt - met kenmerken en eigenschappen die onmiskenbaar zijn. Welkom in Priorat, het hart van de Catalaanse wijntraditie.



Gotes del Priorat wordt geproduceerd door Portal del Priorat in het teeltgebied Priorat in Spanje.
Als je Gotes del Priorat lekker vond, vind je de andere wijnen van Portal del Priorat misschien ook lekker.
Portal del Priorat en Gotes del Priorat zijn afkomstig van Priorat.

Details

Extra informatie: Gotes del Priorat

Naam Gotes del Priorat
Wijnbouwgebied Priorat
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2020
Alcoholgehalte (% vol.) 14.0
Druivensoorten Grenache, Carignan
Serveertemperatuur 17°
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Schwefel
Verdeler Portal del Priorat, C. de la Font n. 9, 43737 Gratallops / Spain
Wijnmaker Portal del Priorat

UVP
€ 22,95
€ 20,94*
0.75l·€ 27,92/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Portal del Priorat

    Portal del Priorat Negre de Negres
    Portal del Priorat
    Negre de Negres
    € 27,66*
    Portal del Priorat Somni
    Portal del Priorat
    Somni
    € 49,37*
    Portal del Priorat Tros del Clos
    Portal del Priorat
    Tros del Clos
    € 69,01*
    Portal del Priorat Tros del Clos Mas del Metge
    Portal del Priorat
    Tros del Clos Mas del Metge
    € 71,08*
    Portal del Priorat La Solana dels Marges
    Portal del Priorat
    La Solana dels Marges
    € 93,31*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD