Land
Italië
Toscane
Sorte
Rosé wijn
Stilisik
fruitig & aromatisch

2023

Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

Frescobaldi, Toscane

€ 38,57*
1.5l · € 25,71/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Elegante, fruitige noten met een vleugje rozen
  • Gemaakt van Syrah en Vermentino druiven uit Toscane
  • Hoge kwaliteit, ideaal voor speciale gelegenheden, magnum formaat 1,5 liter
  • Perfect bij zeevruchten, vis of wit gevogelte
  • Levendige zuurgraad gecombineerd met langdurige, elegante frisheid

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Falesco Tellus Rosato Magnum (1,5l)
    Falesco
    Tellus Rosato Magnum (1,5l)
    € 26,16*
    Erbhof Unterganzner Lagrein Kretzer DOC
    Erbhof Unterganzner
    Lagrein Kretzer DOC
    € 27,96*
    Frescobaldi Tenuta Ammiraglia Alìe Rosé 3 L
    Frescobaldi
    Tenuta Ammiraglia Alìe Rosé 3 L
    € 76,36*
    Manincor La Rose de Manincor IGT
    Manincor
    La Rose de Manincor IGT
    € 54,18*
    Frescobaldi Tenuta Ammiraglia Alìe Rosé 3 L
    Frescobaldi
    Tenuta Ammiraglia Alìe Rosé 3 L
    € 76,36*
Beschreibung

Wijn noot: Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

De Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum is een exquise roséwijn die afkomstig is uit de gerenommeerde wijnstreek Toscane en het resultaat is van eeuwenlang succes in de wijnbouw. Gemaakt van een perfecte blend van Syrah en Vermentino druiven, presenteert deze wijn een stralende roze kleur die glinstert in het glas. Het aroma is complex en evenwichtig, met tonen van perzik, exotisch fruit en bloemblaadjes. In de mond is de Alíe Rosé zacht en fris, met een aanhoudende en aangename afdronk. De Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum is verkrijgbaar in een elegante versie met grote fles, perfect voor speciale gelegenheden en om met z'n tweeën van te genieten. Een echte traktatie voor alle liefhebbers van rosé wijn.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

Veel gerechten passen goed bij de Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum rosé wijn, maar enkele suggesties zijn: - Gegrild of geroosterd wit vlees (bijv. kip of varkensvlees) - Vis- en zeevruchtenschotels (bijv. garnalen, zalm of tonijn) - Mediterrane salades met tomaten, olijven en feta kaas - Zomerse salades met verse bessen of meloenen - Lichte pastagerechten (bijv. pasta met courgette of tomaten) - Desserts op basis van vers fruit en yoghurt (bijv. fruitsalades of yoghurt met bessen).Desserts op basis van vers fruit en yoghurt (bijv. fruitsalades of yoghurt met bessen) De Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum is een lichte en verfrissende wijn die goed past bij lichte en zomerse gerechten. Hij is ook veelzijdig genoeg om geserveerd te worden bij verschillende gelegenheden, van picknicks en barbecues tot etentjes met vrienden.

Frescobaldi

Frescobaldi de wijnmaker achter Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

Wijnmaker Frescobaldi uit Toscane is al meer dan 700 jaar een vaste waarde in het Europese wijnlandschap. Met een passie voor wijn en een feilloos gevoel voor perfecte teelt produceert het gerenommeerde wijnhuis jaar na jaar uitzonderlijke wijnen van de hoogste kwaliteit. De familie Frescobaldi bezit 7 wijnmakerijen in de regio, die allemaal hun eigen kenmerken hebben en unieke wijnen produceren - van fruitige witte en elegante rode wijnen tot de beroemde Super Tuscans. Het wijnhuis legt speciale nadruk op duurzaamheid en respect voor natuur en traditie. De wijnen zijn wereldwijd bekend en worden gewaardeerd door wijnkenners en -liefhebbers. Bezoekers kunnen de wijnen ter plekke proeven of deelnemen aan exclusieve wijnproeverijen. Dompel jezelf onder in de wereld van wijn en laat je inspireren door de passie en expertise van de familie Frescobaldi.


Toscane

Toscane het teeltgebied van de Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

Toscane, een schilderachtig juweeltje in het hart van Italië, is een vochtig, vruchtbaar paradijs voor wijnliefhebbers en wijnmakers. Doorkruist door glooiende heuvels die zich uitstrekken tot weelderige groene rijen wijnstokken, produceert deze strook aarde enkele van 's werelds meest geprezen wijnen. Als sommelier kan ik de aantrekkingskracht van deze wijnen alleen maar benadrukken - ze zijn echt uitzonderlijk. In Toscane is het klimaat ideaal voor het verbouwen van druiven, met warme zomers en zachte winters waardoor de druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de wijnen hun unieke kenmerken krijgen. Het samenspel van kalkrijke bodems, overvloedige zonneschijn en koele nachtelijke briesjes geeft de wijnen een bijzondere complexiteit en finesse. Toscane is de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste wijnsoorten, waaronder de krachtige Sangiovese, het belangrijkste paradepaardje van de regio, die volledig tot uiting komt in de Chianti en Brunello di Montalcino. Ze worden vergezeld door exquise witte wijnen zoals Vernaccia di San Gimignano en de sprankelende Vermentino. Een ander juweel van Toscane zijn de 'Supertoscans', een groep eersteklas rode wijnen gemaakt van internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, waarmee de reputatie van Toscane als producent van eersteklas wijnen is verstevigd. Maar de ware magie van de Toscaanse wijnen ligt niet alleen in hun hoge kwaliteit en variatie, het is ook diep geworteld in de cultuur en joie de vivre van de mensen hier. Wijn is een integraal onderdeel van de lokale traditie, een geschenk van de natuur dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, en elke fles die uit Toscane komt vertelt een verhaal van eeuwenoud vakmanschap, puur respect voor de natuur en een ongeëvenaarde passie voor wijnbouw. Het is deze authenticiteit die de wijnen uit Toscane zo onderscheidend en vertederend maakt - een belichaming van de Italiaanse ziel in zijn puurste en lekkerste vorm.



Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l) wordt geproduceerd door Frescobaldi in het teeltgebied Toscane in Italië.
Als je Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l) lekker vond, vind je de andere wijnen van Frescobaldi misschien ook lekker.
Frescobaldi en Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l) zijn afkomstig van Toscane.

Details

Extra informatie: Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)

Naam Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)
Wijnbouwgebied Toscane
Wijnsoort Rosé wijn
Vintage 2023
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Druivensoorten Syrah, Vermentino
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Marchesi de Frescobaldi, Via Santo Spirito 11, 50125 Firenze
Wijnmaker Frescobaldi

€ 38,57*
1.5l·€ 25,71/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Frescobaldi

    Frescobaldi Rèmole Bianco Toscana IGT
    Frescobaldi
    Rèmole Bianco Toscana IGT
    € 9,17*
    Frescobaldi Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)
    Frescobaldi
    Frescobaldi Alíe Rosé Toscana IGT Magnum (1,5l)
    € 38,57*
    Frescobaldi Castello Pomino Pinot Nero DOC
    Frescobaldi
    Castello Pomino Pinot Nero DOC
    € 29,49*
    Frescobaldi Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC
    Frescobaldi
    Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC
    € 39,65*
    Frescobaldi Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC SALE
    Frescobaldi
    Frescobaldi Benefizio Riserva Pomino bianco DOC SALE
    € 36,04*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD