Land
Spanje
Ribera del Duero
Sorte
Rode wijn
Stilisik
sterk & kruidig

2022

Finca Resalso

Emilio Moro, Ribera del Duero

€ 10,49*
0.75l · € 13,99/L
Incl. 21% VAT, Excl. shipping

Levertijd: 2-5 dagen **

  • Ribera del Duero - teeltgebied van hoge kwaliteit
  • Complexe smaak met tonen van wilde bessen en kersen
  • Rijpe tannines zorgen voor een aangenaam mondgevoel
  • Wijn met een groot bewaarpotentieel
  • Perfect bij rood vlees en kaas

* alle prijzen incl. btw en plus Transportkosten. Produktbilder können ggf. abweichen. ** Geldig voor leveringen binnen Nederland, voor levertijden naar andere landen, zie de knop Transportkosten
  • Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende artikelen


    Bodegas Larchago Fabulas Rioja Jóven DO
    Bodegas Larchago
    Fabulas Rioja Jóven DO
    € 12,06*
    Bodegas Nodus Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    Bodegas Nodus
    Viña Capellana Tinto de Autor Barrica
    € 9,03*
    Bodegas Garcia Carrion Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    Bodegas Garcia Carrion
    Pata Negra Roble, Valdepenas DO
    € 6,25*
    Bodegas Ondarre Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    Bodegas Ondarre
    Seniorio de Ondarre Reserva Rioja
    € 12,10*
    Criadores de Rioja El Guardián Crianza Tinto
    Criadores de Rioja
    El Guardián Crianza Tinto
    € 8,01*
Beschreibung

Wijn noot: Finca Resalso

Kersenrode kleur met een violette rand die typisch is voor zijn jeugd. In de neus is hij expressief en intens, waarbij de primaire aroma's van tempranillo opvallen en duidelijk waarneembaar zijn. In de mond is hij evenwichtig en goed gestructureerd, met een aangename afdronk die uitnodigt om hem nog eens te drinken.
De geschiedenis van Bodegas Emilio Moro gaat drie generaties terug. Emilio Moro's grootvader van de derde generatie werd geboren in 1891 en zijn zoon Emilio Moro in 1932. Beiden werden geboren in een wijnbouwomgeving omringd door wijngaarden. Ze groeiden op met het telen van druiven in hun geboorteplaats Pesquera de Duero in de provincie Valladolid. Emilio Moro bracht de liefde voor wijn over op zijn zoon, die het op zijn beurt doorgaf aan de derde generatie die nu het wijnhuis runt.

Serviervorschlag

Suggestie voor serveren: Finca Resalso

De Finca Resalso rode wijn van Bodegas Emilio Moro is ideaal bij roodvleesgerechten zoals rundvlees, lam, wild of eend en sterke sauzen. Kruidige en aromatische gerechten zoals goulash, paella of pasta met sterke sauzen passen ook goed bij deze wijn. Hij kan ook worden gedronken met gerijpte kaas of pure chocolade.

Emilio Moro

Emilio Moro de wijnmaker achter Finca Resalso

Emilio Moro is een bekende wijnproducent uit Ribera del Duero, een van de meest gerenommeerde wijngebieden van Spanje. Al meer dan een eeuw produceert de familie Moro wijnen van hoge kwaliteit die synoniem zijn geworden met de regio. De wijnen van Emilio Moro staan bekend om hun intense kleur, krachtige neus en elegante smaak. De druiven die voor de wijnen worden gebruikt, worden zorgvuldig geselecteerd en zijn uitsluitend afkomstig van de eigen wijngaarden van het bedrijf. Emilio Moro is er trots op dat bij de productie van zijn wijnen traditionele methoden worden gecombineerd met moderne technologie. De wijnen worden gerijpt in eiken vaten om ze een karakteristieke noot te geven. Daarnaast wordt elke fles met de hand gebotteld en genummerd om ervoor te zorgen dat aan de hoogste kwaliteitsnormen wordt voldaan. Emilio Moro biedt een breed scala aan wijnen. De Emilio Moro Crianza is een jonge en fruitige wijn, terwijl de Emilio Moro Reserva een intenser en complexer karakter heeft. De Emilio Moro Malleolus daarentegen is een uitzonderlijke wijn gemaakt van de beste druiven van de Malleolus wijngaard. Bezoekers zijn van harte welkom om de wijnen van de producent te proeven in de gastvrije ruimtes van de wijnmakerij. Emilio Moro is de perfecte plek voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar wijnen van hoge kwaliteit in een fantastisch mooie omgeving.


Ribera del Duero

Ribera del Duero het teeltgebied van de Finca Resalso

Het majestueuze landschap van de Ribera del Duero, dat het grootste deel van de noordelijke vlaktes van Spanje beslaat, wordt zonder twijfel beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze wijnbouwgebieden ter wereld. Als sommelier ben ik trots op dit spectaculaire gebied, dat zich uitstrekt op een hoog plateau tot 800 meter boven de zeespiegel en zich uitstrekt langs de rivier de Duero. De strenge klimatologische omstandigheden, gekenmerkt door extreme temperatuurschommelingen en langdurige droge periodes, maken het moeilijk voor de wijnstokken om te overleven en hebben toch geresulteerd in zeer intense, expressieve wijnen. De doorlaatbare, kalkhoudende en ijzerhoudende bodem reageert harmonieus op deze barre omstandigheden en zorgt voor een natuurlijke drainage en mineraliteit die de wijnen diepte en complexiteit geeft. Het middelpunt van de Ribera del Duero is ongetwijfeld de inheemse Tinto Fino of Tempranillo, bekend als de koning van de Spaanse rode druivenrassen. Deze druivensoort produceert kenmerkende, intense rode wijnen, diep kersenrood van kleur, gekenmerkt door aroma's van donker fruit, kruiden en vaak delicate rokerige tonen, samen met een indrukwekkende structuur en lange levensduur. Ribera del Duero is de thuisbasis van grote wijnhuizen en wereldberoemde wijnmerken zoals Vega Sicilia en Pesquera, die robuuste, energieke wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Maar ook kleinere bodega's dragen bij aan de hoge standaarden van de regio en bieden innovatieve wijnen die experimenteel nieuwe gebieden betreden. De reputatie van de Ribera del Duero wordt terecht erkend door wijncritici en wijnliefhebbers wereldwijd. Elke druppel wijn uit deze regio weerspiegelt de harde, rauwe en onvergeeflijke omstandigheden die de wijnstokken moeten doorstaan en is een subliem teken van de vereniging van mens en natuur op hun strakst en mooist. Tegelijkertijd is elke fles Ribera del Duero wijn niet alleen een plezier, maar ook een uiting van de passie en toewijding die de wijnmakers in het cultiveren van dit speciale wijngebied stoppen.



Finca Resalso wordt geproduceerd door Emilio Moro in het teeltgebied Ribera del Duero in Spanje.
Als je Finca Resalso lekker vond, vind je de andere wijnen van Emilio Moro misschien ook lekker.
Emilio Moro en Finca Resalso zijn afkomstig van Ribera del Duero.

Details

Extra informatie: Finca Resalso

Naam Finca Resalso
Wijnbouwgebied Ribera del Duero
Wijnsoort Rode wijn
Vintage 2022
Alcoholgehalte (% vol.) 14
Druivensoorten Tempranillo
Rebsorte Tempranillo
Serveertemperatuur °C
Smaak droog
Allergeneninformatie enthält Sulfite
Verdeler Bodegas Emilio Moro S.L., Pesquera de Duero, Valladolid, Espańa
Wijnmaker Emilio Moro

€ 10,49*
0.75l·€ 13,99/L,
*inkl. MwSt, zzgl. Versand,
Lieferzeit:2-5 Tage in D
  • Onze bestsellers van Emilio Moro

    Emilio Moro Finca Resalso
    Emilio Moro
    Finca Resalso
    € 10,49*
    Emilio Moro Emilio Moro
    Emilio Moro
    Emilio Moro
    € 19,33*
    Emilio Moro Polvorete
    Emilio Moro
    Polvorete
    € 10,77*
    Emilio Moro Malleolus De Valderramiro
    Emilio Moro
    Malleolus De Valderramiro
    € 134,15*
    Emilio Moro Malleolus Sanchomartin
    Emilio Moro
    Malleolus Sanchomartin
    € 125,17*
  • SicherheitBeveiliging

    ✓ SSL-codering
    ✓ Bescherming van kopers

  • PreisGoede waarde

    ✓ gunstige prijzen
    ✓ gunstige levering

  • Versand Verzending

    ✓ 8,95 € per pakket
    ✓ Verzending met DPD