Land
Italië
Latium
Sorte
Witte wijn
Stilisik
fris & fruitig

2021

Frascati DOC Magnum

Fontana Candida, Latium

>> Slechts 10 stukken beschikbaar

€ 8,43*
1.5000l · € 5,62/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Witte wijn uit de gerenommeerde wijnstreek Latium, Italië.
  • Frascati DOC, gul in magnum formaat
  • Kwaliteitswijn van de prestigieuze producent Fontana Candida
  • Perfect als begeleider van vis- en gevogeltegerechten
  • Verkwikkende fruittonen en zacht bouquet

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Villa Santa Flavia Chardonnay Villa Santa Flavia Magnum (1,5l)
    Villa Santa Flavia
    Chardonnay Villa Santa Flavia Magnum (1,5l)
    € 11,73*
    La Trigi Pinot Grigio Terre Siciliane Magnum (1,5l)
    La Trigi
    Pinot Grigio Terre Siciliane Magnum (1,5l)
    € 9,92*
    La Trigi Chardonnay Vino Varietale Magnum (1,5l)
    La Trigi
    Chardonnay Vino Varietale Magnum (1,5l)
    € 10,03*
    La Trigi Pinot Grigio Terre Siciliane Magnum (1,5l)
    La Trigi
    Pinot Grigio Terre Siciliane Magnum (1,5l)
    € 9,62*
Beschreibung

Wijn noot: Frascati DOC Magnum

Deze witte wijn uit Latium is gemaakt van Malvasia en Trebbiano druiven. Hij is helder, strogeel, helder en licht, met een delicate groenachtige tint. Het bouquet is intens, aanhoudend en karakteristiek. In de mond is Frascati droog, kruidig, levendig met een aangename afdronk.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Frascati DOC Magnum

Omdat Frascati DOC een droge en frisse witte wijn is, passen lichte en mediterrane gerechten er goed bij. Enkele suggesties kunnen zijn: - Antipasti met olijven, gedroogde tomaten, artisjokharten en mozzarella - Spaghetti carbonara of andere pastagerechten met roomsauzen - Gebakken visfilets met citroenboter en gekookte aardappelen - Salades met verse kruiden en seizoensgroenten - Bruschetta met tomaten, Risotto met groenten of zeevruchten - Gegrilde groenten met gremolata en feta - Pizza met salami, ham of champignons Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen zijn eigen smaak heeft en dat het altijd afhangt van individuele voorkeuren en de gelegenheid. Frascati DOC past echter meestal goed bij lichte en zomerse gerechten.

Fontana Candida

Fontana Candida de wijnmaker achter Frascati DOC Magnum

Fontana Candida is een gerenommeerde wijnmaker uit de regio Lazio in Italië. Het wijnhuis staat bekend om zijn elegante wijnen die het beste van de Italiaanse wijntraditie belichamen. De wijnen van Fontana Candida worden gemaakt van de beste druiven uit de regio en worden gekenmerkt door een sappige fruitigheid en een aangename mineraliteit. De witte wijnen van het wijnhuis worden gekenmerkt door een heldere kleur en een fris zuurtje dat perfect past bij visgerechten en pasta. De rode wijnen van Fontana Candida worden daarentegen gekenmerkt door een krachtig en kruidig fruit dat perfect is om te serveren bij wildgerechten en sterke kazen. Al met al overtuigen de wijnen van Fontana Candida door hun hoge kwaliteitsstandaard, hun veelzijdigheid en hun onmiskenbare Italiaanse charme. Bijzonder opmerkelijk is de beroemde wijn Frascati, die geproduceerd wordt in de regio Lazio en symbool staat voor de Italiaanse wijntraditie.


Latium

Latium het teeltgebied van de Frascati DOC Magnum

Als gerenommeerd sommelier wil ik je graag laten kennismaken met de prachtige wijnstreek Lazio in Italië. Dit schilderachtige gebied, gelegen in de centrale regio van de Italiaanse laars, wordt overschaduwd door beroemde buren zoals Toscane en Piemonte, maar laat niets te wensen over als het gaat om de kwaliteit en variëteit van de geproduceerde wijnen. Lazio heeft het perfecte klimaat voor het verbouwen van druiven - de milde winters en warme zomers zorgen voor ideale omstandigheden voor de druiven om te rijpen. In combinatie met een landschap van glooiende heuvels, zachte valleien en de vulkanische bodem van de vulkaan Vesuvius, biedt Lazio een indrukwekkende reeks bodemsoorten die de wijnen die hier worden geproduceerd hun unieke kenmerken geven. Het wijngebied Lazio staat bekend om zijn druivenrassen zoals Trebbiano, Malvasia, Sangiovese en Merlot, waarvan sommige autochtoon en uniek zijn. Maar de echte trots van Lazio is de witte wijn 'Frascati' - een geurige, fruitige en uiterst verfrissende drank die perfect de lichtheid en zon van Italië uitdraagt. Maar ook de Est! Est!!! Est!!!, een andere beroemde witte wijn, is een ware ontdekking voor wijnliefhebbers. Daarnaast biedt Lazio wijnen van topkwaliteit, zoals Cesanese del Piglio DOCG - een intense rode wijn met tonen van bessen en specerijen en een bewijs van het kunstige wijnmaken van de regio. Een bezoek aan deze betoverende regio is een echte aanrader, want wat is een betere manier om de ware essentie van een wijn te begrijpen en te waarderen dan hem te proeven op de plaats van herkomst? Van landgoederen tot moderne wijnmakerijen en kleine familiebedrijven, Lazio biedt een breed scala aan wijnervaringen die gegarandeerd iemands smaak en passie voor Italiaanse wijn verrijken. Al met al is de wijnregio Lazio een stille maar schitterende ster in de wereld van de Italiaanse wijn, en de ontdekking en waardering ervan is een genot voor elke wijnliefhebber. Proost!



Frascati DOC Magnum wordt geproduceerd door Fontana Candida in het teeltgebied Latium in Italië.
Als je Frascati DOC Magnum lekker vond, vind je de andere wijnen van Fontana Candida misschien ook lekker.
Fontana Candida en Frascati DOC Magnum zijn afkomstig van Latium.

Details

Extra informatie: Frascati DOC Magnum

Naam Frascati DOC Magnum
Wijnbouwgebied Latium
Wijnsoort Witte wijn
Vintage 2021
Alcoholgehalte (% vol.) 12.5
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Fontana Candida, Via Fontana Candida 11, Monteporzio Catone (Roma)-Italien
Wijnmaker Fontana Candida

>> Nur noch 10 Stück verfügbar

€ 8,43*
1.5000l·€ 5,62/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Fontana Candida

    Fontana Candida Frascati superiore DOC
    Fontana Candida
    Frascati superiore DOC
    € 7,65*
    Fontana Candida Frascati DOC Magnum
    Fontana Candida
    Frascati DOC Magnum
    € 8,43*
    Fontana Candida 6 Voordeelpakket Frascati superiore DOC
    Fontana Candida
    6 Voordeelpakket Frascati superiore DOC
    € 45,28*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD